Last news in Fakti

23 Март, 2012 17:57 859 0

2 300 000 лева събрани за Бисер

  • с. бисер-
  • събрани средства

Ще има прозрачност при изразходването им

2 300 000 лева събрани за Бисер - 1
Снимка БГНЕС

2 300 000 лева са събрани за възстановяване на падналите къщи в хасковското село Бисер. Това заяви на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
149 имота в село Бисер и 18 в село Лешниково са били почистени.
„Първо, трябва да възстановим къщите, които са основно жилище за тези, които няма къде да живеят. 10 къщи приоритетно трябва да бъдат изградени, защото са единствено жилище за хората. Към момента имаме готовност да бъдат започнато изграждането на 13 къщи”, подчерта Цветанов.

Събраните средства няма да се харчат от община Харманли, а от всички в комитета по разпределението и разходването на средствата, стана ясно на брифинга. Ще има пълна прозрачност при изразходването им. Фирми ще направят дарения техника – телевизори и др. Всичко това ще бъде разпределено със съдействието на БЧК, каза Цветан Цветанов.

На заседанието днес в Министерски съвет бяха обсъдени извършените и предстоящи възстановителни дейности след наводненията през февруари, механизмите за разпределението на събраните от дарения средства. Присъстваха жители на село Бисер от обществения съвет, кметът на село Бисер, кметът на община Харманли, кметът на Свиленград и председателят на ОбС в Свиленград, представители на „Балканстрой”.
В срещата участваха и министрите Лиляна Павлова, Мирослав Найденов и Томислав Дончев, заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров, областният управител на Хасково Ирена Узунова.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА