Last news in Fakti

27 Март, 2012 09:01 729 0

Посещение на Вацлав Клаус у нас

  • вацлав клаус-
  • посещение-
  • росен плевнелиев
Посещение на Вацлав Клаус у нас - 1
Вацлав Клаус - Снимка: ЕПА/БГНЕС

По покана на президента Росен Плевнелиев президентът на Чешката република Вацлав Клаус днес ще направи работно посещение у нас.

В програмата на визитата са предвидени среща "на четири очи" на президентите на България и Чехия и пленарни разговори на двете официални делегации. След темите, които ще бъдат водещи по време на визитата са и продължаване на активния политически диалог на най-високо равнище, преглед на двустранните отношения и възможностите за активизирането им в сферата на търговско-икономическото сътрудничество, както и в областта на културата, науката и образованието.

Президентите ще обсъдят също взаимодействието между България и Чехия в рамките на ЕС и ще обменят мнения и информация по обстановката в Югоизточна Европа и други актуални международни въпроси.

Чешкият държавен глава ще проведе срещи с министър-председателя на Република България Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева. По-късно през деня Вацлав Клаус ще представи книгите си "Европейска интеграция без илюзии" и "Къде започва утре?".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА