Last news in Fakti

5 Април, 2012 09:38 1 616 0

Шофьори-убийци дебнат в Цалапица

  • цалапица-
  • шофьори убийци
Шофьори-убийци дебнат в Цалапица - 1
Училището в Цалапица

Шофьори управляват колите си с бясна скорост в Цалапица. За това се оплакаха жителите на населеното място по време на срещата си с  кмета на община „Родопи” Пламен Спасов и неговия екип от специалисти. Те посетиха селото и в продължение на 4 часа разговаряха с хората за техните проблеми.

Жителите поискаха да бъдат монтирани две светофарни уредби. Едната да бъде до пощата в селото, защото е опасен участъка и там шофьорите карат много бързо. Другия светофар хората от Цалапица поискаха да бъде поставен до училището, тъй като има няколко случая на блъснати деца от невнимателни шофьори.
Кметът на „Родопи” Пламен Спасов се разпореди да бъдат проучени възможностите за монтирането на светофарните уредби.

Другият сериозен проблем, който поставиха хората беше състоянието на централния път в пловдивското село. По трасето са се отворили огромни дупки. Снегът и ниските температури са допринесли за големи неравности и на по-малките улици.

„След срещата с хората, разговарях с шефа на Областно пътно управление Атанас Ташков, под чиято опека е пътя и той се ангажира, че дупките по натовареното трасе от републиканската пътна мрежа ще бъдат запълнени до края на седмицата.”, съобщи кметът на „Родопи” Пламен Спасов.
Спасов каза още, че ще се търси финансиране за санирането на местното читалище. Той се ангажира, че ще издири и виновните за незаконните сметища край Цалапица.


Тази беше първата от поредицата изнесени срещи в селата на община „Родопи”. Кметът и неговите специалисти от  незаконно строителство, екология, общинска собственост, данъчна политика, заедно с началниците на отдели продължават обиколката-диалог, за да се запознаят с проблемите на гражданите и намерят варианти за решаването им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА