Last news in Fakti

7 Април, 2012 15:46 789 4

НДСВ свиква конгрес на 17 юни

  • ндсв-
  • конгрес
НДСВ свиква конгрес на 17 юни - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на НДСВ ще предложи следващия Конгрес на партията да се проведе на 17 юни. Това стана ясно на брифинг, даден от Христина Христова и Станимир Илчев, по време на Националната конференция на НДСВ в Пловдив.

След форума, на тема "Демокрацията срещу популизма. Либералният път на НДСВ", ще се състои Национален съвет на партията, на който ще бъде обсъдена датата за Конгрес, както и някои организационни въпроси.

Христина Христова обърна внимание, че в момента процесите на създаване на нови партии са на базата на отлюспването, докато НДСВ иска да участва в един обратен процес – на партньорство и обединение. Станимир Илчев изтъкна, че в съвременните условия на ширещ се популизъм най-логичното противодействие е именно обединението срещу общия враг, сътрудничеството и съвместните действия на демократичните партии на принципна основа. Илчев определи управляващата партия като въплъщение на популизма, "Ако ГЕРБ е партията, то това е най-окаяната месианска партия, управлявана от човек, мислещ се за полубог", изтъка той и подчерта, че ролята на либералите е да посочват порочността на това управление най-малко три пъти дневно.

Конференцията на НДСВ събра 600 души в Конгресната зала на Международния панаир в Пловдив. Присъства елита на партията, местните лидери, кметове, общински съветници, евродепутати. Н.В. Симеон II изпрати специален поздравителен адрес към участниците в конференцията, с който призова "НДСВ да продължи своя либерален път и да отстоява модерния европейски център като свое естествено място на политическата сцена." В адреса се казва още "Надявам се на този форум да обсъдите стратегии и тактики на политическа работа, възможни партньорства и да набележите конкретни цели и изпълнима програма". "Най-добрите програми, най-добрите стратегии, няма да дадат резултат, ако липсва главното условие - единството на партията", подчертава още Симеон Сакскобургготски.

С видео обръщение председателят на групата на либералите в ЕП Ги Верховщад поздрави Ръководството на НДСВ за "впечатляващата политическа дейност и постижения" и изрази специалната си благодарност усърдната работа и ангажираността на представителите на НДСВ в АЛДЕ Антония Първанова и Станимир Илчев. Той подчерта, че въпросът за демокрацията и популизма е много актуален в цяла Европа. "Това екстремистко и популистко настроение е точно противоположно на онова, в което ние либералите вярваме и се борим ден след ден", изтъкна Верховщад и призова за "по-голяма сплотеност между либералните сили в България".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 популист

    0 1 Отговор
    Тея ще се сберат ли у един файтон бре?!?
  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    tia oshte li gi ima?
  • 3 Пинокио

    0 1 Отговор
    Яаааа!!! Братчеда Буратино подарява цветя (на снимката).
  • 4 Пинокио

    0 1 Отговор
    А тая от благодарност му показва среден пръст.