17 Февруари, 2019 20:40 1 501 23

Борисов е разговарял с британския премиер

  • бойко борисов-
  • българия-
  • великобритания-
  • ес-
  • тереза мей-
  • разговор-
  • емилиян гебрев

Тереза Мей е благодарила за включването на британски екип по случая "Гебрев"

Борисов е разговарял с британския премиер - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския си колега Тереза Мей, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на разговора, който се е състоял по искане на британския премиер, Мей е отправила молба за подкрепа за постигане на повече гъвкавост от страна на всички в Европейския съюз при договарянето на въпроса с границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, и постигането на споразумение за Брекзит до 29 март.

Премиерът Борисов е уверил Тереза Мей в подкрепата си за постигането на споразумение, което ще гарантира запазването на добрите отношения между Великобритания, ЕС и 27-те държави-членки. Българският министър-председател е подчертал трите насоки, в които е изключително важно да се постигне договореност, не само за ЕС, но и за нашата страна в частност.

На първо място Борисов е откроил сигурността и запазването на високите нива на сътрудничество в тази област и наличните инструменти, като се даде ексклузивитет на Обединеното кралство. България винаги е имала най-високо ниво на сътрудничество и много успешни съвместни действия със своите британски колеги и в рамките на Европол, и държи това да продължи и след Брекзит, категоричен е бил българският премиер.

Втората важна насока според министър-председателя Борисов касае статута на гражданите на ЕС в Обединеното кралство и на британските граждани в ЕС. Борисов е отбелязал, че тази тема е от голямо значение за България, с оглед големия брой българи в Обединеното кралство, и британски граждани у нас.

Не на последно място, премиерът Бойко Борисов е изтъкнал, че по темата за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия е важно недопускане на напрежение и нарушаване на мира. По време на разговора британският премиер Тереза Мей е благодарила на министър-председателя Борисов за навременното сезиране на британските власти по случая "Гебрев" и за включването на британски екип при разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    27 6 Отговор
    Или по скоро я е молил за помощ при следващите избори, че неверните му поданици поради някакво недоразумение пак са недоволни от него и ще го вкарат в затвора без нейна подкрепа.

    Коментиран от #7

  • 2 Бойко Борисов

    16 3 Отговор
    Тереза Змей хвърли боба!
  • 3 Tervel bitcoin

    4 23 Отговор
    Много правилна постъпка от страна и на двамата браво.
  • 4 Запознат

    30 3 Отговор
    Разговарял? С речника си от 5 думи , по скоро е повторен индтруктажа от usa

    Коментиран от #16

  • 5 ББ - best boy grip

    27 1 Отговор
    Това с включването на България в британския водевил, говори много зле за нас ! Намериха си в наше лице сега и цирково кученце - клоун, което да разиграват и показват на зрителите!
  • 6 Весело гейберче

    21 3 Отговор
    Да живее разБойко! ураааааа...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пешо

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дриснята метев- анонимният":

    Нашият Тиквун сам се навира в шамарите. То бива да е тъп, ама чак пък толкова...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бойко Борисов

    6 1 Отговор
    Тереза Мей ме чукь със страпоня посраааах се
  • 11 Б.МЕТОДИЕВ. Б.

    13 1 Отговор
    Незнаех че Тереза Змей говори български?
  • 12 Стоян

    3 11 Отговор
    А нашия велик президент,разговаря с хасковските винари, евалаа

    Коментиран от #13

  • 13 Да точно така, евала

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Стоян":

    Ами по-добре президента да чуе, какво иска да каже българския народ вместо, като Боко да получава заповеди от чуждестранния !

    Коментиран от #14

  • 14 Стоян

    2 10 Отговор

    До коментар #13 от "Да точно така, евала":

    Кой народ бе комунистистическия ли?измет руска
  • 15 Боко умникът

    8 0 Отговор
    Браво на бай селянин. Хубаво, че от треторазрядна мутра го направиха генерал, глав. сек., кмет и премиер. Най - надъханият член на БКП и шАфИор на Тато......... И те така.
  • 16 ГосТ

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Запознат":

    И на мен това ми е интересно,как по точно той е разговарял по телефона? Освен речника от пет думи, той не знае и една дума на английски. По телефона е разговарял преводач, който освен с прекият превод, предполагам има и тежки редакторски задачи

    Коментиран от #20

  • 17 Боко, изчезни!

    9 1 Отговор
    Ако малкият Бочко кратунката беше внимавал в час по история, сега щеше да е наясно, че Северна Ирландия е мазола на Англия. Ако Бочко кратунката беше гледал "по телевизора" и новините, а не само индиански филми, щеше да чуе какви милиарди дава кралството, за да задържи последната си колония. Ако Боко тиквата-премиера на тиквениците- не беше дупедавец, сега щеше да изтъргува гласа си така, както англичаните изтъргуваха своя преди години- разкостяване на БГ икономиката, златните и водни концесии, унищожаването на армията, педалските истории... Най-малкото, което може да направи е да оборудва безплатно армията и в частност флота. Но Боко е тиква и ще си остане тиквата сред европейските политици.
  • 18 Смърт

    7 0 Отговор
    За предателя бойко и виновните да третата национална катастрофа
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "ГосТ":

    Тереза Мей е научила български за да може да си говори с гения на 21 век Боко Тиквата. Хсхаха

    Коментиран от #21

  • 21 госттт

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Хахаха":

    Пфф , Бойко Бойкооо , нема ли да си да си ходиш най-накрая? Писна ни на .... да те гледаме.
  • 22 рапона

    6 0 Отговор
    Провалените айдуци си говорят какво ги чака след няколко месеца.
  • 23 Радилов

    2 0 Отговор
    Toзи разговор изобщо не е повод за гордост. Той е по инициатива на грозницата и целта е "да работи" поотделно най-податливите страни-членки на ЕС за постигане на изгодно за GB споразумение за напускане, тъй като и Юнкер и Доналд Туск я отрязаха категорично!!! Не е следвало да поемаме никакви едностранни ангажименти - нали все настояват уж да сме отстоявали общите европейски позиции!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове