Last news in Fakti

13 Април, 2012 13:11 7 398 2

Валя Балканска живее в къща без вода

  • валя балканска-
  • вода

Битови проблеми мъчат космическия глас

Повече от седем години космическият глас на България Валя Балканска живее почти без вода в дома си. След поредните дни на безводие легендарната певица потърси Нова телевизия за съдействие. Ранчото на народната изпълнителка, в което тя живее вече 15 години, е в регулация и има всички разрешителни. Въпреки това обаче проблемите с водоподаването продължават.

Валя Балканска се оплаква, че дори изминалата тежка зима е изкарала без постоянно течаща вода. Обяснява, че като почетен гражданин на Смолян търсила съдействие от предишната управа. Но без резултат... От ВиК пък от години отговаряли на жалбите й,  че трябвало да си закупи хидрофорна помпа, която да увеличава налягането, тъй като имотът й се намира в по-висока зона от водните резервоари. Тя обаче не била съгласна това да стане за нейна сметка.

По молба на екипа на „Здравей, България" в къщата пристигнаха експерти от ВиК. Те казват същото, което по-рано са писали в отговор на жалбите на певицата.

По-късно обаче решиха да направят компромис и да престъпят правилата за конкретния случай. Обещаха, че изграждането на нужната инсталация ще бъде направено за тяхна сметка.

Според специалистите обаче маркучите, представляващи водопреносна мрежа към имота, няма да издържат на налягането.

За да не трупа дружеството допълнителни загуби на вода и средства, певицата също пое ангажимент – да купи маркучи и да заплати работата по ремонта на мрежата, ако такъв се наложи.

Докато обаче се случи инсталацията на помпата и прокарването на новите тръби, инженерите обещаха да осигуряват водоподаване до имота всеки ден между 13.00 и 15.00 часа.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 е кой

    0 0 Отговор
    е по достоен от тази жена да има вода всички държавни отличия и каквото се сетиме-дебелоглавите управници си правят милиони бонуси без да са полезни грам на обществото а хора дали всичко тънат в мизерия-нещастници сме затова търпим тези неправди
  • 2 Таня Миразчийска

    0 0 Отговор
    щом като Валя Балканска има такъв проблем с ВиК представете си какво става с обикновенните граждани. какви са тези глупасти "ВиК ще направи изключение"? тяхно задължение е да си служат на населението и даси вършат работата. това беззаконие го няма никъде по света. Държава на абсурдите с абсурдни управници.