Last news in Fakti

15 Март, 2019 10:46, обновена 15 Март, 2019 10:50 2 020 22

Първан Симеонов: Потресаващата бедност у нас поражда откровена тъпотия

  • първан симеонов-
  • земята-
  • галъп

Tрябва да мислим за гетата и бедните, българите не са тъпи

Първан Симеонов: Потресаващата бедност у нас поражда откровена тъпотия - 1
Снимка: БГНЕС

8% отговор, че земята е плоска не е малко. На какво се дължи обаче – има изключени от обществото хора, има гетоизирани общности, има потресаваща бедност на места в България, която поражда откровена тъпотия. Това сподели в сутрешния блок на bTV Първан Симеонов от „Галъп” по повод последното проучване на агенцията, в което имаше и въпрос за формата на Земята.

„Гледайки отговорите на този въпрос, трябва да мислим за гетата и бедните в България, а не за това дали българите са тъпи. Не, българите не са тъпи”, каза още социологът.

Той уточни, че има страни от Западна Европа, в които делът на посочилите, че Земята е плоска е по-голям. Подобен отговор често се дължи и на недоверие в официалната информация и институциите.

По думите на Симеонов именно на такова недоверие се дължи и гласуването за Брекзит във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    45 1 Отговор
    70 процента от българите смятат политическия елит за корумпиран! :)

    Коментиран от #5, #19

  • 2 Roze може

    28 4 Отговор
    За десет години управление на ГЕРБ,80 процента,за още четири- 100 процента...
  • 3 пипи дългото чорапче

    24 0 Отговор
    Не,процентът надхвърля90
  • 4 ДДРОнег

    27 1 Отговор
    През двайсетина години имаше една анкета по Евроком, в която питаха жени, какво ще направят, ако мъжът им е "хомо сапиенс". Та почти всички отговори на жените бяха, че или ще се разделят или нещо такова. Само една каза: "Че той си е такъв" . Та простотията не е от сега, а винаги има хора, които не се опитват да се усъвършенстват, а само преработват храна и се размножават ...
  • 5 Тук сме умни

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Но най тъпите са тези които ни управляват и най лошото е че те ни правят по тъпи от тях като се подвеждаме по телевизията. Мисля че тези които нарушават законите те не ли са умни. Те се противопоставят срещу системата. А ние като спазваме законите всичко сме най тъпите. Не всеки закон е правилен за народа. Както пушенето на закрито. Както такса стол и тн.
  • 6 Дядото

    16 0 Отговор
    А..!??! Ама вярно ли!?? Бреййй...!? :( НЕ БЯХ ЗАБЕЛЯЗАЛ...!! И кво направи ти персонално за да сме по добре...!! СЪВЕТ: бягайте далеч от България, щото грабенето и зулумите са умопомрачителни и всичко това ще го плащат децата ви под постоянния стрес от увеличения, безнаказаност и постоянна бедност!!!!
  • 7 Гост

    11 5 Отговор
    Г-н Симеонов, в голяма грешка сте! Това, дали човек е беден или не, не го прави тъп или умен! Проблемът ни е в простотията! А тя не се определя от това дали си завършил Харвард или имаш основно образование!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    7 11 Отговор
    100% от русофилите вярват, че човек не е стъпвал на Луната! Те в гетата ли живеят?
  • 11 до9

    14 0 Отговор
    Познавам доктор на науките беден.Познавам учител по история,умен и възпитание, охрана.Нито Фили нито фоби.Интелигенцията,истинската е бедна и в ъгъла.Явно сте не само хомосапиенс но и някой от по предишните им предтеча. Или гробар,чиновник,държавен служител

    Коментиран от #14

  • 12 Bahti

    10 1 Отговор
    Защо не разгледаме планът Ран Ът?
  • 13 Така де

    12 1 Отговор
    Колкото по-беден е един човек, толкова по глупав е!!! Разбира се , че има изключения, защото доста бедни са умни и доста богати са тъпи, но парите дават достъп до книги, частни учители, развлекателни занимания, технологии и инструменти, пътешествия и прочие, които обогатяват. ДЕМОНкрацията обрича голяма част от хората да са тъпи. Освен това бедният човек вижда по-малко смисъл в учението, защото не вижда начин за просперитет и приема учението като загуба на време. Освен това по-добре хранещите си и с по-добри генни са предразположени към по-лесно усвояване на знания
  • 14 боб

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "до9":

    Прав си! Най- грамотните и интелигентни хора са най-бедни в тая държава защото са недолюбвани от ДС и Политиците. И за да държат стадото под контрол посочват с пръст - ако слушкаш ще папкаш, ако не слушкаш, виж как живей интелигенцията!? Та такива ти ми работи!?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    4 4 Отговор
    100% от тези 8% "пускат" за БеСеПето и ДеПеСето...
  • 17 Слави политика

    6 1 Отговор
    Чудя се при тази огромна бедност този как не е хвърлил топа като нищо не прави освен да ни досажда с глупостите си!
  • 18 Mango number five

    5 0 Отговор
    Я па знам за един милиардер де е прос та дрънка. Галямата спасиба му викат.
  • 19 123

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    И за плосък го смятат.
  • 20 mamulaaaa

    1 0 Отговор
    Че Земята е плоска,това си е вярно.Ние сме софтуерна програма в компютъра на Създтеля!Но,програмата си има и бъгове.Когато запаля цигара от "растението на живота",часовника ми почва да отброява времето назад.А е марков–"Касио".Добре че ефекта преминава след няколко часа,иначе мога да се върна обратно :)Ужааааас.До къде ни доведе това управление!!!
  • 21 Гост

    3 0 Отговор
    Как така Земята не е плоска?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове