Last news in Fakti

23 Април, 2012 16:31 3 464 1

Проф. Малиновски е новият председател на Общото събрание на БАН

  • бан-
  • малиновски-
  • общо събрание-
  • председател
Проф. Малиновски е новият председател на Общото събрание на БАН - 1
Проф. Малиновски, снимка: БАН

На Учредителното заседание на Шестото общо събрание на Българската академия на науките проф. Никола Малиновски беше избран за председател на ръководния орган на Академията.

Процедурата за избор на нов председател на ОС на БАН премина през два етапа на гласуване, съобщиха от Академията.

За ръководния пост бяха издигнати номинациите на досегашния председател на Събранието чл.-кор. проф. Стефан Воденичаров, на проф. Никола Малиновски и на проф. Иван Димов.

 

След проведеното тайно гласуване се стигна до балотаж между чл.-кор. Стефан Воденичаров и проф. Никола Малиновски.

Проф. Никола Малиновски беше избран с 51 гласа “за”, от присъстващите 83 –ма членове.

Учредителното заседание на Шестото Общо събрание на БАН беше прекъснато по предложение на членовете му. Изборът на заместник-председатели и секретар ще продължи на следващо заседание, което новият председател трябва да насрочи.

Проф. Никола Малиновски е известен български учен – химик, с множество научни публикации в международни научни списания и над 1200 цитирания в световната научна литература. Директор е на Института по оптически материали и технологии при БАН. Член е на Съвета на настоятелите на Българската академия на науките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хлъц

    0 0 Отговор
    Никола Малиновски е поредното огоено творение на шуробадажанщината в БАН. Всичките публакции са писани от чичо му и после от шефховете му в Германия. Това е "известния" учен.