Last news in Fakti

29 Април, 2012 08:00 811 1

Борисов ще посети Пловдив

  • борисов-
  • ще посети-
  • пловдив-
  • римски стадион

На 29 април /неделя/, премиерът  Бойко Борисов ще посети гр. Пловдив, където ще открие реконструирания Римски стадион. 
Античното спортно съоръжение е с изцяло обновена визия по проект  на Областна администрация - Пловдив „Античният стадион на Филипопол - опазване, рехабилитация и градско обновяване".
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Общата отпусната сума е в размер на 900 хил. евро, като 100 хил. евро от средствата са спестени. 16 хил. евро от тях са пренасочени към проект на смолянското село Гела, който също се финансира по Норвежката програма.
На събитието ще присъстват и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев.
По – късно, в града министър – председателят ще се включи в приятелския футболен мач между ФК „Бистрица” и сборен отбор на ветераните от отбора на „Локомотив” - Пловдив.

Събитието е с начален час 10.00ч.  и ще се проведе на Античния стадион в Пловдив, който се намира на площад „Джумая”, разделящ пешеходния център на две части – ул. „Княз Александър І” и ул. „Райко Даскалов”. Входът се намира под главната улица "Княз Александър I".

Мачът е в 11.30ч.  на стадион „Лаута”.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kempes

    0 0 Отговор
    Този само ходи по откривания и реже ленти:-))))
    Кога му остава време за работа,немога да се сетя???
    Холивудските звезди ги снимат по-малко:-))))))