Last news in Fakti

13 Септември, 2019 21:39 5 554 40

Румен Петков: Премиерът става вреден за България

Лидерът на АБВ сочи като опасност непредсказуемото поведение на министър-председателя

Румен Петков: Премиерът става вреден за България - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков на пресконференция в Силистра, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Първо, отношението и позицията на България по Шенгенското пространство. Министър-председателят става вреден за България с непредсказуемото си поведение и с постоянните обрати. И в това Народно събрание като обща позиция беше възприето, че имаме две стратегически външнополитически задачи, членство в Шенгенското пространство и второ еврозоната Още тогава ние от АБВ предупредихме, че напирането за членство в Шенгенското пространство, ще ни доведе повече въпроси и главоболия, отколкото политическо признание и авторитет, заяви лидерът на АБВ.

"Вие знаете, че Дъблинското споразумение всъщност предвижда мигрантите да бъдат връщани в първата страна на ЕС, през която са влезли. Това изправя България пред много сериозни заплахи с влизането ни в Шенген. Ние ще станем Гърция по две. Докато при Гърция има ресурси, териториални, островни възможности, при нас нещата не стоят така. Затова тогава ние от АБВ предупредихме, че трябва да бъдем изключително внимателни, за да може да отговорим на потребностите на нашето общество и държава. От друга страна го казвам с болка - не може в началото на мандата на това Народно събрание да се обяви стратегическата задача влизане в Шенгенското пространство и в средата на мандата да се каже: „Ние сега не искаме да влизаме, защото…“.

Според Петков, когато човек има възможността да си организира сериозен солиден, експертен анализ на перспективите при влизане или невлизане в случая в Шенгенското пространство, тогава няма да прави такива лупинги, с които да подсказваме на нашите партньори, че сме непредсказуеми и непостоянни във външнополитическите си задачи“, допълни още той.

Петков коментира и ресорът на България в ЕК. „Разбира се, че се правят и ще се правят много и разнопосочни коментари. Едно е много притеснително за нас. Първо, всички тези спекули – едни милиарди, ние ще ги управляваме“, каза още Петков. Лидерът на АБВ отчете, че проблемът е, че на България се дава ресор, в който не се формира общностна политика, а ресор, в който държавите членки водят самостоятелна политика. „Това не е добре“.

Според него в сектор „Транспорт“ страната ни е можела да повлияе за решения в полза на българския интерес. „За съжаление такъв значим сектор, отиде в Румъния“. По думите му не е добре, че ще стоим встрани от взимането на решения.

Петков направи коментар и за шпионския скандал. „Институциите трябва да кажат много ясно пред обществото: първо, правят ли разлика между икономическо влияние, пране на пари и опит за вътрешнополитическо влияние в страна от чужди факори; второ, имаме ли двойни стандарти".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 21 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    49 8 Отговор
    Сега се сети пикльото,а когато правехте заедно правителство не се сещаше
  • 2 анонимен

    41 11 Отговор
    Що сега се сети бе Румба? ?
  • 3 NikNay

    57 18 Отговор
    Не съм му фен на Румен Петков но в случая е прав. . . . .

    Коментиран от #23

  • 4 херодот

    19 11 Отговор
    Демокрацията е този тип управление при който имате право-право да гласувате и задължения- да спазвате закона и да си плащате данъците ! Айде стига с този плач и скърцане на биберони вече !!!
  • 5 Един

    26 22 Отговор
    А ти си вреден за Вселената!!!
  • 6 Гост

    37 7 Отговор
    Ти също не си по-малък крадец. Абе, всички сте крадци, с едни и същи номера
  • 7 АБЕ ТО НЕ Е

    30 7 Отговор
    ТОЧНО ПРЕМИЕР- ДЪРЖИ СЕ КАТО ЧИФУТСКА КУРВИЧКА............
  • 8 Цирк

    20 3 Отговор
    То стана като "тука има, тука нема", та между два стола по средата. Липсата на ясна политическа линия от страна на управляващите води единствено до факта, че никой не ни приема сериозно. Клоунадите са за цирка, а не за подигравка с избирателите( важи за всички партии)!

    Коментиран от #15

  • 9 хъп

    15 8 Отговор
    тоя щом го бутате тук и в телевизиите значи и той е от цирка с който заблуждават и разделят хората
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Коста

    27 4 Отговор
    политиците на България -100% -са комунисти , или деца на стари комунисти ,, засрамете се ,,разтурихте и окрадахте държавата , България е най бедната държава в Европа , пълна с лъжци и , крадливи политици ,,,
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Райчо циганина

    23 0 Отговор
    като бях дете , покойният ми дядо викаше ,седи далеч от политиците , от честен човек политик не става , те са като курви жени
  • 15 Койчо

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Цирк":

    Много добре го каза “липса на ясна политика”. А има ли “политик” в ПП ГЕРБ?. И за другите се отнася. Политиката е доста сложна наука но за съжаление в България политиците са недостатъчни и не където трябва (в парламента) а са детронирани и оставени само да коментират отстрани. В парламента са изедниците и крадците на България и българския народ начело с най неукия и некадърен премиер който някога и някъде е съществувал и на всичко отгоре за десет години “управление “ не се нагърби и направи труда да научи поне малко от малко политически отношения и реч.

    Коментиран от #21, #22, #37

  • 16 Гошко

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Reni":

    Raiko Reni що не земе да си го турите знаеш къде или си един и същи човек и тва няма как да стане а???
  • 17 Плевен

    20 3 Отговор
    Това не го решаваш ти, Румене. По-добре върви намери Богдан Николов и ако е останало нещо от мотоспорта идете да го пропиете и после одете да пикаете по шадраваните. С това ще те запомнят тебе българите.
  • 18 Шайка

    20 5 Отговор
    Бандитът Боци Маймуната стана вреден още преди 20 години.
  • 19 Hhhhhhh

    19 6 Отговор
    Той винаги е бил вреден.
  • 20 onq s konq

    14 9 Отговор
    Както "Век-21" на Дончева,така и АБВ са партии със ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ като неслучайно Първанов се отдръпна след като "си оплете кошницата".От една страна Петков обяснява разпалено какво ще ни сполети ако Бяхме в Шенген - същото като Гърция,но "по 2",от друга пък обвинява Борисов че си СМЕНЯЛ МНЕНИЕТО по въпроса с членството,сякаш Борисов не обясни ТОЧНО ТОВА и определи категорично влизането ни като "НЕПОДХОДЯЩО В МОМЕНТА".А толкова ли е трудно да се разбере,че когато дадохме заявката си за Шенген НЕ СЪЩЕСТВУВАШЕ МИГРАНТСКИ ПРОБЛЕМ?!Разбира се че ще влезем в Шенген,но КОГАТО СЕ ИЗБИСТРЯТ И СТАБИЛИЗИРАТ НЕЩАТА!И обвинява Петков че Борисов правел "лупинги" по въпроса и се излагаме пред Западните си партньори,но не споменава че това което прави Борисов е ТОЧНО В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ!Истината е,че точно такива нагли Тъпанари-Петковци съсипват желанието на Борисов да прави полезни и добри неща за БГ както във вътрешен,така и във външен план,но ми е чудно как издържа на подобни отвратителни провокации и не възприеме ТВЪРДИЯ КУРС НА ЕРДОГАН И ПУТИН - Арест за противодържавна дейност и уронване на Престижа на държ.Глава и -в Какамангата "до второ пришествие"!:)

    Коментиран от #24

  • 21 Цирк

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Койчо":

    100% истина! За съжаление сегашните лъжеполитици заемат определени длъжности с цел лични интереси( брой от кмета на село, та стигни до едни 240+упавляващите) На никой не му дреме за обикновения човек, освен когато е евентуален гласоподавател, подкрепящ дадена личност или партия. Като минат поредните избори...мъгла.
  • 22 Цирк

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Койчо":

    100% истина! За съжаление сегашните лъжеполитици заемат определени длъжности с цел лични интереси( брой от кмета на село, та стигни до едни 240+упавляващите) На никой не му дреме за обикновения човек, освен когато е евентуален гласоподавател, подкрепящ дадена личност или партия. Като минат поредните избори...мъгла.
  • 23 Jacques Yves Moineau

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "NikNay":

    Когато си в опозиция е много лесно да се говори, така че да се хареса на обществото. Въпроса е какво си направил когато си бил на власт?
  • 24 Койчо

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Кой може да съсипе желанието на премиер да прави добри дела за страната си? Ето това ако ми го обясниш ще имаш голям плюс от мен. Борисов не знаеше че има договор за мигрантите и точно педи срещата за разпределяне на ресорите той все още яростно държеше за Шенген пет дни по късно рязко обърна посоката защото някой на тази среща му е обяснил проблема. Ето за това казвам че в България НЯМА ПОЛИТИЦИ само лапачи които чакат някой да им подхвърли някой кокал. А когато сме поели ангажимент за присъединяване към Шенген трябва да го изпълним без значение дъли ни отърва или не. В бизнеса и политиката не е като детска игра “ искам ама не ми стиска” заявиш ли позиция я отстояваш. Иначе ти се присмиват и губиш авторитет който ние отдавна сме изгубили така че...................
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ало Враца

    10 1 Отговор
    Петков,не сме забравили как се прегръщаше с Борисов и се смееше на неговите вицове,като бяхте коалиция с ГЕРБ.Помним и как пика във фонтана,така че не си ти този, който ще каже кой ще кара влака.
  • 27 Диагноза

    3 0 Отговор
    Биполярна шизофрения
  • 28 АНЕНЕРБЕ

    7 2 Отговор
    Не знам кой за кого става вреден , но вие с Борисов през 2007 година се редихте пред шефа на руските служби НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ за да ви раздава като ДЯДО МРАЗ ордени за заслуги пред великата руска държава.

    ТОГАВА БОРИСОВ БЕ НАГРАДЕН С ОРДЕНА ЛОМОНОСОВ!!

    НАЛИ СЕ СЕЩАШ , ЧЕ РУСКИТЕ СЛУЖБИ НЕ ДАВАТ ОРДЕНИ НА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО.

    ТА ВИЕ ДВАМАТА С БОРИСОВ СТЕ В ЕДИН ОТБОР - този на руските служби за сигурност.

    Явно американците са твърде заети с техните карабатаци , защото иначе отдавна щяхте да сте аут и ТИ ы и бОРИСОВ , и ЦАЦАРОВ , и ГЕШЕВ!!

    ПОСЛЕДНИТЕ ТРИМА ЩЕ СА ЗА ПОДАРЪКА КОЙТО НАПРАВИХА НА РУСКАТА БАНКА ВТБ С НАЙ СКЪПИЯТ И ВЪЗБРАНЕН АКТИВ НА БАНКАТА - ВИВАКОМ!!

    СКОРО СЛУЧАЯТ КТБ ЩЕ СТИГНЕ ДО АМЕРИКАНСКИЯ СЕНАТ.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 1944

    7 1 Отговор
    пикаещия във фонтани е истинския шпионин на руската кочина. другите са обикновени гъзолизци.
  • 31 Застреляите го

    2 3 Отговор
    Щом пречи
  • 32 NikNay

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "NikNay":

    Не стига , че ми копираш ника ами и спамиш безразборно под всяка статия - милиционерска си работа ! Явно як глад те мъчи . . . . .
  • 33 Пенсионер 200

    6 5 Отговор
    БОКО, НЕ МИ СЕ ХВАЛИ КАКВО ПРАВИШ! ПОХВАЛИ СЕ, ЧЕ ГО ПРАВИШ НА НОРМАЛНИ ЦЕНИ И С ТВОИ ПАРИ, А НЕ С МОИ! АЗ СИ ИСКАМ ПАРИТЕ И БЪДИ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕ ГИ ПОВЪРНЕШ!

    Коментиран от #38

  • 34 Анти БСП

    5 2 Отговор
    Червените малоумници умират и хапят за последно
  • 35 Ванче от Карабунар

    6 0 Отговор
    Слугата на Галеви и сестра Галева са в канала
  • 36 Тапата

    2 0 Отговор
    Някой да знае ползата от присъствието на РП в политическия жовот в страната? Вредата от него, обаче, за данакоплатеца е очевадна.
  • 37 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Койчо":

    За да е 10год министър значи няма по добър и умён от него това че комунистите не го харествате е др въпрост. Гледаите си президента и лидерката и се надяваите някои ден да спечелите избори
  • 38 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пенсионер 200":

    Защо не ги търсиш от живков станишев радев а от боико на него ли плаща членския внос иди на яз копринка там ги дават
  • 39 хахаха

    1 0 Отговор
    Гумене, Боко си има треските за дялане, но надали има по-вредни от вас - руските подлоги, работещи срещу интересите на страната!
  • 40 аноним

    0 0 Отговор
    като е вреден уволни го колко му е нали му беше началник давай само да се намираме на приказка вижда се кои са вредни и непотребни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове