23 Април, 2020 05:35 23 787 119

Доц. Атанас Мангъров категоричен: Няма да има камиони с трупове

  • доц. атанас мангъров

''Разликата между заразени и заболели е като между жена, която е правила секс, и жена, която е забременяла'', даде колоритен пример доц. Мангъров

Доц. Атанас Мангъров категоричен: Няма да има камиони с трупове - 1
Снимка: БГНЕС

Не беше правилно блокирането на София по празниците. Българската православна църква се държа най-адекватно. Хората трябваше да се поразмешат. Ако продължаваме да лежим скрити и да треперим от страх, скоро ще се срещнем с други проблеми, които са много по-сериозни'', това заяви доц. Атанас Мангъров в предаването "Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

''За да се свърши това чудо, 70% от хората трябва да се срещнат с вируса. Разликата между заразени и заболели е като между жена, която е правила секс, и жена, която е забременяла. Това са две различни неща", даде колоритен пример доц. Мангъров.

''От 1024 души, заразени с коронавирус, истински болните, които се намират в реанимация, са едва 37. Починалите са 49. Огромна част, над 90/100 са хората, на които им няма почти нищо. Една малка част е с температура, гърло, общо неразположение - неща, които не се различават по нищо от онова, което се случва на хората по няколко пъти годишно. Няма да има камиони с трупове", изрази категоричност той.

"На базата на всевъзможни апокалиптични прогнози се взеха всичките тези решения. Чакахме до момента да видим какво ще се случи след 1 седмица. Преди това правихме същото. До момента нищо особено не се е случило, няма и да се случи. Това е нов вирус, към който нямаме антитела. Заразен е, няма лекарство, няма да има в обозримото бъдеше. Ще мине през всички хора. През 70% от хората трябва да премине, за да се свърши това чудо. Това са хората, които ще ''правят секс" с вируса. Онези, които ще ''забременеят'' са много малко. Това се е случвало в света, когато не е имало ваксина срещу морбили, където смъртността е 1 на 1000. В момента сме в същото положение", обясни специалистът.

"Всичко се прави от страх. Щяхме да сме много по-успешни, ако това се разбираше. На път сме да разрушим икономиката си, ако не сме го направили вече. Това е нещо, от което колкото и да ни е страх, няма да ни се размине", изрази позицията си Мангъров.

"Това нещо няма да затихне по този начин. Ще откриваме нови случаи, ако изследваме нови хора. Какво от това? Трябва да се замислим по какъв начин да излезем от това състояние. Начинът е малко по малко да започнем да се отваряме, и то по-динамично. Да се отворим от тази страна на обществото, която е млада и силна и няма да загине при среща с този вирус. Да се отворят паркове, стадиони, градини и училища", спомена отново една от основните си тези той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 130 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    188 16 Отговор
    Ами както е тръгнало, напротив - ще има, просто няма да са умрели от вируса.
  • 2 Митко Вр

    218 28 Отговор
    Всичко се прави, за да се всява страх в народа и да слушкат!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Covid 19

    198 23 Отговор
    Мангъров това за ВИРУСА го знаят и децата вече ! Кажи КАКВО се крие зад измислената пандемия! Ще ни чипират ли,ще ни разреждат ли или просто, ще ни докарат до просешка тояга!

    Коментиран от #46

  • 5 Да наистима

    51 226 Отговор
    Няма да има,благодарение на навремената реакция на правителството и Бойко Борисов.!

    Коментиран от #12, #15, #112

  • 6 Ха ха

    51 227 Отговор
    Мангърчето яко лев е лапнал,да реди опорките като обезумял.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Народе

    175 24 Отговор
    Искат да ви лишат от логичното мислене.Болниците са празни и ако имаше толкова много заразени нямаше да можете да се доредите до доктор.Коридорите на болниците щяха да са пълни с хора,както при грипните епидемии всяка година.Ако този вирус беше по-страшен от грипа искате или не щяхте да стигнете до спешна помощ.Вие обаче боледувате и нямате нужда от такава помощ.Следователно няма нужда от карантината

    Коментиран от #75

  • 9 Кокорчо🙄

    91 6 Отговор
    Короналейкум, и да няма и да има, при нас си е ежедневно, катастрофи, самоубийства, убийства бавно и славно, всеки ден да капе по малко
  • 10 Барба Ганьос

    142 19 Отговор
    Така е обаче краката на правителството се клатят и ще ни държат в извънредно положение до второ произшествие.
  • 11 Хората над 80 години

    77 6 Отговор
    В София, бяха ваксинирани от личните лекари, с противогрипна ваксина . Знам за последиците на четирима. Един прекара леко, друга по-тежко и двама със съпътстващи болести ги изпратихме. Върхът мина до към средата на февруари!
  • 12 Недей така

    102 10 Отговор

    До коментар #5 от "Да наистима":

    Твоя господар лично каза, че по Великден ще е ад и пълно с трупове, значи според теб твоя бог лъже:)
  • 13 Мн ясно

    124 14 Отговор
    Крадците от шайката искат да горят едни 10 милярда и им трябва оправдание.Бибитко е готов да разсипе живота на милиони Българи само да не се говори за къщи в Барцелона и продънения измислен бюджет
  • 14 Жоро

    130 17 Отговор
    Според закона бойко трябва да се подведе под отговорност че плаши с трупове и разправя невярна информация и всява паника.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 доцент мънкалото

    28 85 Отговор
    да оди, да се зарази индивидуално и после да води стадото

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Само питам

    18 59 Отговор

    До коментар #17 от "Ха-ха-ха":

    Позитанските хибридници рубли ли взимате за писанията си?
  • 19 Ъндърграунд

    80 15 Отговор

    До коментар #16 от "доцент мънкалото":

    Ами ако вече е минал през заразата,както и повечето от нас?Ти се бетонирай в мазето и чакай да свърши "войната"с короната следващата седмица.А Боко само часовника ще ти пренавива.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Истината

    6 35 Отговор

    До коментар #20 от "Стар гей":

    Прав си, че не лекува тъпотията. Ни си живо доказателство!
  • 22 Истината

    28 88 Отговор
    Мангъпа ще надмине и Лукашенко в опитите си да неглижира опасността от пандемията.

    Коментиран от #50, #55

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Бай Иван

    28 66 Отговор
    Ако Правителството беше послушало доц.Мангъров за масово тестване-КОЛКО МИЛИАРДА ЩЯХМЕ ДА НАЛЕЕМ В КИТАЙСКАТА ИКОНОМИКА ЗА НЕЕФЕКТИВНИТЕ ИМ БЪРЗИ ТЕСТОВЕ!

    Коментиран от #56

  • 25 Мачу

    24 38 Отговор
    Чудно що всеки ден забременяват и отлитат :до тук над 150 000 ,минахме световните жертви от редовия грип,3 пъти.Другарю,само живите правят икономика
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Нашите болни

    44 3 Отговор
    Си остават болни и след лечение. То и за това не могат да доживеят да починат от короната.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гостилничар

    84 14 Отговор
    На тези, които благославят Боко и компания им трябва ваксина против герберастия. За съжаление такава няма, а герберастията е най - страшното заболяване, защото затрива цял народ с вековна история. Вирусът ГЕРБ, уврежда мозъка и е почти нелечим.
  • 30 НххххххМ

    49 10 Отговор
    Ама те от ЕС си го казаха ясно: ще се отпуснат пари на държавите, които са най-силно засегнати от коронавирус...при това положение, естествено, че ще имаме много "болни". Малко да кихнеш, коронавирус ще го пишат.
  • 31 Събудете се

    28 24 Отговор
    Вирус има, страха идва оттам, че Китай лъжат целят свят и до ден днешен не казват дори 30% от това, което знаят за вируса. А за тези любители на конспирации, вие не слушкахте ли и преди вируса или си мислихте,че сте над нещата, че сте независими? Ами лъжете се. Страх ви е да не ви чипират, а повече които вярват в това са с телефони за 2хил лв. и които имат гпс могат да ви снимат че са и с камери от всяка страна могат да ви запишат и т.н.... И нее никои не ви принуждава или задължава да ги ползвате вие сами си го избирате, че и плащате не малка сума за това... Айде размърдайте ги тея мозъци, вместо да правите детски изказвания?

    Коментиран от #36, #43

  • 32 Николай

    7 13 Отговор
    Austria's news in English
    Счита се, че в Австрия има поне два пъти повече нови коронавирусни инфекции, отколкото официално се съобщава, показва проучване в петък, като повече от трима на 1000 души се смята, че са хванали вируса в началото на април.
    Изследването, ръководено от института SORA, установи, че 0,32 процента от анкетираните през първата седмица на април са дали положителни резултати за новия коронавирус.
    SORA заяви, че това е първото подобно проучване в ЕС, което разбира по-добре разпространението на вируса.
    Резултатът означава, че около 28 500 от близо девет милиона души в Австрия вероятно са засегнати, каза институтът, в сравнение с официалната статистика за до 12 200 коронавирусни инфекции за тази априлска седмица.
    Според SORA, като се вземат предвид отклоненията, между 10 200 и 67 400 души биха могли да бъдат засегнати. В проучването са изследвани 1544 души.
    "Има предположението, че повече хора са заразени от официално тестваните ... Това е в съответствие с други открития досега", заяви основателят на SORA Кристоф Хофингер пред AFP.
    Алпийската нация прие строги мерки за задържане в средата на март, като нареди на хората до голяма степен да си стоят вкъщи, като само позволи на хранителните магазини и аптеки да останат отворени и ограничи хората да влизат в страната.
    Тъй като увеличението на броя на новите инфекции се изравнява, правителството казва, че по-малките магазини, магазините за градинарство и хардуер могат да бъдат отворени п

    Коментиран от #33

  • 33 Николай

    8 8 Отговор

    До коментар #32 от "Николай":

    Тъй като увеличението на броя на новите инфекции се изравнява, правителството казва, че по-малките магазини, магазините за градинарство и хардуер могат да бъдат отворени през следващата седмица, като първа стъпка към постепенното отпускане на мерките.
    В петък Австрия отчете около 13 400 коронавирусни инфекции с 319 смъртни случая.
  • 34 “ Ваксина”

    31 4 Отговор
    За гладуващите има, но никой не въвежда извънредно положение, за да не починат, от глад, до края на годината 250 милиона хора.
  • 35 Много идиоти тук бе

    80 20 Отговор
    Мангъров говори ясно и точно, Баце и Годжи само ви плашат, а план и яснота при тях липсват. Да излезе Годжи и да каже, колко заразени и колко починали след колко тестове е така наречения пик и да чакаме, а не всеки ден по 40-50 бройки и нови измишльотини, така можем да си чакаме до Коледа, Баце е мега страхлив и няма да отмени извънредното положение лесно, така че свиквайте с новия живот.

    Коментиран от #87

  • 36 Николай

    41 2 Отговор

    До коментар #31 от "Събудете се":

    Заедно с корумпираното СЗО и етиопския председател.
  • 37 Абе рошко,

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Рошко":

    Да те питам,гъзът ти рошав ли е,?защото ако не е,мога да го разроша.!

    Коментиран от #64

  • 38 3333

    61 19 Отговор
    Вярвам само на доцент Мангъров. Винаги има решение за тежите и неразрешими проблеми. Господ да го пази и да му дава здраве.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 този който си върши работата

    21 48 Отговор
    Вижте, при пандемия има стандартни действия и процедури, НАУЧНО
    доказани. В днешния свят на парите това се пренебрегва, НАУКАТА се
    пренебрегва и то във всички аспекти на живота. Но животът учи и ще
    учи, докато не ви се набие в кухите кратуни. А този Мангъров за мен е
    псевдоучен, още повече давайки такива примери и сравнения...
  • 41 Николай

    21 2 Отговор
    Sweden's news in English
    Резюме:
    Към 22 април 1 937 души са починали от коронавирус в Швеция.
    От началото на огнището 1182 души са били в интензивно лечение, което включва и смъртни случаи и пациенти, които са се възстановили и са били изписани. Общо 536 души бяха в интензивна грижа за вируса към 22 април, цифра, която остава сравнително стабилна през последната седмица, тъй като броят на наличните легла продължава да нараства.
    Има 16 004 потвърдени случаи на коронавирус към 22 април (спрямо 15 322 ден преди това).

    Шведското правителство обяви, че тестовете ще бъдат увеличени, за да достигнат 50 000-100 000 тестове седмично, с акцент върху хора в ключови роли като полицаи и спешни лица.
    Всички в Швеция се призовават да стоят у дома, ако изобщо са болни (дори лека кашлица или болки в гърлото), практикуват социално дистанциране, избягват несъществени пътувания в страната, работят по домовете, ако е възможно, следват добрите хигиенни практики и избягвайте несъществени посещения при възрастни хора или болници.

    Коментиран от #42

  • 42 Николай

    34 3 Отговор

    До коментар #41 от "Николай":

    Хората на възраст над 70 години или в рискови групи се съветват да избягват социалния контакт възможно най-много. Това са официалните препоръки на Швеция за намаляване на разпространението на вируса.
  • 43 3333

    32 10 Отговор

    До коментар #31 от "Събудете се":

    А не допускаш ли, че китайците могат да лъжат и в другата посока като преувеличават за опасността от вируса? Кон с капаци!!

    Коментиран от #70

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бцб

    43 9 Отговор
    Има, няма, ще стискат кокала. Не чакайте да го пуснат сами. Знаят, че краят на извънредното положение ще е край на царуването. Ако пък ги оставим, заслужаваме точно такъв живот.
  • 46 GHOST 1

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Covid 19":

    ВСИЧКИТЕ ОТГОВОРИ СА ВЕРНИ
  • 47 Гост

    43 15 Отговор
    Вярвам на достойни експерти като доц. Мангъров, а не на продажни буфосинхронисти.

    Коментиран от #77

  • 48 ОТКАЧАЛНИК

    40 10 Отговор
    АКО НЯМАШЕ БОЛНИ НЯМА КАК ДА СЕ КРАДАТ ПАРИЧКИТЕ СЕГА Е ЖЪТВАТА
  • 49 хахаха

    18 6 Отговор
    в света са направени над 20 000 000 теста. Открити заразени 2 700 000, т.е. около 10%. От тия 2 700 000 заразени, 1 700 000 са активните случаи. От тия активни случаи 97% карат заразата в лека форма, а 3% в средна или тежка. 3% това прави около 57 000 души. Да кажем, че смъртността е 20%, т.е. ще умрат около 12 000 човека. Смятайте нататък

    Коментиран от #52, #98

  • 50 Цветослав

    28 3 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Има пандемия от ненормалници, като теб!
  • 51 Българан

    28 39 Отговор
    Мангъров и прпяващите му ще е страхотно да ни дадат личен пример. Изолирайте се 100 души и се заразете. Ние ще ви наблюдаваме, ще си водим бележки и статистика и ще ви доставяме чувалите за предалите идеите ви и Богу дух.
    Все 100 чувала ще осигурим.

    Коментиран от #53

  • 52 хахаха

    17 2 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    12 000 човека в света умират за 200 минути,т.е. за 3 часа и 20 минути.
    От началото на годината до днес в света са умрели над 18 000 000 човека...
  • 53 кратун

    26 8 Отговор

    До коментар #51 от "Българан":

    статистиката показва, че на 100 заразени 97 го изкарват в лека форма, а 3 в срдна или тежка. От тия заразени 100 човека може да не умре нито един...ама ти това няма как да го осмислиш.
  • 54 Аз, Врачанката,

    37 14 Отговор
    Сънародници! Вие не разбрахте ли,че сега му е паднало на Боко Тиквунски да се гаврят заедно с плужека Мутафчийски с целият български народ(колкото сме останали). Писна ми да слушам тъпите съвети на Боко Тиквунски и мрънканията на плужека Мутафчийски. Жена на 59г съм,но такова чудо и по време на социализма не е имало. Тези двамата диваци,сигурно,ще ни заповядат и кога трябва да дишаме! Прочетох много внимателно изказването на професор Мангъров и това е самата действителност-и аз напълно му вярвам,но Плужека и Тиквата,не споделят неговото мнение,по простата причина,че е с различно мнение от тяхното.
  • 55 Факт

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Големо си шубе!
  • 56 жоро

    22 8 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Иван":

    нали наливат милиарди за чертежи на самолети ,защо да дават пари за тестове...до всички обезумели гербери има статистика загинали при ПТП от началото на годината май пандемията там е по голяма...: а този измислен генерал ми омръзна да го гледам...от герб ако си мислят че на изборите ще гласуват ще стане като жената мъж ..абе фурми да има това е важното
  • 57 Варна

    24 8 Отговор
    Целта в България е окрупняване на бизнесите.
    Ще фалират много бизнеси , ще се изкупят на безценица хотели , заводи и фабрики от " наши фирми" , от хората с парите , всички знаем кои са.
  • 58 Опа

    17 7 Отговор
    Ей я обличаи бялата престилка и бегом към Видин че вече са без лекари. ТВ звезди си имаме достатъчно
  • 59 Опа

    9 7 Отговор
    И за Генерала важи същото
  • 60 Ники

    25 11 Отговор
    От два месеца чакаме пика след една седмица.
    Защо не сложиха инфекционист за говорител?
    Мангъров обяснява точно и ясно , хирурга само се кара, сърди и плаши с труповe ,това го отдавам на некомпетентност. И портиера да бяха сложили да чете , щеше да се справи не по-лошо.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ббйт

    26 6 Отговор
    Ще фалират много бизнеси , фирмите свързани с властта и олигарсите на Бойко : Домусчиев и Пеевски ще купят без пари , каквото пожелаят.

    Коментиран от #76

  • 63 чичо

    15 17 Отговор
    Дано не обиждам доцента но силно се съмнявам в адекватността му.Много си противоречи.Веднъж казва-добре се справят,после-не трябвало тъй да се прави.Днес иска 70%,вчера каза че пик у нас няма да има.А ако се замислите трезво и без емоции,да сте чули нещо по-плашещо от това че пик нямало да има.
  • 64 Рошков

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Абе рошко,":

    пиши и мен
  • 65 Чочи

    19 13 Отговор
    Народе събуди се! Превърнаха ни в РОБИ. Докога ще стоите затворени, докога ще мълчите? Осъзнайте, че всичко това което се случва е един цирк и гавра с народа!
  • 66 Бай Иван

    13 18 Отговор
    Що не го пратим тоя в Италия или Испания,пък може и в САЩ,да видим после какви ще ги говори!
  • 67 Behemoth

    16 4 Отговор
    Е то след тоя страх който се насади сред хората тия дето се разболяват ще умират всеки ден в пристъпи на паника...ще си мерят температурата през пет минути...
  • 68 Телевизора на Елвис

    20 11 Отговор
    Разгеле един човек, който истински разбира от вируси и болести, ама фатмаците го обявиха за идиот, защото така им е по-удобно. Нищо де, то както е тръгнало топчето ще пукне съвсем скоро. Хората трудно издържат тая тъпа изолация, пък финансовата страна на въпроса изобщо не я коментирам.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Госあ

    14 4 Отговор

    До коментар #43 от "3333":

    Китайците взеха точно същите мерки, каквито и другите разумни хора. Само че ги взеха навреме, нищо че се сблъскаха челно. Сега са в плато и си възстановяват икономиката предпазливо. Те имат икономика. България няма.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Госあ

    11 18 Отговор
    Тоя лаик да ходи да се скрие там откъдето е изпълзял. Що 70% , а не 100 % да не го изкарат ? А що па да не го изкарат 5% . Айде стига сте ни я навирали тая подлога пред очите. Не е никак приятна. И що не изкараме и ТОРС и Ебола за всеки случай всички? Лекарства има,но за началните фази. А българското здравеопазване изобщо не може да се сравнява с което и да е било друго, за да поеме повече случаи, за да ти дрънка тия глупости заради чалготеките, кръчмите и бардаците, чиито интереси защитава.

    Коментиран от #80

  • 74 Чекист

    7 16 Отговор
    Абе и Борис Джонсън в началото беше привърженик на Мангъров, ама сега ..., а!?
  • 75 Некст

    10 10 Отговор

    До коментар #8 от "Народе":

    Е какво?Трябваше да се препълнят болниците и тогава да вземат мерки ли?Той не плашеше Мангъров като говореше за стадния имунитет и как да тръгнем всичко спокойно на вън и едни ще го преболедуват,а едни 500 000 ще умрат-какво толкова.Мен не ме стряскаха брифингите от които се разбираше,че няма много болни сравнявайки с другите държави.Стряскаше ме стадния имунитет,които в момента започва да стряска шведите.Това,че и по черноморието нямазасега огнища ще ни спаси летния сезон.Никой не би рискувал да посети държава със стряскащи данни за умрели от заразата.Хайде,Мангъров да не се сипе с чужди лаври и успехи.

    Коментиран от #79

  • 76 Икономика

    9 3 Отговор

    До коментар #62 от "Ббйт":

    Я се огледай кой фирми не работят?Ще купят пазарите,сергиите,кафета и ресторанти ли?Предприятията,които не работят изнасят,а като другите държави са затворени и няма поръчки какво заработят и изнасят?И да работят ти ли ще им изкупуваш продукцията?До преди месец ревяхте,че няма икономика,сега пък изкарахте БГ с най-голяма .
  • 77 един

    10 9 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    "Достойният" доцент няма да си мръдне пръста за теб, ако не му кихнеш 200 лв.

    Коментиран от #86

  • 78 Уважение към

    15 9 Отговор
    Доц. Мангъров. Дори и само поради факта, че има смелоста да изрази мнение противоречащо на това на управляващите. При удобен случай вероятно ще го употребят и него.

    Коментиран от #90

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ами да

    12 3 Отговор

    До коментар #73 от "Госあ":

    те открехна, "специалисте". Доказано е, че 30% от човешката популация няма да се заразят изобщо, защото са невъзприемчиви към този вирус. Както други 30% са невъзприемчиви към друг и така...природа, какво да я правиш. Тя няма да допусне един вид да изчезне ей така. Още в средните векове е имало хора, които не са се разболявали от чумата, макар край тях наистина да са мрели като мухи...

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Госあ

    8 9 Отговор

    До коментар #80 от "Ами да":

    Дай да пробваме с тебе дали си неподатлив в инфекциозното на вма 😂
  • 83 Некст

    12 9 Отговор

    До коментар #79 от "И как точно":

    Прочети предишните изказвания на Мангъров и стадния имунитет,които предлагаше и процентите колко ще придобият имунитет и колко не.В Швеция в момента догонват Италия и ръста нараства.Какво да ти се обяснявам.Интересувай се,няма да ти изнасям лекции и дати се обеснявам.Знаеш ли колко ми пука дали ми вярваш или не?Написал съм си мнението,не съм тезадължил нито да го четеш,нито да се съгласяваш.
  • 84 Госあ

    8 12 Отговор
    Добрата новина е, че никой не обръща внимание на този, който противно на световната практика за изолиране и клъстериране иечение на болните иска да зарази всички българи и да ги остави на произвола на съдбата, като похарчи едни пари за безмислени тестове за антитела за да говори в проценти. И единственото постигнато ще бъде отварянето на чалготеките и кръчмите, които да завъртят икономиката ни 😂 . Цифрите, които витаят в момента са абсолютно спекулативни, защото статистиката се прави клъстерно, примерно провинция Даегу има над 70% от всички заразени в Южна Корея, повечето от които са локализирани в един град. Такъв е случаят с Ломбардия и Бергамо, където смъртността сравнена със същия период през 2019 е 20 пъти повече. Именно затова, смъртността се изчислява като процент починали към диагностицирани болни. Статистиката за разпространение на вируса може да се прави само на клъстери, а не на цели държави или с модели за неправилно разпределение. Такива се избягват обаче и всички статии в реномирани списания боравят най вече с данните от град Ухан. Забележете град, дори не и провинция. Който междувпрочем е единствения с достигнат пик,и понижение на заразените близо до изходната позиция.
  • 85 Госあ

    4 11 Отговор

    До коментар #79 от "И как точно":

    4% смъртност от 7 млн, смятай сам.

    Коментиран от #95

  • 86 Госあ

    6 11 Отговор

    До коментар #77 от "един":

    На тоя и 5лв не бих му дал.
  • 87 Госあ

    7 15 Отговор

    До коментар #35 от "Много идиоти тук бе":

    Ще отменят положението, когато ситуацията бъде обсъдена с учени от Пастьор и Кох. И то точно за България, а не с мангърчето, което милото няма и представа от статистика.
  • 88 1997

    10 5 Отговор
    А бе крайно ми е неприятен заради един случай в миналото,но сега е напълно прав.На черното бяло не мога да кажа.
  • 89 Нека ни мачкат като сме тъпи

    14 5 Отговор
    Няма да дрънкам много. Само си задайте въпроса(на който светкавично ще си отговорите)КОЛКО ЧОВЕКА ПОЗНАВАТЕ БОЛНИ ИЛИ ЗАРАЗЕНИ ОКОЛО ВАС?Питайте и тия дето познавате,дали знаят за такива.Ако беше вярно всеки щеше да познава болен такъв,или самите ние да сме.

    Коментиран от #91, #96

  • 90 Значи нямаш мнение

    4 9 Отговор

    До коментар #78 от "Уважение към":

    Значи,не е важно дали е правилно и достоверно,важното е ,че е противоположно на управляващите.Жалко.че нямаш и собственно мнение.И кое е неговото различно мнение?Това че постоянно го променя ли?Има ли ръст в момента?Ако другата седмица руса е по-голям?Реално в БГ не са строги,а и мнения го не ги спазват.Меркитр и вдигането не стават от днес за утре,лесно е когато не носиш отговорност.Ако почивните дни,както по принцип става всички се бяха юрнали по черноморието и днес дори 10-20 заразени да бяха отчели как би се отразило на сезона?
  • 91 Никой не те задължава да вярваш

    11 6 Отговор

    До коментар #89 от "Нека ни мачкат като сме тъпи":

    По-добре е да е не знаеш и да не се убеждаваш,че е истина,че е лошо да го разбереш и осъзнаеш.Проблема е,че в другите държави го разбраха и осъзнаха и вече са готови да излезнат и да живеят с него и до колкото могат да се предпазват.При българина всичко е с забавена реакция.Око да види ръка да пипне и после- то верно много боляло.
  • 92 Мангъров Маймун

    7 12 Отговор
    такъв! Хората трябвало да се поразмешат. Този вирус е особенно активна опасна форма на зооноза. По твоята логика всички да се заразим със спин и тъй до края на света? Активно ограничаване на гетата и там си прилагай теориите. Там поне ценно население няма.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Анна

    9 21 Отговор
    Логиката на Мънгъров е супер опростена и невярна. От 1000 инфектирани, има 50 починали и около 180 излекувани. За да се излекува минават около 3-4 седмици, тоест от 1000 заболели в момента, след 3 седмици, ще има още починали и още заболели, както и още излекуван. В световен мащаб съотношението на излекуваните къв починалите е 80 към 20 на сто. Тоест от 100 човека 80 са излекувани и 20 починали. В България , съотношението, е от 100 излекувани, 31 са починали. Ако тази тенденция се запази, а тя се запазва от няколко месеца в другите страни, то означава, че смълтностга ще е около 20 %. Нека Мънгъров не се опитва да манипулира общественото мнение! Той го знае това!

    Коментиран от #100, #103, #104

  • 95 Айде бе

    7 3 Отговор

    До коментар #85 от "Госあ":

    4специалисте" , откъде ти хрумна тоя процент? Кой изобщо ти каза, че 7 000 000 ще се заразят? Я като си така компетентен, виж случая с Даймънд Принсес и псле пак коментирай. От 7000 човека на кораба се заразиха 712. Отѝтях умряха 13. Айде вади сметалото колко процента са 13 човека от 7000.

    Коментиран от #97, #101

  • 96 чичо

    2 6 Отговор

    До коментар #89 от "Нека ни мачкат като сме тъпи":

    И как точно познаваш болните-само с питане.А мислете малко.Голяма глупост си написал.
  • 97 Alex

    4 5 Отговор

    До коментар #95 от "Айде бе":

    Ма, той Мангъров търси 70% инфектиране- така било правилно 😀 за имунитет 😊

    Коментиран от #102

  • 98 Пунчо

    5 8 Отговор

    До коментар #49 от "хахаха":

    нещо ти е крива математиката! До момента само в САЩ починалите са 49659, в Испания, Италия, Франция, Англия и т.н. починалите са между 20-25000. А ти, щом си толкова оптимист, запиши се доброволец, ела в Александровска болница и влез в интензивното, Целуни някой от тези които дишат без да си поемат въздух и премини в редиците на безсмъртните - дай приноса си за стадния имунитет!
  • 99 Кой68

    4 3 Отговор
    След като не е ясно с/у какво се изправени и всеки ден,час се казва и открива нещо ново за COVID19 и то пак със условности и догатки.Много е лесно да се изтъпаниш и да философстваш знаейки че неносиш никаква отговорност за думите си............
  • 100 Дон Педро

    6 3 Отговор

    До коментар #94 от "Анна":

    Ало моме, ами тези които са карали вируса на крак няма ли да ги броим, като ги прибавим и тях процентът на смъртност пада под 1%.
    Ей математиката е царицата на знанията ама няма кой да го разбере.

    Коментиран от #111

  • 101 Госあ

    3 3 Отговор

    До коментар #95 от "Айде бе":

    Първо, треа гледаш процента на умрелите от заразените. Тоест 13 от 712. Второ, заразените бяха лекувани, включително с ремдесивир и хидроксихлорохин. И трето, кораба е малко спорен като извадка, затова ползват Ухан като такава
    Всички статии в Nature работят с цифри от Ухан.

    Коментиран от #108

  • 102 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #97 от "Alex":

    Най хубавото е, че никой не обръща внимание на тоя трол изпълзял от нек'во еоод
  • 103 До Ана

    9 1 Отговор

    До коментар #94 от "Анна":

    Процентът на смъртност следва да се изчислява от броя на починалите и населението на една държава. Всичко останало е стъкмистика. За България от около 6,5 милиона - около 50 починали. За Русия от около 200 милиона - около 500 починали. ВИЕТНАМ - нито един починал. Само, че Виетнам затвори незабавно границите и заболелите. А нашите се опитаха да затворят 6 мил. Здрави българи, като пуснаха свободно заразените. Малоумни управляват Европа, а у нас малоумието е съпроводено с ексхибиционизъм.

    Коментиран от #106, #107

  • 104 чичо

    5 4 Отговор

    До коментар #94 от "Анна":

    И с бързите тестове логиката му беше същата. И за това по-горе писах че се съмнявам в адекватността му.
  • 105 Леман

    1 4 Отговор
    Един мислещ разгеле.
  • 106 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #103 от "До Ана":

    😂😂😂 най добре тоягите да влизат в сила ! Първо мангърчето трябва да отнесе поне двайсетина
  • 107 Анна

    1 2 Отговор

    До коментар #103 от "До Ана":

    Не, процентът смъртност се изчислява спрямо броя на заболелите, не спрямо броя на населението. Той може да се изчисли с точност, когато една пандемия е приключила. Тогава се смята какъв % от заболелите е починал. За тази цел, обаче останалите, пък, трябва вече да са оздравели и да няма повече заразени, което на този етап няма как да се случи или коментира. Аз друго исках да питам- как се придобива стаден имунитет от 70 % заразени. Какво гарантира, че аз и още 6 души се заразим, първо няма да умрем и след това, други 3 ма няма да се заразят и няма да се разболеят, щото вече 7 души от 10 сме се заразили?
  • 108 Айде бе

    3 2 Отговор

    До коментар #101 от "Госあ":

    нали ти каза нещо за 4% от 7 000 000? Аз пак те питам, как така от 7 000 на кораба се заразиха 712, и то както се знае повечето пътници са били 60+...демек мноооого рискува група. Ипонеже си спец по математика, да те питам Айде представи си, че в България се разболеят 3/трима/ човека, което според кунчев ВЕЧЕ е епидемия, и вземат, че умрат и тримата - това разбира се, ще е 100% смъртност...ама какво това ще плаши останалите 6 999 997 човека?
  • 109 ХАН КРУМ

    5 2 Отговор
    ЦЯЛАТА УПРАВЛЕНСКА ШАЙКА ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТОЧЕНА В БЕЛЕНЕ!
    БАРАБАР С НЕЛЕГИТИМНИЯТ ЩАБ ЗА КОЙТО НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ ДА ГО УПРАВЛЯВА НЕГРАМОТНО!
  • 110 РАЗУМЪТ

    3 2 Отговор
    ШАЙКАТА вече трябваше да е В ЗАТВОРА
  • 111 Анна

    1 3 Отговор

    До коментар #100 от "Дон Педро":

    Процентността смъртност винаги се изчислява на база доказано заболели/починали , НИКОГА НА БАЗА БРОЙ НАСЕЛЕНИЕ. Може да ес изчисли, когато всички заболели вече са излекувани и няма повече заболели. На този етап , това е невъзможно, но от три месеца в света на 100 излекувани, са починали 20. Направете си справка. Не знам кой е добре с математиката, но освен маематика, трява да се има и знания как се изчислява смъртонстта - справка в гугъл
  • 112 Цветослав

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Да наистима":

    Трябва спешно да се прегледаш!!!
  • 113 Факти

    3 2 Отговор
    И СЗО излезе срещу неговата позиция, с това че не повече от 2-3% от заразените с коронавирус са изградили необходимите антитела, за да не пренасят заразата и да не бъдат заразени повторно.

    Коментиран от #118

  • 114 8374

    2 7 Отговор
    Този човек трябва да бъде затворен в психиатрия!
    Неадекватното му поведение минава всички граници и е обществено много вреден!
    Допускам, че някой му плаща за изявите му, и този някой трябва да бъде търсен в най - безскруполните и деградирали бизнес среди.
  • 115 Кочо

    0 2 Отговор
    Мангърка...при двама рег.9 ги изпущате,тоест при 1000 болни има едни още 10 тина 11 хил.но 300 000 не са.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Ха сега

    0 1 Отговор
    Хайде повреди народа спасительо. И като спасиш нас отивай и при другите невежи испанци, белгийци, англичани, абе повреди света. А пък за зелена карта си с предимство. Щом и доктора взе да се изказва за икономиката, мислех че само Слави и сценаристите му са всеразбиращи ама имало и още.
  • 118 Коко

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Факти":

    Кой вярва на СЗО? Организацита, която до преди месец и половина обясняваше, че коронавируса не се предава от човек на човек, днес обяснява дали сме изграждали антитела или не. СЗО трябва да се преименува на КЗО - Китайска Здравна Организация.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.