Last news in Fakti

20 Февруари, 2021 20:37 4 268 24

Бившият директор на „Св. Иван Рилски“ поискал узаконяване на павилионите

  • дечо дечев-
  • шахта-
  • иван рилски-
  • директор-
  • павилиони-
  • смърт-
  • ток

От болницата заявиха, че ще коментират случая след приключване на разследването

Бившият директор на „Св. Иван Рилски“ поискал узаконяване на павилионите - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на болница „Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев е поискал двата павилиона пред лечебното заведение да бъдат узаконени още през 2018 г., става ясно от документи, с които bTV разполага.

Екипът на bTV не успя да се свърже с Дечев за коментар. От болницата отново заявиха, че ще коментират случая след приключване на разследването. От регионалното министерство потвърдиха, че обектът е вписан в кадастъра. Междувременно близките на 16-годишното момче, което почина от токов удар на столичния бул. „Гешов“, излязоха на протест и поискаха справедливост. Почернените близки се събраха пред парламента и поискаха наказания за виновните.

В предаването „Тази събота“ вече бившият главен архитект на район Триадица заяви, че няма вина за инцидента. Бележката била подписана от заместничката му, но с нея се поръчва на ЧЕЗ да направи проучване. „Павилионът е в терен на държавата. Терен, който се управлява от болницата. Този павилион е там благодарение на желанието на директора на болницата“, заяви Иван Шишков. По думите му незаконната будка е вписана и в кадастъра.

По думите на архитект Шишков шахтата-убиец е местена през 2019 г. при ремонт на светофара от Столична община, но от там контрираха – „При реконструкция на светофарната уредба през 2019 г. са открити незаконно поставени кабели за електричество. В присъствието на представители на ЧЕЗ тези кабели са премахнати“. А дали шахтата е отваряна преди инцидента и от кого – до този момент не е ясно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    18 0 Отговор
    Кой ми ака в кашите?
  • 2 Последния Софиянец

    35 1 Отговор
    Всички са омотани като свински черва.Къде и да бръкнеш мазало.
  • 3 Тука е така

    29 1 Отговор
    Куче влачи диря няма.

    Коментиран от #5

  • 4 Елтов

    18 0 Отговор
    На гарата в Овча Купел средното павилионче е така, кабела излиза направо от шахта на тротоара на бул. Овча Купел и влиза в бутката, освен това една тръбичка изпуска и отходните води в тревата
  • 5 Дельо Хайдутин

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тука е така":

    Куче влачи павилион,диря няма.ха ха ха ха ха
  • 6 Кси

    15 1 Отговор
    Значи болницата е едната виновна страна, узаконяване, ааа
  • 7 ГЕРП

    25 3 Отговор
    това е "икономиката" на БГ, павилион до павилион. Търговийка баце а? Множат се павилионите за кафе и вафли и примата от Банкя се бие в гърдите, че видите ли какъв растеж......
  • 8 Сони

    26 0 Отговор
    Няколко дни само институциите с техните провали, но кой е реалния собственик и ползвател на павилионите. Никакво конкретно име? Тези хора знаят КОЙ и как ги е включил в мрежата . Журналистите сигурно са инструктирани да не пипат там? Да ли не е заради изборите?
  • 9 Може би

    21 0 Отговор
    Случайния собственик на павилиона не е ли един извън габаритен депутат от ДПС, който не ходи на работа? Май са хванали един клошар за виновник, който отварял шахтата?
  • 10 Hoho Boho

    18 0 Отговор
    И като 2018 и искал узаконяване какво е станало после?

    Узаконени ли са?
    Или 3 години работят незаконно?
    Никой в общината ли не го е забелязал?

    ЗАЩО УБИХТЕ ДЕТЕТО?!

    Коментиран от #12

  • 11 Еееее

    17 1 Отговор
    Размиване на трагедията по гербаджийски. Павилиона не е убил детето. Загинало е от токов удар. Този който е поставил там кабела и този който го е свързал към мрежата могат лесно и бързо да бъдат открити /или както се изразяват напоследък милиционерите да бъдат установени/ и подведени под отговорност. Или по добре да бъдат доставени в маслата.
  • 12 Точни

    12 0 Отговор

    До коментар #10 от "Hoho Boho":

    Никой нищо без нещо не дава!!!!!!!!
  • 13 Тука е така

    18 1 Отговор
    Свещената крава е съдържателя на будката ,- той е като Волдемар никой не смее да му каже името!
  • 14 елтехник

    10 0 Отговор
    Още един малък бушон ще изгори.Панцера засега грее яко,но издържа на напрежението.
  • 15 герб управлява

    4 0 Отговор
    Мацано дупе, с тиква.
  • 16 Има

    5 0 Отговор
    видеонаблюдение.Защо никой не иска да го "изгледа"?!? Отделно от това, как е вписана незаконна постройка в кадастъра?! Как така хем вписана постройка като законна в кадастъра, хем пък незаконна. Възниква резонния въпрос плаща ли се за тази постройка данък сгради и такса смет, като за всяка друга вписана постройка в кадастъра?! Подавана ли е данъчна декларация за нея?!? Като каква я е декларирал любезния Дечо, тъй като собствеността е на болницата?!?
  • 17 тхйт

    2 1 Отговор
    А така.. видяхте ли кой е виновния?!? А вие фандъкова, та фандъкова.
  • 18 Шишков

    3 1 Отговор
    Незаконните павилиони в двора на болница "Свети Иван Рилски", захранването на които уби 16-годишния Людмил, са вписани в кадастъра като сгради. "Това значително усложни процедурата по премахването им и тя беше спряна до изясняване на обстоятелствата. Как е станало това? Как един преместваем обект е вписан първо в кадастъра през 2011 г., а после и в кадастралната карта през 2016 г. като сграда?", попита бившият вече главен архитект на район "Триадица" Иван Шишков пред бТВ. Той подаде оставка заради скандала. Според Шишков фирмата, правила кадастъра, и Агенцията по кадастъра трябва да отговорят на въпроса как един преместваем обект изведнъж е станал сграда.Павилионът е на държавен терен. Той трябва да се контролира от областния управител на София. Столична община прави ремонт на булеварда. За този кабел трябва да има документи поне оттогава - там ли е бил, премахнат ли е... Освен това по принцип няма регламент за присъединяване към ЧЕЗ на преместваеми обекти. Попитайте например будките за билети за градския транспорт, които са собственост на Столична община, как са присъединени към ЧЕЗ", посъветва той.
  • 19 РАДИО ЕЛТО

    4 0 Отговор
    корупция омотано кат свински черва а едно ДЕТЕ загина
  • 20 РАДИО ЕЛТО

    3 0 Отговор
    мафия
  • 21 Зорки

    3 0 Отговор
    Вижте какво чудо е по пазарите и около тях- кабели , лампи, жици, канали, шахти, нет кутии, връзки телефони... на кой му пука?Иначе контрол колко щеш - телефони, сайтове, кутии , инспекторати, главни и неглавни архитекти, инспектори, технически надзори и квот се сетиш.Това е СГО.
  • 22 Болница?

    3 2 Отговор
    Каква вина има бившият директор на болницата? Вината е в общината, която узаконява или не подобни павилиони, дава нареждане за премахването им. Директорът на болницата не разбира от електричество и не е длъжен.
  • 23 Бико

    0 0 Отговор
    Незаконен обект не се вписва току така в кадастъра. Тук има пецален,ало архитекта.
  • 24 Биволъ

    0 0 Отговор
    Ако не си си изринал снега-глоба, а за канела и под напрежение нищо.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове