Last news in Fakti

27 Декември, 2012 08:01 3 358 2

КАТ стряска с кутии без камери

  • кат-
  • камери

КАТ стряска с кутии без камери, информира „Преса”

„Игра на руска рулетка с шофьорите започва столичният КАТ. Ще ги стряска с празни кутии за камери. Понякога там обаче наистина ще има записващи устройства, затова никой зад волана няма да бъде спокоен, че не е попаднал в полезрението на „очите на МВР". В момента столичната пътна полиция има три стационарни камери. Очаква се през новата година да се увеличат с още 15, като кутиите за тях вече се поставят на пътя. Катаджиите ще местят трите камери в новите „опаковки", но само те ще знаят къде. Така шофьорите ще са в пълно неведение дали ги снимат, или срещу тях има само празна кутия.”

Почина съпругата на Ангел Бончев – Камелия, съобщи в. „24 часа“

Това се е случило след дълга битка с неизлечимо заболяване. Единият от бъбреците на Камелия се е свил и е бил пред изсъхване. Усложненията в отделителната система на борещата се с рака Бончева се появили вследствие на хемодиализа. През последните два-три месеца усложненията станали необратими. През май 2008 г. Бончев беше отвлечен от „Наглите“, а скоро след освобождаването му бе отвлечена неговата съпруга. За да я освободи, похитителите му наредиха да направи дарение на определена фондация и Ангел Бончев й преведе 157 хиляди евро. През май т.г. стана ясно, че състоянието на Камелия се е влошило, а съпругът й няма финансови средства и лечението й е поето изцяло от приятели.


Два трупа след разтурена любов, пише в. „Труд“

Едно момче полудя от любовна мъка, зачерни цяла фамилия и се уби. Така говорят тия дни в ломското село Комощица. Там и в близката Сталийска махала неотдавна погребаха двама души. 31-годишният Мартин Иванов убил 75-годишния Цветан Йосифов - дядо на момичето, с което живял без брак три години. После убиецът сам сложил примка на шията си. Младият мъж пребил жестоко дядо Цветан за отмъщение. Внучката му Ивелина се разделила с Мартин и ден преди убийството той пребил и нея и се заканил: „Ще си отмъстя. Един по един ще избивам близките ти, да те боли!” Роднините на Ивелина не взели на сериозно заплахите за кърваво отмъщение. Мартин познавал семейството, отношенията им били добри.

Ужас! Клошарка в мола!, провокира в. „Новинар“

Неистова суматоха, втрещени лица и пушещи радиостанции. Това може да предизвика една-единствена клошарка, попаднала в мола. Всъщност не съвсем клошарка, а млада жена, решена да разбие на пух и прах дискриминацията срещу онеправданите хора. Тя е част от първата по рода си акция у нас, продиктувана от движението за "Невидим театър" на покойния бразилски режисьор Аугусто Боал, което набира скорост по цял свят. Целта е да се насочи общественото внимание върху социално значима тема – в случая дискриминацията въз основа на социалното положение. Мнимата клошарка не е сама. Тя има съучастнички, които влизат в ролята на доброто и лошото ченге, за да провокират реакции у минувачите, изпаднали в коледна треска.


Купуваме злато от машини и онлайн, отбелязва в. „Стандарт“

В България може да се появят машини за продажба на злато. "Не е изключено да е скоро, защото е въпрос на частен инвеститорски интерес - не е някаква тежка и сериозна разработка, те са като дистрибуторските машини за кафе, безалкохолни и закуски", каза д-р Валентина Григорова-Генчева, директор "Злато и нумизматика" към Първа инвестиционна банка. ПИБ пусна свой електронен магазин, където се продават сувенири от благородни метали и инвестиционно злато. В арабските страни машините за продажба на злато отдавна не са новост, тъй като там потреблението на благородни метали е едва ли не култ. В Германия на няколко аерогари също има такива апарати, може да се появят и в центровете на големите градове.


БГ чиновникът оценен на 50 бона, разкрива в. „Монитор“

Животът на чиновника в Министерския съвет е оценен на 50 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка за застраховка на имуществото на кабинета при инциденти. Посочената сума ще бъде изплатена при евентуална смърт на някой от служителите от администрацията на властта вследствие на катастрофа със служебен автомобил. Сградата на „Дондуков“ 1, където е кабинетът на премиера Борисов и където заседават министрите, също е застрахована срещу цял списък щети, причинени от падащи и летящи тела, пожар, бедствия, аварии, удар от кола, стачки, размирици и тероризъм. При пълно унищожаване на сградата на властта от взривяване например се залага изплащане на застрахователна сума от над 21 млн. лв.

ДПС прогнозира, че през 2013 г. ще има експертно правителство, тиражира в. Сега“

Най-важната политическа задача, не само пред ДПС, а и пред българската демокрация, е през 2013 г. да се създаде и реализира алтернатива на правителството на ГЕРБ - ново правителство, с нова философия, с нов модел и формат на властта, заяви зам.-председателят на движението Лютви Местан. Крайно време е България да излъчи експертно правителство с най-добрите кадри на българския политически елит, от всички партии, които са против едноличния режим, призова народният представител Юнал Тасим. По думите на Местан всички цели, които България си е поставила за демократично гражданско общество с пазарна икономика, са дискредитирани през последните 4 години от управлението на Бойко Борисов.

Бин Ладен построил къщата в Аботабад чрез подкуп, твърди в. „Преса“

Покойният ръководител на ислямистката групировка "Ал Кайда" Осама бин Ладен е платил подкуп на пакистански служител, за да получи право на строеж на укрепената си резиденция в град Аботабад, съобщил пакистанският вестник The News. Парите за подкупа са били "осчетоводени" в дневника на топтерориста. Предполага се, че въпросният чиновник е получил за разрешението 50 000 рупии (515 долара). Според The News дневникът на Бин Ладен сега бил в ръцете на пакистанските власти. Вероятно се е намирал в скривалище, тъй като американските "тюлени" не са го открили, макар да са иззели от къщата хиляди различни документи след убийството на Бин Ладен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асд

    1 0 Отговор
    .*х ги в гладните кучета! Нямат пари за 10 камери....
  • 2 Петър петров

    0 0 Отговор
    Няма лошо и да напълнят кутиите с камери,но още подобре щеше да бъде ,ако с покупката на нова камера в комплект да вървят и заповедите за уволнение на поне 10 бр."ами сега кво шъ праим?"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове