Last news in Fakti

9 Март, 2021 18:07 2 091 26

Търговските центрове: Ново затваряне на моловете ще бъде пагубно

  • търговски центрове-
  • молове-
  • ритейл-
  • българска ритейл асоциация-
  • българска асоциация на ритейл центровете

От Българската асоциация на ритейл центровете и от Българската ритейл асоциация са категорични, че една огромна част от компаниите в бранша няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната

Търговските центрове: Ново затваряне на моловете ще бъде пагубно - 1
Снимка: БГНЕС

Ново затваряне на търговските центрове в страната ще доведе до пагубни последствия за заетите в бранша 150 000 души, пишат в позиция до медиите Българската асоциация на ритейл центровете и Българската ритейл асоциация по повод информацията, че властите обмислят отново по-строги противоепидемични мерки.

"Във връзка с появилата се информация, че властите обмислят трето поредно ограничаване на достъпа до търговските центрове в страната, бихме искали да заявим, че подобно действие ще доведе до пагубни последствия за заетите в бранша над 150 000 души и техните семейства. На база на данните, които имаме за загубите от подобна мярка за същия период миналата година, както и информацията за ефекта на пандемията върху бизнеса ни до момента, категорично смятаме, че една огромна част от компаниите в него няма да успеят да се възстановят и отворят след евентуално трето затваряне на търговските центрове в страната", посочват от двете асоциации, които представляват моловете и някои магазини в тях.

Затварянето на търговските центрове за над четири месеца генерира над 100 млн. лева загуби за членовете на асоциациите. От началото на кризата до момента тази сума е много по-голяма, като тепърва предстои да бъде установен реалният ѝ размер, допълват от организациите.

Ето какво още пишат от бранша:

"Припомняме, че според Тексаската скàла на Тексаската медицинска асоциация и Комитета за инфекциозни заболявания, по която се ръководи Националният оперативен щаб, рискът от пазаруване в мол е класифициран като умерен и съпоставим с дейности като посещение на плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис сграда.

На фона на безпрецедентните мащаби на кризата към момента няма доказана връзка между дейността на търговските обекти и нарастването на броя на заразените в страната. Центровете изпълняват всички наложени им мерки и спазват установените международни стандарти за безопасност, за да осигурят защитена среда за наемателите и посетителите си. В допълнение сме готови да обсъдим и други мерки, които се прилагат успешно в региона, за да можем да продължим работата си – така, както го правят колегите ни в останалите страни на Балканите.

В заключение изразяваме пълната си готовност за незабавна среща и разговор с институциите. Вярваме, че доводите ни ще бъдат чути от властите и заедно ще успеем да намерим реални и работещи решения в тази ситуация, защото трето поредно затваряне на търговските центрове в рамките на една година не е сред тях.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахахаха

    26 2 Отговор
    Започвате отсега да "ривети" за след изборите а?

    Вождът Тиквун Тъпун си чака полагаемото по чекмедже, а не рев!
    Кихайте или пак ще се затваряме ей!
  • 2 4 април

    28 1 Отговор
    Пагубно ще бъде за Борисов. Да свалим бай Ганьо от джипката
  • 3 Врачка

    13 16 Отговор
    Едно време имаше един “ритейл” център в Димитровград. Цяла България пазаруваше вносни турски адидаски и рахат локум.Не ходихме голи нито боси.Голема работа ,че ще затворят развъдниците на КОВИД—моловете.Я глей Илиянци,Що не го затварят него?Щото е на мутрите.

    Коментиран от #8, #19

  • 4 честен ционист

    9 18 Отговор
    Скоро ще започнат да пускат само васкинирани, а антиваксърите ще преглеждат през витрините и преглъщат жално.

    Коментиран от #12, #15, #22

  • 5 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Нали това е целта на олигарсите.Да ни ликвидират.

    Коментиран от #9

  • 6 Майна

    37 0 Отговор
    ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ВИ ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ, ДА ОЗВЕРЕЕТЕ ОТ ГЛАД, ТА ДАНО ДА ИЗЛЕЗЕТЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ...ЩОТО ЛЯТОТО СИ ПЛАЖУВАХТЕ..СЯКАШ ТОВА, КОЕТО ВЪРШАТ ТИЯ ПРЕСТЪПНИЦИ НЕ ВИ КАСАЕ...
  • 7 Дельо Хайдутин

    19 2 Отговор
    Моловете не си платиха рекета на Бойко и той им отмъщава.
  • 8 Ааа не си прав

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "Врачка":

    НА КИТАЙСКИТЕ „МАНДАРИНИ” Е !!!
  • 9 Спокойно бе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ВИЕ ОТ 681 година РАБОТИТЕ⛲⛲🏪🏪
  • 10 нннн

    17 0 Отговор
    България е като село, в което половината жители са търговци, а другата половина - кръчмари. И на никой не му се отглежда зърно, домати, крави и т.н. Е, така не става !

    Коментиран от #16

  • 11 Дрипав и Горд

    3 1 Отговор
    Харесва ми.Искам всички да сте като мен.Дрипави.Изтормозени.Унижени.И може би ще станем нещо като братя българи.Иначе не става..

    Коментиран от #13

  • 12 О О О Я

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    И КОЙТО няма тескере го хоум😢😢
  • 13 ДА ЖИВЕЕ

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дрипав и Горд":

    И Г Л А Д Е Н !!!!
  • 14 М О Л О В Е

    3 2 Отговор
    РАЗВЪДНИК НА КОРОНА ВИРУС😈😈😈😕😕
  • 15 нннн

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Аз мога да си опека пържола, нарежа салата и налея ракия. Който не може, да му мисли...

    Коментиран от #17, #18

  • 16 О О О Я

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "нннн":

    ВИНАГИ В БЪЛГАРИЯ Е БИЛА ВАЖНА ТЪРГОВИЯТА И ПИЕНЕТО!!!!ДАЖЕ ПРЕЗ СОЦА НАЙ_РАЗВИТА БЕШЕ ХРАН КОМЕРС!!!БЕЗ ДА БРОИМ ТАКА НЕНУЖНАТА И ПЪРВА ФАЛИРАЛА ТЕЖКА ПРОМИШЛЕНОСТ!!!
  • 17 ТОТАЛЕН

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    ТОТАЛЕН СИ ТОЧНО И АЗ ТОВА ПРАВЯ ХЕМ СИ ПИША ХЕМ СИ ПИЙВАМ ПО МАЛКО РАКИЙКА😀😀😀ТОВА В МОЛ И КРЪЧМА НЯМА КАК ДА СТАНЕ😁😁😁
  • 18 ТОТАЛЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "нннн":

    Е Е АКО ИСКА СОФИЯНЕЦА ДА МУ СЛУГУВА ТОВА СИ Е БИНГО УДАР😉😉😉
  • 19 Три

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Врачка":

    Моловете да попитат магазините като кауфланд, лидъл, джъмбо, технополис и техномаркет, с какво да дезинфекцират и всичко ще е ок. При тях зараза няма.
  • 20 Пешо

    6 0 Отговор
    Не се страхувайте ще се затварят само неотчелите се на когото трябва молове.
  • 21 Васил

    5 4 Отговор
    Въобще не трябваше да се отварят детските градини фитнесите и училищата голямааааааааа грешкаааааа

    Коментиран от #26

  • 22 Малко помисли

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Скоро, колко да е скоро, чак на кукуво лято и само в сънищата ти. Това не е възможно да се случи докато вакцините са доброволни и ти трябва неинформирано съгласие за боцкането. А те никога няма да сттанат без неинформирано съгласие, защото никой не иска да носи отговорност за нещо за което не знае какво ще направи, следователно никога няма да бъдат и задължителни, значи не може вакцинирането да бъде определено като условие за каквото и да било.
  • 23 Пловдив

    6 0 Отговор
    Просто е нужно да се спрат учениците за 3 седмици .....и нивата веднага ще спаднат с 50%...
  • 24 Йййй

    1 0 Отговор
    Плажа и мола са еднакво опасни глупости. На плажа слънцето убива вирусите и е на открито. В мола вентилацията върти короната и си болен за секунди да се затворят Веднага
  • 25 UFO

    1 0 Отговор
    Предлагам моловете да се трансформират в паркинги . Така хората ще могат спокойно да се движат по тротоарите - на открито . Помещения за търговия има предостатъчно .
  • 26 бнмнм

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Васил":

    Отвориха ги точно когато започна ваксинацията, макар да знаеха какво ще последва.
    Пълен - български - кретенизъм!
    Толкова не можаха да устискат още месец-два, да се ваксинират повече хора - както направиха във Великобритания.
    Ама това е да те управлява пожарникар, който има правото еднолично да взема "мъдри" управленски решения.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове