Last news in Fakti

19 Юли, 2021 19:41 3 776 81

Стоилов: Ако ВСС не отстрани Гешев, обръщам се към новото НС

  • янаки стоилов-
  • всс-
  • иван гешев

Прокуратурата трябва да остане в съдебната власт и искам да покажа, че в Конституцията има лостове за контрола ѝ, каза правосъдния министър

Стоилов: Ако ВСС не отстрани Гешев, обръщам се към новото НС - 1
Кадър бТВ

„Обръщам се към членовете на новоизбрания парламент, ако тази процедура във ВСС не приключи с резултат в съответствие към внесеното от мене предложение (за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев). Мисля, че самият парламент трябва да се заеме с темата, но не просто да се говорят общи неща за конституционни реформи, а с конкретни действия“, заяви служебният правосъден министър Янаки Стоилов в „Лице в лице“ по бТВ.

„Това може а направи Комисията по правни въпроси или временно свикана специална създадена комисия“, смята Стоилов, според когото Народното събрание трябва да поиска изслушване на Гешев и негов доклад по въпроси, които да са свързани с мотивите за искането за неговото отстраняване – системно неизпълнение на служебни задължения и уронване на престижа на съдебната власт.

„Ако се поставят конкретни въпроси със срок, Гешев ще трябва да изготви доклад по тях“, смята Стоилов.

Все пак той се надява, че членовете на ВСС ще покажат самостоятелност и ще отстранят Гешев. В противен случай общественото недоволство ще се насочи към тях, смята Стоилов, който е категоричен, че неговите действия не са намеса, която компрометира независимостта на съдебната власт, тъй като решението няма да е негово, а на ВСС.

Както доказателство за уронването на престижа на съдебната власт, служебният правосъден министър посочи проучвания на общественото мнение, според които прокуратурата се ползва с "едва 12-13% подкрепа, а над 50% искат оставката на главния прокурор".

Мотивите за искането на предсрочното освобождаване на Гешев са "изведени от информацията, която е предоставил министърът на вътрешните работи. Става дума за действия, които в редица случаи се разминават с изискването за непредубеденост и безпристрастност", заяви Стоилов и даде като пример "нееднаквото отношение към двамата акционери на една фалирала банка, на единия се търси отговорност, а от другия - не", "избирателното разпространяване на записи от СРС-та" и "злоупотребата Бюрото за защита на свидетели в полицейски акции", което е в противоречие с функциите му.

"По част от данните може да се води дискусия от страна на прокуратурата, но те не могат да бъдат подминати. Има данни за извършени престъпления в информацията на Рашков", заяви Стоилов, но не поиска да уточни какви са тези престъпления.

Служебният министър е категоричен, че "не е необходимо да уличим Гешев в престъпление, за да го видим дали е пригоден своя пост", а и разследването на престъпление на Обвинител №1 ще бъде пак водено от прокуратурата.

Предложение за Специализирания съд и прокуратура

Следващата седмица министерството ще представи анализ с предложения как да се реши въпросът със специализираното правосъдие, съобщи министърът.

Според него „трябва да се запазят добрите страни и практики на специализираното правосъдието, без да останат специализираните съд и прокуратура“.

„Единият въпрос е структурен, а другият е функционален. Трябва да се стесни обхвата на разследванията, които изискват специализация и той да се съсредоточи към случаите на корупция“, смята Янаки Стоилов.

По неговите думи „трябва да се освободят магистратите по места от натиск. Трябва ни предвидимост на правосъдието и отговорни хора в съдебната система".

Вместо Специализиран съд да бъдат създадени специализирани отделения към окръжните и апелативните съдилища, които са достатъчно всеобхватни като дейност, но и същевременно извън „местното влияние“, предлага Стоилов.

Прокуратурата да остане в съдебната власт

Прокуратурата трябва да остане в съдебната власт и искам да покажа, че в Конституцията има лостове за контрола ѝ, каза служебният правосъден министър.

Според него изваждането на обвинението от съдебната система ще доведе до критики от Европа и ще го направи още по-уязвимо за влияния, а пък прекият избор на главен прокурор още повече ще политизира тази позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МнениЕ

    43 9 Отговор
    “Братиньо, помагай..”

    Коментиран от #15

  • 2 Последния Софиянец

    76 27 Отговор
    Тези 300 000 граждани които се разписаха срещу Гешеф пред Съдебната палата да дойдат в четвъртък пред ВСС и ви обещавам главата на Гешеф.Полицията и жандармерията са разколебани,а хората на Гешеф са малко.

    Коментиран от #18, #62

  • 3 Топ

    52 25 Отговор
    Правителство! с 2-3 министри които не са лоши, по скоро страхливи!...а Янаки Стоилов всява стабилност и спокоиствие

    Коментиран от #16

  • 4 име

    20 63 Отговор
    яки стоилов му е обещан сладък пост заради "работата " МУ?
  • 5 Оптимист

    78 12 Отговор
    Уважение макар да е от БСП, даже Христо Иванов може да мечтае за такъв правосъден министър!
  • 6 БКП=герп=сдс

    42 10 Отговор
    +дпс.

    Прокуратурата трябва да се изчисти от некадърни милиционерски калинки!
  • 7 Хммм

    21 60 Отговор
    Това е груба намеса на политическата власт в правосъдната. Г-н Гешев да му повдигне обвинение на този “ министър”, погазващ законите на страната

    Коментиран от #11

  • 8 РЪМПЕЗИ

    52 15 Отговор
    СТОИЛОВ ИЗЛЕЗЕ ИСТИНСКИ МЪЖ....ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ ДА СА ЖЕНИ...НАЧЕЛО С ТАТЯНА ДОНЧЕВА....ДА МУ МИСЛЯТ ДПС И ГЪРБАВИТЕ.....
  • 9 Геша е аут

    47 15 Отговор
    Колкото по-късно,толкова по-агонично.С Боко ще се пържат в един тиган,тигана е на плитата,Янаки клати олиото.Ее,тоя път рибата не е в морето,наблизко е..
  • 10 Цецо

    30 6 Отговор
    Ама не може обвинението да е част от съденето!!! Съди съдът, а не прокуратурата! Тя обвинява, а адвокатът защитава! Тогава и адвокатурата да е в съдебната
    власт! Все едно на спортен мач единият отбор да е съдийски!!
  • 11 мълчи там е

    24 12 Отговор

    До коментар #7 от "Хммм":

    абе гербераст от къде на къде правосъдната ще е чадър на лрадливи политици , я пак си помисли кой къде семеси крдлив гербераст

    Коментиран от #25

  • 12 Янакииииии

    15 35 Отговор
    Нема да видите власт, през следващите сто години. Червени кмери!

    Коментиран от #17

  • 13 шундурко

    33 16 Отговор
    БАЦОООО, ГЕШЕВ,ГЕШЕВ ТЕ КАТУРНА ОТ ВЛАС ,ГЕШЕВ ТЕ ХВЪРЛИ В КИРЕЧА....ТОЙ ТИ БА МААТА
  • 14 Тракиец

    11 19 Отговор
    Сульо ако всички разсъждават като теб да закрием държавата.
  • 15 ТтТ

    18 30 Отговор

    До коментар #1 от "МнениЕ":

    Комунистите искат цялата власт!
  • 16 Пред

    32 10 Отговор

    До коментар #3 от "Топ":

    Този кабинет, гроп са като пълни неуд*ачници и аматьори, нещо като селски крадци нагли
  • 17 Рашков ви корми

    24 12 Отговор

    До коментар #12 от "Янакииииии":

    от името на обезвластен гербруга ли го казваш ? :)
  • 18 По -точно.....

    11 15 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Как я обещаваш ,в торба,на тесия ,как? Да не пострадаш като брат ти.

    Коментиран от #20

  • 19 Ххааххаха

    22 5 Отговор
    ГЕРБ,ДПС,СДС=ОПГ-ГЕШЕВ
  • 20 Последния Софиянец

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "По -точно.....":

    На кол на Орлов мост.

    Коментиран от #42

  • 21 забава

    17 28 Отговор
    Гешев много им бърка в г..., дано да остане.
  • 22 Гешеееев,КОГА започваш?Чекмеджета,рекет,

    25 8 Отговор
    Гешев верно да не е верно наместник на Господ не се отчита пред никого не подлежи на контрол и никой не може да го пипне с пръст
  • 23 гост

    15 16 Отговор
    ''....Кaктo дoкaзaтeлcтвo зa урoнвaнeтo нa прecтижa нa cъдeбнaтa влacт, cлужeбният прaвocъдeн миниcтър пocoчи прoучвaния нa oбщecтвeнoтo мнeниe, cпoрeд кoитo прoкурaтурaтa ce пoлзвa c "eдвa 12-13% пoдкрeпa, a нaд 50% иcкaт ocтaвкaтa нa глaвния прoкурoр"....''' Тцъ, тцъ, тцъ- професореее. язък ти за професурата... Аз ли да те уча, че правото работи с ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не с журналистически поръчкови статии и че в една статия се съдържат ТВЪРДЕНИЯ, а НЕ факти... Къде ти е причинноследствената връзка между твърденията в статиите, обективните факти и действията/ бездействията на главпрока...И ти досега преподаваше на студентите в юф в СУ... Добре,че ти не си ми преподавал наказателно право- обща и особена част и наказателен процес- сега щях да бъда поредната калинка с юридическа диплома като маяма и аджигеЙов...Я си отвори КРБ, ЗСВ и НК и кажи къде е вписано, че главпрока може да се смени само заради неодобрението на груяа граждани... Че то ако ставаше така и това беше законно, първо теб трябва да те изхвърлят от СУ за уронване на престижа на преподавателската професия и на нивото на самия университет, защото е явно, че нямаш елементарните знания, за да бъдеш преподавател в юф и по юридическа дисциплина...
  • 24 98765

    8 15 Отговор
    Защо се борехте да не бъде назначен, спомняте си иле не? Тогава той нямаше нарушения в дейността си на главен прокурор. Първата мисъл е, че знае нещо неудобно за всички, които се борят за отстраняването му и то не е ново и го знаете (не се касае за контролирания протест). Да се надяваме, че скоро ще разберем защо е този страх.
  • 25 Хмм

    5 9 Отговор

    До коментар #11 от "мълчи там е":

    Господине просташкият език показва ниското Ви интелектуално ниво и липсваща политическа култура

    Коментиран от #31

  • 26 гост

    10 26 Отговор
    Жестоко съм разочарована от нивото на стоилов и съжалявам много онези студенти в юф на СУ, на които преподава... РТо бива, бива незнаие, но това, което е казал за журналистическите материали, трепе рибата отвсякъде...Няма хги вече старите, умни, знаещи и можещи професори в Алма Матер- тъжен и гаден факт...
  • 27 Бай Ставри

    26 5 Отговор
    Народа пита- Защо мутрата и каскета не търкат наровете при мен ?!

    Коментиран от #36

  • 28 мхмм

    30 7 Отговор
    Браво, Янаки!! Емнете го тоя въшлив мечок Йоги!
  • 29 Мачкай Рашо!

    23 5 Отговор
    Писъците трябва да продължат!

    Коментиран от #34

  • 30 Мони

    10 27 Отговор
    Aтaкaтa нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo cрeщу oбвинитeл №1 – ГEШEВ, e cтaр кoмуниcтичecкo милициoнeрcки бoтуш c миризливa руcкa пaртeнкa, кoйтo oцaпa и осмърдя бългaрcкoтo прaвocъдиe...!
    C иcкaнeтo зa oтcтрaнявaнe нa глaвния прoкурoр ГEШEВ, Рaдeв, Рaшкoв и Cтoилoв, caмo дoкaзaхa принaдлeжнocттa cи и зaвиcимocттa cи към дългaтa ръкa нa Мocквa зaщитaвaщa шпиoнитe cи и упoтрeбихa Бългaрcкaтa Кoнcтитуция в пoлзa нa чужди цeли, нo и cтaнaхa и нaй-гoлeмитe гaрaнти нa тoвa, чe Ивaн Гeшeв щe изкaрa и ocтaвaщитe му пeт и пoлoвинa гoдини oт мaндaтa му...!!!
  • 31 мълчи там е

    15 6 Отговор

    До коментар #25 от "Хмм":

    то пък твоето нивое много високо , щом не си разбрал още че тази прокуратура е политически обвързана с управляащата мафия
  • 32 sbs no КОМУНИСТ

    13 21 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Стоилов: Ако ВСС не отстрани Гешев, обръщам се към новото НС
    АКО ДО СЕГА СИ БИЛ ОБЪРНАТ КЪМ РЕЗИДЕНТА СЪС ЗАДНАТА ЧАСТ СЕГА СЕ ОБЪРНИ С ПРЕДНАТА --АКО РЕЗИДЕНТА НЕ ТИ СТИГА ИМАШ ПРАВО НА ИЗБОР -Н.С. ИМА ПОВЕЧЕ МОЖЕЩИ МЪЖЕ И --УСПЕХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ

    Коментиран от #35

  • 33 пешо

    15 4 Отговор
    много ми е Ентересно... на борците за промяна не им ли прави фчипитление кои министри, свързани с коя политическа сила се опитват да вършат реална работа в момента?
    пропагандата е едно, работата - друго. две големи разлики, както казват в одеса.
  • 34 гост

    11 10 Отговор

    До коментар #29 от "Мачкай Рашо!":

    Какво да мачка , бе, КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЛИ.... То остава и това да направи, че да стане окончателно ЗА СМЯХ в очите на всеки правоспособен юрист... Тук какво пише, м
    КРБ Чл. 130. (8) (Нова - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Мандатът на изборен член на Висшия съдебен съвет се прекратява при:
    1. подаване на оставка;
    2. влязъл в сила съдебен акт за извършено престъпление;
    3. трайна фактическа невъзможност да изпълнява задълженията си за повече от една година;
    4. дисциплинарно освобождаване от длъжност или лишаване от право да упражнява юридическа професия или дейност.
    Къде сред тези конституционни основания фигурира основанието ''нехаресване от група граждани или неодобрение на социологически проучвания , в които ъучастват от 100 до 30000 граждани, м...

    Коментиран от #38, #39

  • 35 стига си

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "sbs no КОМУНИСТ":

    защитавал шиши доган и чекмеджето , не разбра ли че само трохите са за теб а тия повече няма да могат да харчат заграбеното :)
  • 36 Народа

    12 16 Отговор

    До коментар #27 от "Бай Ставри":

    Народа и друго пита, защо точно по времето на служебното правителство на фатмака, се приключиха делата срещу не безизвестните престъпници какъвто е Трактора, Бобокови и то с оправдателни присъди. Случайност ли е? Да очакваме ли сваляне на обвиненията и оправдаване на Черепа и Цв. Василев??

    Коментиран от #71

  • 37 БСП на Бунището

    14 12 Отговор
    Всичко това го обясняваше Божков Черепа в един телефонен разговор с Генералния Секретар на БКП - депутат в Парламента от коалицията с БСП....Обясняваше как точно без Велико Народно Събрание може да бъде свален Главния Прокурор на Републиката- точно както Червения цървул Янаки Стоилов ще направи!!!!
  • 38 незаконно срс

    9 10 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    мойто момче навий си ги тия точки на фунийка и знаеш къде да си ги ... каскето изгоря , заедно с боко ще бъдат комшии в СЦЗ :)

    Коментиран от #45

  • 39 После Софиянец

    14 2 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Не се хаби, това може да го намери и прочете всеки ГРАМОТЕН. Говориш с останалите 80%.
  • 40 КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19

    10 11 Отговор
    НЕ СА СПИРАЛИ С ЧЕНГЕДЖИЙСКИ ТЕ СИ НОМЕРА, АМА НАРОДА ЩЕ ИЗЧЕГЪРТА ШАЙКАТА НА РАДЕВ.

    Коментиран от #41

  • 41 Бат Бойко дъртия комунист

    8 9 Отговор

    До коментар #40 от "КОМУНИЗМА ПО ОПАСЕН ОТ КОВИД19":

    Няма пък да си върна червената книжка!
  • 42 Алфа Вълкът

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Аз ти обещавам да нося гсягата ти на кожения си кол, йол!
  • 43 гост

    10 4 Отговор
    Да почетем още малко от конституцията ни
    Чл. 129. (2) (Доп. - ДВ, бр. 100 от 2015 г.) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.
    (3) (Изм. - ДВ, бр. 85 от 2003 г., доп. - ДВ, бр. 100 от 2015 г.) С навършване на петгодишен стаж като съдия, прокурор или следовател и след атестиране, с решение на съдийската, съответно прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, съдиите, прокурорите и следователите стават несменяеми. Те, включително лицата по ал. 2, се освобождават от длъжност само при:
    1. навършване на 65-годишна възраст;
    2. подаване на оставка;
    3. влизане в сила на присъда, с която е наложено наказание лишаване от свобода за умишлено престъпление;
    4. трайна фактическа невъзможност да изпълняват задълженията си за повече от една година;
    5. тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт.
    И пак питам- къде сред правните основания на чл.129 ал. 3 от КРБ същяествува основанието '' нехаресването на магистрата от група граждани, анкетирани чрез социологически проучвания'', а.. Ако ще се използва чл.129 ал.4 т.5 , трябва да има докааателства, годни
  • 44 Сега

    8 12 Отговор
    Падна Борисов , ако падне и Гешев пада и България!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 гост

    7 3 Отговор
    за съд, а не някакво журналистическо проучване на 1000 човека, част от които могат да бъдат и обвиняеми/подсъдими лица или лица с наложена ефективна присъда...
  • 47 ФИНЦИ

    6 5 Отговор
    ГАЗ БРАТ ГАЗ ДО ДУПКА И ТОИ И СИИКА ДА ГИ НЯМА ТАЯ ДА НЕ КАЗВАМ КВА ВИИ СЕ СЕЩАТЕ ДА ГИ НЯМА
  • 48 Гандалф

    10 7 Отговор
    Хора, защо толкова много политици искат оставката на гешев...предишните главни прокурори да не би да бяха цвете за мирисане тогава си имаше корупция и тогава имаше подкупни прокурори и съдии, какво се промени...всеки да си отговори сам...апропо
    ..не виждам нови политици, да речем, че се променило политическото мислене...все същите стари муцуни....
  • 49 оня с коня

    6 3 Отговор
    Щял да се обръща Стоилов към НС за помощ на фикс-идеята си да сваля гешев.Първите партии които ще посрещнат Воплите му са ГЕРБ и ДПС с другарския съвет "Да си гледа работата",щото има още 1 Петък служба.Но да предположим че след Гласуване се стигне до Решение на Мнозинството в НС да се разгледа поведението на Гешев в ВСС.И КАКВО ОТ ТОВА?За сведение в 25- Членния състав на ВСС КВОТАТА на Парламента е САМО 6 ДУШИ,отделен въпрос пък е Колко от тия 6 души ще гласуват против Гешев.

    Коментиран от #52

  • 50 ИМВ

    8 4 Отговор
    Ако ВСС не махне човека, се маха ВСС със закон и така следващите ще им е ясно ако са против народа какво следва.
  • 51 Лизач

    5 8 Отговор
    Радевият плазмол.
  • 52 Мазньо

    8 3 Отговор

    До коментар #49 от "оня с коня":

    Конникът без глава,България е парламентарна Република,не е съдебна Република!Ако трябва ,ще се приемат закони до изчистването на безконтролното поведение на някои самозабравили се "магистрати"!Ако Прокуратурата е зависима от един човек,каква "независима "съдебна власт имаме?

    Коментиран от #58

  • 53 2222

    6 5 Отговор
    Червен, по-червен, най-червен гнусен комунист.
  • 54 Аз Негодника

    7 5 Отговор
    СТОИЛОВ... ИСКАТЕ ДА ВЪРНЕТЕ ПРОКУРАТУРАТА.КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ...Е ТА НИЕ ЗА 35Г. КАКВО ГЛЕДАХМЕ...КАК ВИЕ БСП И КОСТОВ ОКРАДОХТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ДЪРЖАВАТА...И НИКОЙ НЕ БЕШЕ ОСЪДЕН... СЕГА НИ ПРЕДЛАГАТЕ СЪЩОТО...КРАЖБИ НА СПОКОЙСТВИЕ...СТОИЛОВ СИМПАТИЗАНТИТЕ НА БСП МИЗЕРСТВАТ С УНИЗИТЕЛНИТЕ ПЕНСИИ...А ВАС ВИ ИНТЕРЕСУВА КАК ДА СЕ НАКРАДЕТЕ ОТНОВО...
  • 55 Фаро

    4 6 Отговор
    Всички от ВСС трябва да бъдат махнати и съдени
  • 56 Бай Х.Й....

    10 8 Отговор
    Стоилов,ти мазна лъжлива комунистическа сволач!.
  • 57 Кормисош

    4 2 Отговор
    Няма специализиран съд, но специализирани отдели към апелативните...пак същото,! А ние чакаме коренна промяна ли???
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Стари Врътки

    5 5 Отговор
    А крадливите олигарси кога ще пускате от затвори и арести? Преди или след като махнете Гешев.
  • 60 Червен Трол

    5 6 Отговор
    Направо махайте всички съдии, за да може другарите да крадат спокойно. Има още какво да присвоим и приватизираме в тази държава.
  • 61 Гечко

    6 5 Отговор
    Стоилов,усмири народната милиция 1944г. не е нещо с което може да се гордеете,въпреки,че е единствения подход с който умеете да управлявате. Убийци и безбожници сте!
  • 62 Аlex

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Е,и каквоще спечелиш ти,един от тристата...?!Ще се възцари социализъма и ще започне един живот-вечна чалга,анархия и...глад!Помни!И омразата не е най-добрия съветник,защото не помниш какво беше при Тато!
  • 63 безпартиен

    3 2 Отговор
    В съдебния процес страните трябва да са равно поставени!Значи съд и прокуратура са от едната страна,а обвиняем с адвоката от другата???Никой не може да накара прокурор да приключи едно дело с известен извършител ако прокурора не иска сам!И никой не попита нито този нито педишните главни такива КОЛКО дела с известен извършител подпираха бюрата до като приключи давностния срок!Колко престъпници не бяха вкарани в съд?Колко вкарани в съд не бяха осъдени поради недостатъчни или неправилно събрани доказателства?Има много въпроси на тези са най-важните за моментното състояние на прокуратурата!
  • 64 Сър Пичук

    11 7 Отговор
    Янаки Стоилов - още един, който в нормална държава не би бил нито политик, нито професор.
    "Големият" юрист си е решил, че Гешев е вършил престъпления и трябва да бъде махнат, тотално игнорирайки презумпцията за невинност и основни човешки права у нас, според които единствено СЪДА е органът, който казва дали някой е престъпник или не.
    Чуваш ли професоре по право!
    Но това си е в стила на комунягите от соц-време, които не са научили нищо ново и не са забравили нищо старо и смятат, че те еднолично имат право да решават кой е виновен и да му издават присъди. Дано не се върне времето, когато и ги изпълняваха на място.
    Крайно време е тази комуидно-мафиото-олигархо-проруска мъгла да бъде натиката в миша дупка, да се приеме закон за лустрацията и такива като този да изчезнат завинаги от живота на нормалните хора.
  • 65 ХА ХА ХА

    6 2 Отговор
    КОЙ Е ТОЯ СТОИЛОВ БЕ , ДА НЕ Е ТОЗ ДЕТО НЕ ГО ИЗБИРАТ И ЗА ДОМОУПРАВИТЕЛ И ДЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПЛЕСНЕ С РЪЦЕ , ЧЕ Е НЕКАДЪРЕН ДА ГИ УЦЕЛИ ???? А Ф$АТ$МА#КА ГО ИЗСТРЕЛЯ И ГО НАПРАВИ МИНИСТЪР !!! ЯВНО МНОГО МУ ДОПАДАТ И ХАРЕСВАТ ТАКИВА ....СЪЩО КАТО Ф"АТ"М$АК$ОВ СА !!!

    Коментиран от #66

  • 66 Тая стоилов е четири нули ...00 !

    6 2 Отговор

    До коментар #65 от "ХА ХА ХА":

    Пиша две за да ви е ясно какво значи !!! ГОЛЯМ смях със тия неорентирани министри ! Гаф след гаф !!! Ама ЧАЛГИТЕ- КОМУНДЕТА- де пе сета ....много си ги харесват бе ....що тъй ???

    Коментиран от #67

  • 67 Ми.......

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Тая стоилов е четири нули ...00 !":

    Харесват си ги , щото май й ЧАЛГАРИТЕ сгафиха и то няколко пъти , още преди да седнат на трапезата със лигавниците който са си приготвили !!! А кой знае какво ще направят за напред щото и те самите не знаят какво да правят !!!!
  • 68 И ,какъв

    2 1 Отговор
    Ще го обръснеш ,като се обърнеш към новото НС.
  • 69 Стоилов

    2 5 Отговор
    се изявява като обективен и авторитетен професионалист. Той няма нищо общо със суетната юридическа кохорта на НДсВ и другите след тях.

    Коментиран от #74

  • 70 Гешев

    1 3 Отговор
    и специализираният съд да ги няма.Какви са тези специализирани отделения,пак бухалки,но на новите.Има съд,който е сбъркал да го съдят,как така едни по-специални,адруги не.Всички граждани са с равни права и равни пред закона.Н е искаме специализиран съд с ИЗВРАЩЕНИЯ И ФУНКЦИИ НА БУХАЛКА И РЕКЕТѝОР.Има един български съд,другото е върти сучи и ФАШИЗЪМ.
  • 71 свидетели

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Народа":

    Някои свидетели са починали, а други са отказали да дадат показания или са оттеглили показанията си. Това е от НОВА ТВ.
  • 72 БОЛШЕВИКИ

    4 0 Отговор
    НАЙ ГОЛЕМИЯ ВИНОВНИК Е КОСТОВ АКО БЕШЕ НАПРАВИЛ ЛУСТРАЦИЯ СЕГА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е ДРУГА А ТОЙ ЕДНО ДОСИЕ НЕ ОТВОРИ

    Коментиран от #80

  • 73 Новото лице

    10 1 Отговор
    Ей този Стоилов на Лилов любимеца голям хитрец Живота му мина в Парламента Народна пара Облаги Постове
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Стоилов

    4 0 Отговор
    Обръшай се и се навеждай към който трябва. ГЕРБ напълниха хазната, време е БСП пак да я изпразни както правете на всеки 6-7 години.
  • 76 Партийни методи

    3 0 Отговор
    Чудех се кога Стоилов ще си прояви "комунизма" и той не закъсня. Та ето това имаме в предвид когато си спомняме тоталитаризма. Когато някой не беше съгласен с другарите, намираха начин да го "отстранят" както сега се опитват с Гешев.
  • 77 Електра

    1 1 Отговор
    Не случайно това червено мекере и храненика на държавата, Импекса го изхвърли, но Кауна го прибра...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 ДОКОГА ЯНАКИ

    0 0 Отговор
    Нaпocлeдък нитo eдин бeзoбрaзeн и трaгичeн cлучaй в Бългaрия, прeдизвикaн oт бeзoтгoвoрнoтo пoвeдeниe нa шoфьoр, нe e прocлeдявaн дoкрaй, зa дa ce уcтaнoви дaли вce пaк винoвникът нaиcтинa e бил нaкaзaн. Вcякo чудo зa три дни – утрe щe имa друг.

    Кaквo щe бъдe нaкaзaниeтo нa пoлицaя, убил дeтe нa пeшeхoднa пътeкa в Брaтaницa? Cъc cигурнocт тoй e имaл дocтaтъчнo caмoчувcтвиe дa рaзвиe cъoтвeтнaтa cкoрocт и дa минe в нacрeщнoтo – щoм други кaтo нeгo прaвят бляcкaви кaриeри, игнoрирaйки вcички прaвилa и рeшaвaйки, чe ca нeдoceгaeми.ЗАЩО НИКОЙ НЕ НАКАЗА БОЙКО ЗА УБИЙСТВОТО С БАЗУКА НА ЧАКЪРА ?
  • 80 КАК ТАКА

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "БОЛШЕВИКИ":

    КОСТОВ НЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИ ЛУСТРАЦИЯ НА СЕБЕ СИ !
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове