Last news in Fakti

23 Юли, 2021 15:25 1 876 37

Проф. Денков призова лекари и учители да се ваксинират

  • проф. николай денков-
  • учители-
  • ваксинация

Не се предвижда задължителна ваксинация на учителите, но ще има по два дни допълнителен отпуск за учителите, които се ваксинират

Проф. Денков призова лекари и учители да се ваксинират - 1
Снимка: БГНЕС

Много е вероятно вълната от "Делта" варианта на COVID-19 да дойде в България преди началото на новата учебна година и затова апелът ми към всички учители и директори е да се ваксинират в следващите дни и седмици, защото не се препоръчва ваксиниране в хода на висока вълна в епидемичната обстановка. Това каза на пресконференция служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, уточнявайки, че не се предвижда задължителна ваксинация на учителите, но ще има по два дни допълнителен отпуск за учителите, които се ваксинират.

Аргументите за този допълнителен отпуск са чисто медицински, защото в редица случаи има неразположение в първите два дни след поставянето на ваксината, обясни министър Денков. Той отбеляза, че изключително висок е интересът към кампанията на МОН за ваксинацията в образованието, защото се е оказало, че най-големият проблем за учителите и директорите е липсата на адекватна и актуална медицинска информация. Затова беше ключово в инициативата да се включат представители на медицинските среди и на фармацевтичните факултети, защото те дават надеждна информация за ваксинацията. Имаме предварителна информация, че 500 учители са поискали, в резултат на тази кампания, във Варна да се направи специално за тях ваксиниране, но трябва още малко време, за да се отчетат данни от кампанията, каза образователният министър.

Заместник-министърът на образованието Евгения Пеева каза, че данните отпреди няколко седмици показват, че в под 4 процента от училищата и детските градини има над 70 процента ваксинирани педагогически специалисти и непедагогически персонал, а в над 65 процента от училищата и детските градини са под 30 процента ваксинираните учители и непедагогическият персонал. "Средният процент на учителите, които са ваксинирани, е между 30 и 40 процента в най-оптимистичния случай", коментира Пеева.

Към февруари т.г. учителите в България са 91 467, каза министър Николай Денков и уточни, че кампанията на МОН за ваксинирането на учителите остава "отворена". В нея с видеопослания участват над 20 специалисти и отговарят на въпроси на учители и директори за ваксинацията. През последната учебна година починаха над 120 учители в нашата образователна система, каза министърът.

Той каза в отговор на въпрос, че от МОН са за присъствена учебна година и само в краен случай да се преминава към дистанционно обучение.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 4 Отговор
    Слуга на бялата мафия!

    Коментиран от #9, #36

  • 2 др Гей Билтс

    59 2 Отговор
    Аз пък призовавам да се ваксинираш пред камера в национален ефир от произвоплна партида. Ваксината да бъде поставена от Мангъра.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    28 2 Отговор
    Вече и епсилон е на път за България !

    Коментиран от #7

  • 4 КОВИД 19 ХАХАХА

    35 3 Отговор
    ДАЙТЕ ГИ НА БРАТЯТА МАКЕДОНЦИ ОТ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ,НИЕ НЕ ГИ ЩЕМ ТИЯ ВАКСИНИ
  • 5 Miro

    33 3 Отговор
    ЗАЩО този не се гръмне и да се ваксинира трети път!!!!
  • 6 Европейският съюз

    11 37 Отговор
    Ваксинирайте се доброволно,че иначе насила като в Унгария, Франция и Гърция.

    Коментиран от #25

  • 7 честен ционист

    20 4 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    След Делта следва Ламбда, невежа такава.

    Коментиран от #11, #18

  • 8 SH BG

    32 3 Отговор
    Първо да минат опитите върху хората, а после ако има оцелели ще се ваксинираме и ние - споделила една мишка на друга... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 9 🎓🎓🎓🎓🎓🎓🎓🎓🎓

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    💉💉💉💉💉💉💉
  • 10 Тарикат

    36 5 Отговор
    Нямам близък койта се е ваксиниран и да няма странични ефекти.То небяха невралгии,обриви и
    съсиреци.Как да повярвам,че е пезопасна при положение странични реакции се очакват след 2÷3 години.
  • 11 БАЙ Х@Й ‼️

    22 3 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Е друго си е да си ВЕЖА !!!!!!!
    Вариантът Епсилон на COVID-19, който беше изолиран за първи път в Калифорния, избягва неутрализиращите антитела от ваксините, сочи ново проучване, публикувано в реномираното издание „Сайънс“.
  • 12 1984

    26 2 Отговор
    Директно за Белене си ти, ка*ут! Ще се разпишеш ли, че поемаш отговорност за страничните ефекти, непонусимост на организма или неефрктивността на тези течности?
  • 13 Псевдоним

    26 2 Отговор
    На този на челото му пише, че е фашист.
  • 14 По Мутафчийски

    20 1 Отговор
    Както е тръгнало, ще изредим цялата гръцка азбука, да си измисляме "щамове", само и само да на осем овцете. Хайде, направете истинската ваксина и тогава ми се обадете.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Dfin

    32 1 Отговор
    Току-що изгледах интервю с един американски сенатор(т.е. инфото е автентично), че 84% от новозаразените в Израел са ваксинирани.

    Коментиран от #22

  • 17 По Мутафчийски

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "По Мутафчийски":

    Да набодем, а не да "на осем". Кафа от тази тъпотия "дигитална".
  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Невежата що ли чете повече !!!! И не вика ГЛУ. ПАК на ГЛУ.ПА.КА !!!! СЗО да кръсти мутациите с гръцките букви. Така британският щам бе наречен "Алфа", южноафриканския "Бета", бразилския "Гама“, индийските щамове "Делта" и "Kaпа", а двата щама на коронавируса регистрирани в САЩ бяха наречени „Епсилон“ и „Йота“.

    Коментиран от #20

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    24 2 Отговор
    Не съм против ваксините ‼️ Просто това с което правят опити с човечеството НЕ СА ИЗПИТАНИ ВАКСИНИ ‼️‼️‼️

    Коментиран от #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Не знам

    13 1 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    да ли си Ционист,но май си ти душевен Онанист
  • 22 Тра-ла-ла

    16 0 Отговор

    До коментар #16 от "Dfin":

    Тоест ,,ваксините" са пълна шитня! 😂😂😂 Като говорят за ефективност на ,,ваксините", може да имат предвид нещо съвсем друго.
  • 23 Факти

    12 0 Отговор
    Кой не разбра още че това не са ваксини..... Денков да ми подпише инфо съгласие и нотариално заверено прехвърляне на всички имоти ако се получат странични ефекти от ваксата
  • 24 Гад Заяви

    16 0 Отговор
    Този е слуга на глобалистите, какво се очаква да каже.... Душевна мизерия с вид на гейче
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 кочо

    12 1 Отговор
    а КОЛКО ХОРА ЩЕ УМРАТ ОТ ВАКСИНИРАНИТЕ......И ЗАЩО ИМА ИМФОРМАЦИОННО СЪГЛАСИЕ.
  • 27 На оня свят

    8 0 Отговор
    Отпуските не важат...
  • 28 Жалко

    3 11 Отговор
    Жалко, че в БГ има толкоз тъпи антиваксъри. Ваксините и медицината са надвили много болести, само дето глупостта не е болест...

    Коментиран от #30, #37

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    11 1 Отговор

    До коментар #28 от "Жалко":

    За ваксините си прав, но препарата, който дори с едно грипче не може да се справи няма нищо общо с тях и само пълен идиот би станал доброволно и безплатно опитна мишка, ето ти и един факт: клиничното изпитване на ваксини върху хора започва след третата година, като доброволците получават между 10 000 и 100 000 долара в зависимост от ваксината и възможните странични ефекти, а ти колко взе като се боцна
  • 31 Бравос

    9 1 Отговор
    2 дни допълнителни отпуск:))) Че те учителите почиват 180 дни в годината, ако е онлайн обучението стават 365, тоя с два дни ще ги примамва:) Все едно да даде на лекарите, които всеки месец само от източване на НЗОК си прибират десетки хиляди, по 100 лева:)
  • 32 ХА ХА ХА

    4 1 Отговор
    НЕКА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ И ЧАЛГАРИНА , ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ПУБЛИЧНО !!!! И ПОСЛЕ ....НАРОДА !!!!!
  • 33 Ваксиниран

    0 10 Отговор
    Такааа........ Аз си мисля, че почти всички по-горе изказали се джентълмени, когато трябва да си сменят маслото на колата започват да мислят, да умуват, да ръсят мозък, каква марка, какъв вискузитет, че знаеш ли колата им е много специална и т.н., иначе в стомасите си слагат знайни и незнайни отрови и буклуци за, които подозират или не подозират, или дори не се замислят, че е по-лесно, че на гладно трудно се мисли.Сега с ваксините се получава същото умуване и ръсене на мозък, както с колите. Нооо....нали всички са образовани имунолози и вирусолози и най вече загрижени за здравето си, и живеещи здравословно, така че им е простено.
    Р.Р. Не бих искал да засегна никой. Поздрави от един ваксиниран.
  • 34 ммм

    4 0 Отговор
    Е какво лошо?? Той ботокса всеки ден намилаше за това... Всички премиери от Западна Европа призовават хората да се ваксинират. Нали ревете, че искате да сте европейска държава??
  • 35 ХеРо

    3 1 Отговор
    не два дена почивка. вечен покой ще получат.
  • 36 Ками

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    И защо ваксинираните два пъти трябва също да представят PCR тестове при пътуване? Нещо не го разбирам! И моля ваксинопризоваващите да удостоверят, че те самите са ваксинирани!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове