Last news in Fakti

8 Август, 2021 09:10 2 642 11

Протест блокира международен път

  • димчево-
  • маринка-
  • вода-
  • жители-
  • протест

Бургаските села Маринка и Димчево с лошо качество на водата

Протест блокира международен път - 1
Снимка: БГНЕС

Жителите на бургаските села Маринка и Димчево за втори път ще блокират движението по международния път Бургас - Малко Търново. Причината за недоволството са лошото качество на водата и честите аварии по водопреносната мрежа. Протестът ще се проведе на централното кръстовище в село Маринка, съобщава БНР.

След първия протест в края на миналата седмица все още няма осъществен диалог с дружеството „Водоснабдяване и канализация“, каза кметът на село Маринка Любомир Узунов: „Това е наш втори протест за всеобщо съжаление, защото диалогът все още не е осъществен от страна на ВиК. Ние искаме проектиране на нов водопровод в Маринка и съответно, когато има аварии налягането на водоподаването да не се губи, защото, когато има сериозна авария, налягането не може да се оправи около една седмица“.

Според дружеството водоснабдяване и канализация в Бургас, проблемите със спирането на водата в село Маринка са незначителни. Говорителят на дружеството Димитър Гюров заяви: „Но не виждам причина заради седем аварии през последните 3 месеца хората да протестират и то да спират международния трафик между Бургас и Малко Търново“.

Жителите на село Димчево ще протестират, защото вместо вода от чешмите им тече кал, а при последните поройни дъждове в началото на годината къщите в селото се наводниха.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегов

    9 2 Отговор
    Бойко неможа 12 години да оправи тръбите на хората.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пич

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "Алибегов":

    На Бойко не му е работата да оправя тръбите на частни фирми... Но за разлика от сегашните , намираше начин да го натисне така , че онези да работят. По цялата провинция ви правеше пътища , водопроводи , детски градини , църкви , джамии и ъ.н. вие недоволни... А сега вижте " новите " .

    Коментиран от #6, #7

  • 3 БСП на Бунището

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Алибегов":

    Трябваше Главите да ви оправи Бойко,че не ви слушат...Ама има време !!!!
  • 4 Българка

    9 1 Отговор
    С парите, които са изтекли/ ограбени средно 8- 10 милиарда на година към чекмеджетата можеше да бъде сменена и обновена в и к мрежата на цяла България. Загубите/ течовете са над 60 70% и те символизират издънената ни и пробита от мафията цяла държава. Защо Борисов без да ни пита подари на Путин 3 милиарда наши пари за газопровод, който не обслужва българите, а не ги дадохме за спешни ремонти на В и К. Освен това ВиК холдингът не върши никаква друга работа, освен определени хора да прибират големи заплати и да плащаме милиони за возилата и превилегиите им. Да закриват В и К холдинга. Да изискат раздадените авансово милиони за ремонт на язовири, които дори нямат проекти и няма да се случат в близките години.
    Призовавам протестиращите да протестират пред къщата на Онуй в Банкя и пред сараите на Дога в Росенец
  • 5 до номер 2 и 3

    7 0 Отговор
    Жалки тролчета, точно бокови фирми правеха вик с тръби за напояване, некачествени ремонти с една дузина подизпълнители...Каквито и да ги ръсите , никой не вярва грам.
  • 6 Example

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    За това сега в доста селища тече кал от чешмите, вместо питиейна вода. В 21 век в европейска държава. Много хубаво ги е натискал. За това и хората по провинцията (всичко което е далече от морето) протестират, защото не могат да запишат децата си в детска градина или ясла в района в който живеят. Писал си глупости.

    Коментиран от #9

  • 7 Еййййй

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Аре бегай с тоя и ди от бе ако ти харесва взени си го у вас какво само му правиш реклама, думи на един крадез и измамник и какво точно е направил че не разбрах за 12 години с наливане на милиарди милардииииии е построено макс около 400 км магистрали това много ли е за парите които е усвоил и как кара да работят фирмите като им налива пари напред. Само да те питам като си викнеш майстори в къщи им плащаш цялата сума преди да са започнали? не ставай смешен с коментара си!!!!
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 0 Отговор
    ОП ГЕРБ предизвикаха изкуствено водни кризи в Перник и по черноморието - язовир Камчия. От Перник успяха да краднат едни милиони за "резервен" тръбопровод. Същото целяха и за Камчия, като я източиха с ВЕЦ на депесарски приближен на ГЕРБ. Искаха да правят обвръзка с две блата, ползвани само за напояване, но господ се възмути и прати много дъжд. Какво означава 70% загуба на вода в Перник? На всеки 10 литра, 7 литра се губят в течове и само 3 литра пристигат в домовете! И не е само в Перник. Това ли е постигнатото от Борисов? Тези хора трябва в Банкя да отидат, ама са бедни хорица от селата.
  • 9 Пич

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Example":

    Ако може да ми кажете , кой за 30 години направи нещо повече за провинцията , ще ви благодаря... Преди Бойко дори не забелязваха провинцията...
  • 10 с Маринка и Димчево!! Бургаско? Лошо!

    1 0 Отговор
    Качество на водата?? Лошо нее добре!! В Ботевград и селата около него пият вода за Напояване от Язовир Бебреш 40 - 50год!!!преди няколко години протестираха, Отиде Борисов в Ботевград и им затвориха устата на Протестиращите!! НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ Е ПРОДАВА ВОДАТА НА В ИК по 0,45стотинки за Кубик а е продава ВиК в момента на Населението по 25стотинки на Кубик??? Къде отиват тези милиони толкова години!! Има малка пречиствателна станция за Озониране на водата, но това нее пречистване, а има и малък капацитет и почти няма консумация на Ел енергия, което значи, че не работи!! Ботевград чани спите, като Борован, когато е минал Ботев с четата си!!
  • 11 Скара бира

    0 0 Отговор
    Да приготвим кюфтетата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове