Last news in Fakti

24 Юли, 2022 15:12 2 999 31

ББР: Засега няма данни Пеевски да е вземал кредити като физическо лице от банката

  • ббр-
  • делян пеевски-
  • кредити-
  • физическо лице-
  • банката

"Проблем в България е финансовата грамотност. Тъй като не са финансово грамотни, малките ни предприятия се плашат да теглят кредит", коментира председателят на Надзорния съвет на ББР

ББР: Засега няма данни Пеевски да е вземал кредити като физическо лице от банката  - 1
Снимка: БГНЕС

"Ситуацията в страната и несигурността оказват влияние върху Българската банка за развитие. Има решения за банката, които трябва да се гласуват в парламента".

Това каза пред БНР Валентин Михов, председател на Надзорния съвет на ББР. И посочи, че Делян Пеевски не е вземал кредити от банката като физическо лице.

"Засега няма данни той да е участвал във вземането на кредити от банката".

Най-големите 20 кредитополучатели на ББР са 90% от портфейла:

"20 кредита са 1,6 млрд. лева от общ портфейл 1,8 млрд. лева. През последните 12 месеца работа на банката беше да пренасочим от това да дава малко кредити на големи кредитополучатели към много кредити за малки кредитополучатели. От началото на годината ББР е дала 73 кредита, които са повече от отпуснатите през предишните пет години. С дъщерната организация и лизингова компания общо са 150. Средният размер е 300 000 лева. Ако продължим да вдигаме броя на кредитополучателите, надявам се догодина да постигнем целта - 50 и 100 на месец", допълни Михов в предаването "Неделя 150".

Той посочи, че не очаква големи промени по отношение на лихвите и промяната в процента.

И очерта целта на банката – максимално голям кръг от фирми да имат достъп до финансиране и да се работи по антикризисни програми.

"Проблем в България е финансовата грамотност. Тъй като не са финансово грамотни, малките ни предприятия се плашат да теглят кредит. Нашата задача е да даваме достъп до финансиране на тези компании, които хем са жизнеспособни, хем не получават пари или достатъчно пари в търговските банки".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    21 26 Отговор
    Киро лъжеца, ко тана, маааааааааа?!?
  • 2 сила

    27 6 Отговор
    тоя фейс и това туловище се броят за трима......това не е ЕТ а си е направо АД
  • 3 Изненадани?

    19 29 Отговор
    Поредната опорка на "Промяната" падна.

    Коментиран от #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Се едно Пеевски е виновен за всичко...

    14 36 Отговор
    Бе стига с тоя Пеевски, бе!!! Се едно той ви е най-големият проблем... Оставете го момчето да си харчи парите, а вие почнете да вършите важните работи!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОЖЕ

    42 6 Отговор
    ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ЛИ НИ СМЯТАТ,КАЖЕТЕ ОТ КЪДЕ СА МУ МИЛИОНИТЕ НА ТОЗИ КОЙТО ЛИКВИДИРА ЗЛТНАТА КОКОШКА НА СТРАНАТА БУЛГАРТАБАК????
  • 8 Пипи

    34 4 Отговор
    Защо да взема като физическо лице, за такива като него, фирми, поставени лица, офшорки дал Господ. Стига му изпирахте черната душа.

    Коментиран от #13

  • 9 Тома

    15 1 Отговор
    Той каскета значи си е свършил работата на 6
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 тез пък

    24 4 Отговор
    "Делян Пеевски не е вземал кредити от банката като физическо лице". То това е ясно! Чрез подставени лица и фирми, как стоят нещата?
  • 12 Българка

    21 2 Отговор
    Всички знаем, че Пеевски действа и върши корупционните си престъпления чрез подставени лица. Никой, никога не е твърдял, че емблемата на корупцията е получавал кредити от ББР като физическо лице. Въпросът е колко милиона е присвоил от ББР чрез фирми със сламени негови слуги? До кога всички от прокуратура, НАП, следствие, власт ще се отнасят към корпулентния грабител като към свещена крава?
  • 13 Имаш опит

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Пипи":

    Кире ти ли си? Бая ги чуваш нещата как се случваш.
  • 14 Румен

    13 0 Отговор
    Чист кат минерална вода. Хахаха. Ма——- ви да еб——-а и олигарси
  • 15 ⚜️Просветен⚜️

    11 0 Отговор
    Липсата на доказателства за нещо не е доказателство за неговата липса!!!
  • 16 Красимир Петров

    10 0 Отговор
    Разбрахте ли,всички играят с мафията.
  • 17 Гост

    9 2 Отговор
    Коя ли ще е следващата банка ?? Певски е хищник. Зимата идва.
  • 18 Смръфиела

    5 3 Отговор
    Лорел ги раздаде на финансово грамотни млади юдейски стартъпи, който да си изплатят с тях ипотечните кредити, а Лена тръшна вратата зад събе си.
  • 19 Кучещки протези

    5 1 Отговор
    Ще трябва да се наеме кантора, която да провери дали не е теглил кредити оттам като духовно лице.
  • 20 смърф

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Изненадани?":

    Не бе, не е паднала ама тоя баровец Михов е от ИТН
  • 21 ХаХа

    5 0 Отговор
    Банка тютюн и тютюневи предлриятия. То че сме прости, прости сме, но не сме будали, или съдите от вас си дпс за нас обикновените. При тия километрични маси отрупани с храна, шапки, фланелки, първо, второ, трето на корем, а отвън тютюнджиите на улицата. Това са нашите пари, от тюртюна и т. н. Минало свършено, но им държи още влага на някои си. Вие си знаете задкулисието и днес говорите на вашите хора, че ПП, Радев, бил открал за 2 години много повече от всички преди тях. Обърквате хората. Оправяйте се. Лошото е за някои си, а вашата с кредитите е цапцарап от мюмюн агата. И така дпс си купихте на децата къщи, но от много дпс вече не е във властта и събира от гората съчки и в колата. Нищо вечно няма И кога го попитат, ти не бе ли депутат от Дпс, а той, не. Не, ама да. Една бутилка не я ли допълваш, тя остава празна. Всички некадърници това ви чака. Амуджата под строй ще ги изкарват за изборите, а кравите, кой ще ги гледа. Не биллит.
  • 22 Гост

    9 0 Отговор
    Абе, няма един читав!!! Всичко е МАФИЯ!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Смръфиела

    2 0 Отговор
    Табут и хаджигенус.
  • 25 един

    9 0 Отговор
    Пеевски е чист като сълза,също като Христо Бисеров!Само дето не става ясно как от един стар "Форд" през 2014 год, натрупва 80млн.лв. през 2015год.,и Гешев мълчи по-въпроса,а и кво да каже като са в един кюп!
  • 26 Деций

    13 0 Отговор
    Естествено ,че кредитите не са на физическо лице,а на фирми на Пеевски с поставени лица.Това може да го изпере за пред идиоти.Той с с КТБ няма нищо общо според Цацата и каскета,Бойко пък не познава Цеко Минев,и никога не е казвал ,че ще се кандидатира за президент.Арнаудова и Божков са си говорили за плетки,и са споделяли рецепти,Горанов живее в апартамента на роднина,прокуратурата не разпита Цветан Василев и Божков по видиоконферента връзка.Пацо Терасата прекрати разследването по Мишо Бирата,а той получи инфаркт щото не си "пазеше здравето"Бойко няма любовница и къща в Барселона,от магистралите не се крадат половината средства,за това ще издържат десетки години,санираните блокове също.Надградените язовири са мит и усещане за корупция,иначе са пълни до "горе"с вода,Марио Николов е невинен по схемата от САПАРД.Мога до утре да пиша без да спра.Все такива "неверни неща" които клеветят добрите и честни хора!

    Коментиран от #31

  • 27 Анонимен

    1 0 Отговор
    От сряда започват тъпани, сватби на ромите. Имаше около 10 души, но булката щастливо подскачеше и се чуваше до града. Да бъдат щастливи и здрави бъдещото поколение на света. Българина одъртял ти казва, да не съм жиганин да се женя, но утре самотата на старини ще ви довърши. На квартири, но раждат красиви деца и хубаво правят. А не по акат на мама и тати.
  • 28 Правова Държава

    7 0 Отговор
    Няма и данни че в Бьлгария има каквито и да е закони За Мафията. Мафията си има държава!!!
  • 29 Анонимен

    4 0 Отговор
    Те си имат известни адвокати и всичко им е озаконено през нотариуси. Черно на бяло си имат ли. Имат. Сладури
  • 30 Проблем в България е гроб/подлогите

    5 0 Отговор
    Проблем в България е гроб/тиквите подлогите на дъпъсъ
  • 31 Читател

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Деций":

    Деции дай още една такава канонада моля
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол