Last news in Fakti

12 Декември, 2022 18:37 2 670 22

Антоний Тодоров: Внушава се, че Габровски е имал пълна свобода в избора си на министри

  • правителство-
  • габровски-
  • герб

Зад проектокабинета стои ГЕРБ, казва политологът

Зад проектокабинета „Габровски” стои ГЕРБ. Такова мнение изрази по NOVA NEWS политологът проф. Антоний Тодоров. Според него се внушава, че Николай Габровски е имал пълната свобода да намери министри.

„Сам, на основата на личните си познанства - това не го вярвам. Определено това не е възможно, не е и сериозно, ако така стоят нещата. Отзад стои ГЕРБ”, е неговата теза. Той посочи, че не си представя какво е щяло да се случи, ако от партията на Борисов са били предложили партийно правителство.

По думите му от ГЕРБ не са направили нищо, за да не бъдат в политическа изолация. „Когато апелират за отговорност и казват: „Ние постъпихме много отговорно”, всъщност не е така. За да постъпят отговорно, биха могли да направят нещо. Нищо обаче не се е случило в тази насока”, е мнението на политолога.

Прогнозата на проф. Тодоров е, че предложеното от Габровски правителство няма да събере необходимото мнозинство в Народното събрание за избирането му, освен ако няма заигравка с кворума.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана Z

    18 11 Отговор
    След 2 седмици е Коледа ,какво правителство ,кви 5 лева.Празници идват.Яжте,пийте и се веселете.Не се занимавайте с глупости.
  • 2 честен ционист

    11 10 Отговор
    Бе имал.. Всичко е по прост алгоритъм, СЗО алгоритъм.
  • 3 Последния Софиянец

    34 4 Отговор
    Пак питам? Защо хрантутим толкова партии като ще ни управляват доктори?
  • 4 Емигрант

    36 6 Отговор
    Разбира се, че се внушава, Габровски дори няма "хал-хабер" кои са тези хора които са вписани като министри в тази папка която той трябваше да носи, а не оная проста дуловска кокарджа ! От страх да не се смени някое име по пътя дуловката го "изигра" като охрана и придворна слуга носеща антураж ! Смешни циркове на клоуни и шутове за пред едно стадо от овце навели мирно и смирено главици готови да се жертват в името на беднотията !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Електра

    8 26 Отговор
    По интересно е каква е свободата при, Краднелия Импексова, или около шарлатанията на Киретата, Гнома и Ристю...
  • 7 Иван Грозни

    3 20 Отговор
    Има няколко обективни и независими професори в тази държава. Единият е нози.

    Коментиран от #12

  • 8 гост

    4 27 Отговор
    по добре топъл вятър от Банкя отколкото буря от харвар

    Коментиран от #17, #22

  • 9 Дааа

    28 2 Отговор
    Зад имената, ясно прозира дългата ръка ✋ на Доган. Повечето от имената са от кабинета Орешарски и от тройната коалиция. Даден малък дял и на хората на Борисов. На сто процента ДПС и ГЕРБ ще подкрепят този кабинет, за останалите ще видим...
  • 10 Бай Онзи

    18 5 Отговор
    Вето на промените в избирателния кодекс , разпускане на парламента с председател главния мултак и по най-бързия начин насрочване на избори ! Защото герб дпс бсп и генералчето се гласят да извършат още сумати золуми ...
  • 11 Иван Грозни

    18 2 Отговор
    Номер 9 е много точен. Крастаевите магарета винаги се подушват.

    Коментиран от #18

  • 12 Въпрос

    17 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иван Грозни":

    Независеми колкото беше независим ректора на СУ Кл.Охридски ли ???
  • 13 Комунистите

    12 4 Отговор
    Винаги на амбразурата.Беше млад комсомолец ,а сега дърт комунист си е Тодоров
  • 14 🇧🇬⚡️🇪🇺

    7 3 Отговор
    🇧🇬А, ББ и ГЕРБ са се върнале на власт а сме излязле “протести 24/7”, опитайте “гербаджии и ще разберете”, нема
    ⚡️🎄празници, 📐нема делници и “гълабарника” ще изхвърлим от Президенството в едно Руменчо Радев.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 13 Отговор
    Реални доводи против проф. Габровски, отрепките на обществото нямат. Нямат и мозък да разберат същността на предложението. Защо тогава са против проектокабинета "Габровски"? Защото в тях се задействува един ИНСТИНКТ, същият който тресе и ПП+ДБ, ИНСТИНКТЪТ ЗА САМОСЪХРАНЕНИЕ.
  • 16 това е истината!

    8 3 Отговор
    Антоний Тодоров: Внушава се, че Габровски е имал пълна свобода в избора си на министри. антоний е бивш член на бсп-бкп, агент на дс. с пенсия над 1900 ЛВ.
  • 17 Би ли казал!

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Какво е това... - ,,харвар"...?!
  • 18 И твоят-също!

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Иван Грозни":

    Е много точен...!
  • 19 Внушава

    6 0 Отговор
    Се, че ще има заиграва с кворума
  • 20 Дернев

    7 0 Отговор
    Прав е професора, но не и в "Отзад стои ГЕРБ”,". Не са ГЕРБ, а тези зад тях. Което е нещо повечето, защото те са зад всички в парламента, но не като едно, а отделни части на едно. А това означава, че при добро разпределение на интересите може и да се даде ход и на общото начинание, в с лучая редовното правителство. Както се разбра при избора на Рашидов.
  • 21 100 каба гайди

    0 5 Отговор
    Край селото ти, минава ли река ???
    Хубаво е да се изпереш , КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН !!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове