Last news in Fakti

15 Декември, 2022 08:44 2 205 25

Любомир Стефанов: Политическият кураж на Борисов е спихнал до изяви в полупразни зали

  • правителство-
  • борисов-
  • бсп

Тази перверзия тип смокиново листо – да си изберем експертен кабинет прилича на розова дъвка Идеал, казва преподавателят в НБУ

ГЕРБ изпълниха заявката си да направят опит за съставяне на правителство, като дадат карт бланш на експерти за работещ, приемлив, полуоптимистичен едва ли не вариант. Най-вече беше спазено обещанието да няма задкулисни договорки. Но това е малко лицемерно, тъй като лидерът на ГЕРБ продължава да не е член на парламента, преговорите се случват някъде другаде, хората, номинирани в кабинета, който не мина, не са политически ангажирани лица. Т.е. политиката пак е някъде другаде, не където ѝ е мястото, в представителното тяло на държавата НС. Това каза пред "Марица" Любомир Стефанов.

Според него, въпросът за състава на кабинета е много прост – избираме публични политически представители и очакваме те да изпълняват обещанията си, да носят отговорности.

"Тази перверзия тип смокиново листо – да си изберем експертен кабинет, равноотдалечен, без политически пристрастия, прилича на розова дъвка Идеал. Такова нещо няма как да сработи. Отговорността е на политиците, носи се по политически, прозрачен, публичен начин. Така всички аргументи за задкулисие изчезват", смята той.

Според доктора по политиески науки, някои от имената - по-специално предложеният енергиен министър, категорично бяха провокация, не бих ги нарекъл грешка. Други кандидат министри са много читави. Ако ползваме химически термини, бе направен опит те да бъдат валенциите, които да създадат коваленции и да съберат немислимото в едно.

"Като цяло в проектокабинета видяхме почтени и читави хора, събрани с политически обвързани хора с меко казано спорни репутации и биографии. Така че предложеният кабинет остана експертен само на ниво заявка, проличаха политически обвързаности. Безспорно почтени хора бяха обвързани в разговор, който не е техен. И отговорността накрая се разми. И проф. Габровски бе употребен".

"Работата на лидерите е да стоят в първите редици, не да се крият някъде. Борисов хем иска да е лидер, хем да е Кръстникът от филмите по Марио Пузо. Не става така. Май политическият му кураж е спихнал до режисирани прояви пред полупразни зали. Май Борисов губи усещане за историческия момент, усещане за възможното, реалното и желаното.

Видяхме опит да се изнуди БСП да се включат в някаква коалиция. Няма как да стане – Корнелия Нинова има усет и може да прецени, че за нея подобно нещо би означавало политическо самоубийство. И ДБ няма как да подкрепят коалиция, за която гласуват Пеевски и Карадайъ – това е също самоубийствено", анализира Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ ПОБЕДА

    14 39 Отговор
    Където и да отиде Бойко залите са винаги пълни като концерт на Веско Маринов!

    Коментиран от #3, #7, #10, #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Яяяяя

    11 17 Отговор
    Може ли превод. Не съм чувал думата спихнал на български.

    Коментиран от #22

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Драйфус

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ПОБЕДА":

    Помниш ли във Варна как се изниза през двора на една църква от всенародната любов и уважение?

    Коментиран от #13

  • 8 ами

    12 25 Отговор
    чудя се какво ще правите като се пенсионира бойко борисов - няма да има враг и дежурен виновен за всичко

    Коментиран от #11

  • 9 ддт

    12 4 Отговор
    абе де го бай бою ба,малко съм разочарован да знай ,партията води битки у парламенто а он нейде маа сижуци с 21 годишно ,немай тъй ма то кът на война -армията в боя женерала пръцка нейде другаде
  • 10 менажера

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ПОБЕДА":

    всеки иска да види идиот на живо някак си по добре се чувства после
  • 11 ванго

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "ами":

    ами мисля ,че отговора е прост - страната ще тръгне на горе
  • 12 Асоциален Примитив

    2 1 Отговор
    Ти си една махленска клюкарка
  • 13 всенародната любов???

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Драйфус":

    бяха две три лекенца
  • 14 Продължаваме Промяната

    7 6 Отговор
    Браво Любо! Продължавай да громиш гербавите и Тиквата където и когато свариш. Би могъл, ако продължаваш така, Кирчо или Асен да те направят почетен член на ПП
  • 15 Хайде,

    10 7 Отговор
    най- после да се маха Борисов,пфууу
  • 16 УРА,,УРА

    10 3 Отговор
    Трябва човек да е слепец, за да не вижда,че всичко около Тиквун се спихва и изчезва. Явно само той не осъзнава, че е приключен.

    Коментиран от #20

  • 17 зачуден

    4 7 Отговор
    Много ми е чудно ,защо жълтопаветните аналЛизатори така се кахърят за ГЕРБ ???!!! Как страдат заради (хипотетичната) възможност ГЕРБ да загубят подкрепа ???!!! Как се тръшкат ,че залите (провинциални) били полупразни на техни събития (което - не е вярно) ???!!! Сладури ,нали искате нови избори ? Ще ги получите ! Обаче , след тях - и ПП (вероятно) и ДБ (абсолютно сигурно) ще гледат НС само от-към-то "опашката на коня" , а БСП (може би) ще има ЦЕЛИ 12 (дванадесет) депутата .
  • 18 Нормално е

    4 0 Отговор
    Хишниците като видят че някой от тях не е във форма го атакуват веднага за да придобият гериторията му. Това се случва инстиктивно но само хишниците могат да го усетят
  • 19 някой

    6 0 Отговор
    "Борисов изяви в полупразни зали"

    Ако не го беше казал Любомир Стефанов, нямаше да знам, че много млако хора посещават сбирките на РазБойко. Нито една ТВ не показва колко хора присъстват на сбирките на РазБойко, показват само РазБойко и лакеите му на сцената. Пък и на сбирките на другите партии, не показват какво става. Може би с изключение на сбирките на БСП. ТВ показват сбирките на БСП, където се виждат само пенсионери на преклонна възраст.
    българските партии или не събират хора или събират пенсионери на преклонна възраст с обещания за по-високи пенсии.
  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "УРА,,УРА":

    "всичко около Тиквун се спихва и изчезва. Явно само той не осъзнава, че е приключен."

    Не си прав, Тиквун много добре осъзнава, че Балона ГЕРБ скоро ще се спука. Обаче понеже алтернатаивата за него е затвор. Затова продължава да се прави, че не го осъзнава. Осъзнава, че го чака затвор, на тези години дори и 10 години затвор си е доживотна присъда. За това Тиквун всячески се опитва да спечели още някоя и друга година на свобода.

    Задкулисието също осъзнава, че влиянието им намалява и затова се опитват да възкресят НДСВ. Но това е по-скоро невъзможно. В България идва ново поколение умни и свободни млади хора, които са по-умни, не са про... като червените заблудени изкуф... бабички гласуващи за БСП и покорните робите гласуващи за ГЕРБ и ДПС.
  • 21 комунистче

    6 1 Отговор
    може още да се каже по тази тема, а то е, че няма по лицемерна и по фалшива партия от ГЕРП, излизат, говорят, имаме отбор, имаме Меси, имаме най подготвените хора, и после слагат анонимници и дребни чиновници в правителството, на министерските постове, за пушечно месо, от такава лицемерна и лъжлива партия ли очаква българския народ да му реши проблемите, гласува я 10 избора на първо място, значи не е добре с главата нещо този въпросния народ, има ментални и когнитивни проблеми, както каза един професор по социология, за Бацето това е ИГРА, разбира се, но той се играе с вашите животи, и животите на вашите деца и роднини, гласувайте пак за него, и за великия му отбор, от който нито един, не бе сложен за министър в предложено от тях правителство

    Коментиран от #23

  • 22 някой

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Яяяяя":

    "Може ли превод. Не съм чувал думата спихнал на български."


    Това е защото "панимаеш" "только" руский, на руски "спихнал" означава "упал". "Понял или нет?"

    Коментиран от #25

  • 23 Зевзек

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "комунистче":

    "гласува я 10 избора на първо място, значи не е добре с главата нещо този въпросния народ, има ментални и когнитивни проблеми, както каза един професор по социология"

    Да прав си по-голяма част(над 55%) от българския народ има ментални заболявания. И по-точно 13%(25,3% при под 50% избирателна активност) гласуват за ГЕРБ(имат тикво заболяване), 5%-6% български + 2% небългарски граждани гласуват за ДПС(робска психика), 5% за Възраждане(имат копейкина шизофрения), 4,5% гласуват за БСП(имат червена деменция) ...
  • 24 Дааа

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ПОБЕДА":

    Така е . Още едно доказателство за опростачването на нацията. Само силно зависими и блажещи индивиди присъстват по задължение пред примат изваден от произведенията на Алеко и Чудомир.
  • 25 Явяяв

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "някой":

    Аз на руски го знам, ама на български не го знам. Явно рашата ти е взела акъла. А циганския не ми е по сърце. Явно на теб ти харесва да не е на български!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове