3 Август, 2024 11:41 2 068 47

Нинова на Бузлуджа: Вие, членовете сте партията. Не я давайте на търговците

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • бузлуджа-
  • задкулисие

Задкулисни кръгове разпарчeтосват държавата

„Другари, благодаря ви, че сте тук - импровизирано, без излишна организация. Без шум и помпозност, искрено и от сърце. Точно в деня, на който е сложено началото, ние сме тук, на това свято място. Няма друга партия в България със свое такова свято място, което да уважава повече от век. Това място, и хората, които са сложили началото, не са забравени“.

С тези думи Корнелия Нинова се обърна към социалистите, дошли на 2 август на Историческата поляна под връх Бузлуджа - денят, в който се полагат основите на организираното социалистическо движение у нас.

Хората посрещнаха Нинова с много цветя, прегръдки и силни думи за подкрепа. Председателят на БСП в оставка се спря навсякъде, стисна стотици ръце, разговаря с представители на много от организациите от цялата страна.

„На нас се падна това – освен да си пазим държавата в тези времена на кризи, да си пазим и партията“. Това каза народният представител от „БСП за България“ Иван Ченчев на импровизиран разговор със социалистите, след като всички, дошли на върха поднесоха цветя и отдадоха почит пред паметта на героите. Със социалистите разговаряха и народните представители от „БСП за България“ Георги Свиленски и Веска Ненчева.

„Тук, освен , че е сложено началото на нашата партия, е проливана и кръв на герои - на партизани, на четници. Това са хора, които са дали живота си за България. А днес управниците ни продават България, за да си спасят животеца. Да си спасят привилегиите, благините и богатството. Затова солидарност, справедливост, равенство и мир - принципите, на които е основана нашата партия, и днес са повече от актуални. Светът се променя, но има и вечни неща в живота. Борбата за справедливост, за свобода, за защита на онеправданите е вечна борба. И ние сме тук, за да покажем, че не изневеряваме на тази борба“, заяви Корнелия Нинова и добави:

„Защото, другари, качвайки се насам, имах усещането за първата ми среща преди 8 години, когато станах председател на БСП. Усещането дори и за същите думи, като че ли да ви кажа. Тогава ви говорих да първи път за паралелната държава, за задкулисието, за дълбоката държава, която е обхванала цяла България и която изсмуква жизнените сили на народа.

Ами, ние сме се върнали назад преди 8 години. И днес това е така. Нищо, че имаше един светъл пробив през 2020 година, когато народът справедливо се вдигна на протест. Този протест беше проигран. Този протест беше пропилян. Мафията го задуши. Тя прибра част от онези, които стояхме по площадите. Прегърна ги и ги унищожи. Но нас не можа. Ние продължаваме с тази кауза, защото всичко, което искаме да постигнем, е цел. Но средството за постигането на тази цел е унищожаването на задкулисието и паралелната държава, унищожаването на онзи модел на управление, при който кръгове, олигархични групи и икономически модели, бизнеспартньори си разпределят държавата. Да не мислите, че днес се случва нещо по-различно и че този парламент отново ще се провали, за пореден път. И днес се води битка между кръгове в България, които искат да си я разпарчетосат. Но има една партия, има едни хора, които през цялото това време не се предадоха. Всичко са опитвали - много пъти съм ви го казвала - и моркова, и тоягата, и е част от причината днес да стигнем до 7-те процента. Не е единствена, разбира се. И ние имаме своите грешки. Но нашата твърдост и непреклонност да се борим за правова държава, за ред, за справедливост, предизвика такава ответна реакция“, посочи председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Тя бе категорична: „Но отново сме тук и с вас, които ни давате и сила, и енергия с всичко, което ми казахте, имаме сила да продължим тази борба. Защото останахме единствената партия с идеали, с програма, с цел за България и за доброто на хората, единствената партия. И ако днес някои се опитва да ни отнеме това, точно това, няма да го позволим. Ако днес някой се опитва да върне партията в лапите на задкулисието, на своите бизнесинтереси, на червените аристократични кръгове, на олигарсите в партията, и ако някой днес отваря вратата отново за търговците в храма, вие, ние, сме длъжни да се противопоставим. Не само заради себе си, а заради държавата, заради хората, които все още ни вярват. И което казват, че ние сме единствената партия с грижа за тях.

Това е кауза, другари! Това не е моментна политическа снимка. Ние имаме кауза, имаме силни врагове срещу тази кауза. Имаме хора, които ни бият, клеветят, ругаят, но не е за първи път, това са над 100 години. И винаги сме намирали жизнени сили да се противопоставим на това. Защото партията има имунна система, вие сте имунната ѝ система. Членовете на партията са силата“, заяви Корнелия Нинова. Думите ѝ получиха силна подкрепа от социалистите.

Корнелия Нинова призова: „Не давайте партията! Не давайте прекия избор! Изберете си ръководител, но вие го изберете, не давайте олигархията да сложи някой, който да ви води в посока, обратна на вашата воля, на вашите убеждения, на добруването на българския народ. Силата е във вас!

Ние сме тук, за да ви благодарим, за да ви дадем енергия, за да вземем от вашата сила и енергия, от вашите усмивки и пожелания, да си стиснем ръцете и да вървим напред. Не губете кураж, винаги на тази поляна съм ви казвала това, винаги съм приключвала речите си с вас: горе главата, не падайте духом, не губете кураж! Ние сме силни, ние имаме воля, имаме характер, имаме дух, не могат да ни пречупят. Има една стара приказка: който не иска нищо, не може да бъде купен. Ние не искаме нищо за себе си. Ние искаме добруването на България, сполуката на българския народ“, заяви Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    18 0 Отговор
    Тесните социалисти и Широките социалисти!

    Коментиран от #29

  • 2 партия ръководена от милионери

    35 7 Отговор
    мерси, како кури

    Коментиран от #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мдааааа

    34 11 Отговор
    Няма такава нагла измамница като тая. Само че червените дърти чугуни измряха и няма кой да и се върже вече.
  • 5 БКП стана БСП

    19 19 Отговор
    Е те точно тези спъват развитието на България. Дърти комундели гримирани бабички. Отдавна трябваше тази партия да се закрие и управлявящите в пандиза.
  • 6 На г-жа лъжа

    13 10 Отговор
    вяра да нямаш.BTW тия няма ли накрая да отлитат на м.... си с чинията?
  • 7 д-р цветеслива бухалова-злобната

    19 11 Отговор
    Браво Корнелче!!! Долу всички предатели,начело с левицата!! Не оставяйте партията в ръцете на заможния комунист гуцанов!!!!
  • 8 На следващите избори

    18 20 Отговор
    Тази партия трябва да изчезне от политиката на България. Свърши времето на червените боклюци
  • 9 Шоу Курнелка

    22 15 Отговор
    Повела хората към светли бъднини. Самохвалство , Лицемерие , Популизъм. Приватизаторски СДС морал.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Партизаните

    18 8 Отговор
    Пак са в гората ,да му мислят мандраджиите
  • 12 Все пак

    16 5 Отговор
    Нинова е по малкото зло ,от Гуцанов Гергов и други
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 АГАТа Кристи

    15 10 Отговор
    Браво, " другарко".
    ДАНО пак да застанеш начело.
    В теб е голямата вяра за ликвидирането на "другарката" партия.
    Стискам ти палци !
    БенЦеремус !!!

    Коментиран от #31

  • 15 инж. Ганчо Илков

    17 8 Отговор
    Много Думи, малко Истина. На Бузлуджа, Благоев дава Началото на Социално Демократическа Партия. Димитров превръща Тази Партия в Комунистическа по Модела на Ленин. Лилов, за да спаси Комунистическата Партия разработва Сценарии чрез Политическия Проект - БСП. Сега, БСП, Социалисти ли са или Комунисти? Болшевишкия Социализъм се създава чрез Пролетарска Диктатура и Геноцид ликвидиращ всичко което му се противопоставя и най-вече Частната Собственост, Интелигенцията и Предприемачеството. По чия Идея, Нинова премина в СДС, а след това стана Председател на БСП? Кой даде Идеята за Премахване на Политическите Партии и Създаването на Политически Проекти с Автократични Лидери, потенциални Диктатори? Защо Нинова не прати синът си в Москва, а го прати в САЩ? Болшевишката Идея не зависимо от Комуфлажа с който се Прикрива е на Политическото Бунище.
  • 16 Член

    5 4 Отговор
    до члена .
  • 17 Много Запознат

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    А РУСИЯ МУ ГО НАБУТВА ВСЕКИ ДЕН ЧРЕЗ СВОИТЕ АГЕНТИ НА ВЛИЯНИЕ В ГУБЕРНИЯТА.
  • 18 007 /агент/

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "бай Стамат":

    Паднал си под ниво маги.стралки....
    Осъзнай се !
  • 19 Град Козлодуй

    5 6 Отговор
    Браво👸
  • 20 Давай, како Кури!

    17 5 Отговор
    Още 60-70 000 гласоподаватели да откажеш и ще го приключиш това БКП.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Европеец

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "партия ръководена от милионери":

    Именно срещу милионерите и олигарсите в БСП се бори Нинова....

    Коментиран от #42

  • 23 Тази тотално

    11 2 Отговор
    Изтрещя .
    Но за едно нещо има
    Аплодисменти.

    Потопи Столетницата.

    Хахаха
  • 24 Да затова

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Курни продаваше оръжие на
    Украйна .
    Хахаха

    И се правеше на Алтава
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Джонката

    7 4 Отговор
    Измряха червените боклуци.
  • 27 член

    8 3 Отговор
    Аха, "вие" били членовете, не "ние".
    Тя се има за нещо повече от член или не е член??
  • 28 Давай давай

    7 2 Отговор
    Да живее Импекса
  • 29 сантиметър

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не.
    Тесни социалистКИ и широки социалистКИ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Град Козлодуй

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "АГАТа Кристи":

    Здравей Какво Имаш Лично Вие против госпожа Нинова на Вас какво Вие Сторила Хубав Ден Приятел👸

    Коментиран от #34

  • 32 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Боруна Лом":

    Градски грозни Думи пишеш всички рано или късно си отиваме😢
  • 33 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Вие не Сте СТОЯН ГЕОРГИЕВ Приятен Ден😢
  • 34 АГАТа Кристи

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "Град Козлодуй":

    Тя оглавява класацията на "ТОП лъжец" в Бг.политиката.
    Твой пропуск, че не го осъзнаваш.
    Приятен ден !

    Коментиран от #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Недков

    7 8 Отговор
    Госпожата с дантеленото костюмче в планината явно я е надула жегата.Плаши,заканва се,,а всъщност плаши гаргите.Един файтон клакьори натоварени от верните й пудели Ченчев,Свиленски и Проданов служат за фон на ценните й мисли.И от заканите й нищо няма да стане защото е неспособна и неможачка,а за харизма и дума да не става.Не я искат хората и точка по въпроса.Направи,каквото можа но иска да досъсипе и останалото от БСП.Е,няма да й се уреди въпроса този път.Новото ръководство най-добре познава номерата й и ще я гони до дупка.Да,виновни са и те много,но всичко е до време.Писна им да ги прави на маймуни.Нинова,спри се и се укроти!!!
  • 37 Град Козлодуй

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "АГАТа Кристи":

    Благодаря ВИ А И всички политици ЛЪЖАТ народа НО МАЛКО ИМ СЕ ХВАЩАТ
    и на Вас Хубав Ден Приятелю на Вас и на вашето Семейство👸
  • 38 незнайко

    6 0 Отговор
    Хубави думи, но дали са казани от сърце ? Задкулисие има и в самата партия не само в другите партии ! Все по малко млади хора виждаме от снимките което не е добре ! НЯКОЙ ПРОМЕНЯ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
  • 39 Сектата на Крушовица

    5 3 Отговор
    От партия с прогресивна мисъл , от време на време във феодална секта.
  • 40 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 3 Отговор
    ТЪРГОВЕЦА Е ............... "КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА" , "МИСТЪР КЕШ" И НЕГОВАТА КОХОРТА .................... ФАКТ !
  • 41 За правилния избор

    2 0 Отговор
    Веднъж пътник на кораб забелязал безчисленото множество малки и големи подводни скали, с които било осеяно морето. Той запитал кормчията:
    -Господин кормчия, как успявате да преминете през това множество скали? Сигурно познавате всеки камък, за да можете да го заобикаляте.
    -Не, - отвърнал кормчията,- камъните не познавам, но познавам най-дълбоките места, през които може безопасно да се преведе кораба.
  • 42 Ха ха ха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Европеец":

    А каква е нинова? Нещо за импекс приватизацията? Къде е синчето й и с какво се занимава? В коя банка работи? Как успя да се настани Там? Значи и окрадените парички са също Там. Пълна лъжкиня и лицемерка.
  • 43 За Нинова

    3 0 Отговор
    Един император извикал мъдреците си и им казал да му изработят пръстен, на който да гравират надпис, който да му помага в трудните моменти и да му напомня в добрите за тяхната преходност.

    Дълго умували мъдреците и когато накрая красивият пръстен бил готов, на него пишело: "И това ще мине".
  • 44 От бузлоджа

    2 1 Отговор
    Мазна тоталиристка продължава да баламосва наивниците...
  • 45 От бузлуджа

    4 2 Отговор
    Мазна тоталиристка продължава да баламосва наивниците...
  • 46 фбр

    3 3 Отговор
    Скапана седесарка ! Успя да разбие парията , като намали избирателите от 955 хиляди преди 8 години , на 150 хиляди сега !
  • 47 дядото

    2 0 Отговор
    тази мръсница разсипа лявото пространство,сега разцепва и бсп
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове