31 Август, 2024 12:25 4 005 109

Крум Дончев пред ФАКТИ: Призовавам всеки, който милее за лявото, да подкрепи БСП на предстоящите избори

  • крум-
  • крум дончев-
  • бсп-
  • избори-
  • корнелия

Аз нямам от какво да се притеснявам, тъй като съвестта ми е абсолютно чиста, а позицията ми е принципна, казва социалистът

Крум Дончев пред ФАКТИ: Призовавам всеки, който милее за лявото, да подкрепи БСП на предстоящите избори - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кой ще подписва листите в БСП за предстоящите избори… Може ли БСП да не успее да се регистрира, за каквато възможност намекна Корнелия Нинова. Пред ФАКТИ по темата говори Крум Дончев, член на Националния съвет на партията.

- Г-н Дончев, ДПС се раздели на две, а БСП на колко се дели. Какво се случва в партията. Кой за какво се бори?
- БСП е напълно единна по отношение на убедеността, че партията трябва да тръгне по нов път, с новоизбрано ръководство и с нова визия за развитие, обединени около фундаменталните идеологически постулати. В същото време сме разединени по отношение на това по какъв начин да се извършат тези промени. Аз и голяма част от членовете на БСП смятаме, че този преход трябва да се извърши на принципна основа, уставно, изцяло по правилата. Тази последователност би легитимирала новото ръководство, би дала една солидна основа, върху която да се надгражда. Временното ръководство обаче тръгна в друга, неясна посока и постави партията пред редица рискове, за които се говори през последните дни.

- Чухме преди дни Корнелия Нинова да алармира, че БСП може да не направи регистрация за предстоящите извънредни парламентарни избори. Защо?
- Това е един от рисковете, за които говоря. Хронограмата за предстоящите избори изисква до 11 септември да се регистрират партиите и коалициите, а делото във Върховния касационен съд по моята жалба е насрочено за 9 септември. Да предположим, че Върховният касационен съд се произнесе още на 9 септември, то в този случай, времето за коалиционни преговори по конкретни политики ще е твърде малко или дори можем да кажем, че е невъзможно да се случи. Поради тази причина този процес трябва да започне незабавно и то от имащия право да провежда тези преговори и консултации. В конкретния случай това е все още действащият председател на БСП Корнелия Нинова или чрез нейни пълномощници. Тя е действащ председател в оставка до провеждането на Конгрес, на който трябва да се констатира тази оставка и да се насрочи пряк избор за председател на партията.

- Вие оспорвате като член на Националния съвет на БСП неправомерното, според вас, заличаване на Корнелия Нинова като председател и вписването на Атанас Зафиров като представляващ БСП. Понасяте тежки критики, че се криете и не може да ви се връчи призовка. Каква е ситуацията. Явно човек може да ви открие, след като си говорим?
- Неправомерно е според Устава, а аз само констатирам тази неправомерност и защитавам него - най-висшия ни партиен закон, а чрез това и интересите на всички членове на партията. Конкретно по отношение на несъстоятелните обвинения към мен, че съм се бил крил от някого, заявявам, че съм предоставил на съда два адреса за кореспонденция, личен и служебен, както и съм заявил, че при необходимост ще се явя незабавно, където и когато е необходимо. Всеки, който пожелае, може да ме открие. Аз нямам от какво да се притеснявам, тъй като съвестта ми е абсолютно чиста, а позицията ми е принципна. Твърденията за мое бягство от отговорност са абсурдни.

- А изборите са след 2 месеца… Как ще се отразят тези спорове на изборния резултат на БСП?
- Като редови член на партията и представител на електората ни пред Националния съвет и Конгреса, никога не съм си позволявал да засегна или да атакувам ръководството публично. Да, имали сме спорове, имали сме различни мнения с много хора, но винаги съм се стремял да пазя авторитета на всеки социалист, защото съм наясно, че това ще доведе до загуба на обществена подкрепа към цялата партия. Моят призив към всички социалисти и към органите на управление на партията е да си решаваме споровете само и единствено в нашата къщичка.

- Атанас Зафиров се води изпълняващ функциите председател, Корнелия Нинова делигира пълномощно на Иван Ченчев. Какво се случва?
- В правомощията на все още действащия председател е да упълномощи свои представители за изпълнението на функциите му. Така и се случи. Тук няма нищо нередно.

- В един свой коментар говорите, че „… цялата тази политическа пародия в България трябва да бъде преустановена веднъж завинаги“. Но и БСП е част от нея. Какъв е пътят пред БСП?
- Има само един път и той е пътя на консолидация на всички ляво мислещи хора, на всички социалисти, но не около имена или партийни абревиатури, а около идеи и политики. Нека не забравяме кое е обединило хората преди 133 години и каква е била тяхната обща цел. Аз лично се съмнявам онези хора да се имали фикс-идея да се вмъкнат в листи за парламентарен вот. Нека да се върнем към идеологическото си начало и изначалните ценности.

- 150 000 гласа на последните избори не е нещото, с което БСП може да се гордее. Как ще промените тренда до вота на 27 октомври?
- Доверие се гради трудно и бавно, с по-малко празни приказки и с повече градивни действия, предприети от хора с висок авторитет. Смятам, че в листите за предстоящия вот трябва да попаднат именно такива личности - доказали се в личен, професионален и обществен план, заредени с жива енергия, трезво мислещи. Това в краткосрочен план ще даде тласък на партията. В дългосрочен план трябва са се направи задълбочен анализ на състоянието ни, да се презареди и надгради идейната ни основа, около която да се обединим и да се очертае пътят на развитие на БСП, отчитайки всички съвременни предизвикателства. Социалистическа партия е преди всичко идея. Тя е съществувала преди нас, ще продължи да съществува и след нас. Призовавам всеки, който милее за лявото, да подкрепи БСП на предстоящите избори. Аз зная, че можем, зная че сме силни и че можем да го направим.

- Много социалисти вече говорят за обединение на лявото, в което водеща роля ще има БСП. Възможно ли е и как си го представяте?
- И е възможно, и е задължително. БСП, като основен носител и радетел на левите идеи в България, следва да бъде водеща в това обединение. Това трябва да се случи заради идиологията ни, заради общите ни идеи, заради общата ни посока и желанието ни да променим средата, в която всички ние живеем като нация.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Айде

    54 5 Отговор
    Ще ви се власт! Нищо друго! Отдавна няма нито ляво, нито дясно!

    Коментиран от #92

  • 3 истина е

    46 2 Отговор
    Всеки в партиите се бори за пари и власт ,и за нищо друго
  • 4 гост

    49 1 Отговор
    Цялата банда превзела преди 35 години БСП с цел лично обогатяване успя да я нацепи в размер на кибритени клечки ! Ако влезе в парламента ще бъде "ИСТОРИЧЕСКИ УСПЕХ" СПОРЕД НАБУТАЛИТЕ СЕ ДЕПУТАТИ !
  • 5 Сделано в СССР

    53 1 Отговор
    Призовавам всички милионери, да напуснат БСП или да дарят милионите на бедните!
    Това все пак е партия, която би трябвало да се бори за социално равенство.

    Коментиран от #17, #48

  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 2 Отговор
    И тоА говори за нов преход‼️
    Ама то още стария не е свършил ‼️
    Да чакам ли още 10 години , че да пеем
    " 45 години преход СТИГАТ !"
    🤔🤔🤔
  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    И какво НЕпосзволено има в това да напишеш, че нещо което не се ползва се пази ЧИСТО ‼️
  • 8 Комунизмът

    23 6 Отговор
    Без комунизмът,моля
  • 9 Задунайска губерния

    31 6 Отговор
    Ваксинирани антиваксъри
    Пеевски бори мафията
    Борисов бори корупцията
    Копейкин бори джендърите с Евгени Минчев
    Konaнap e войвода на "българската партия" възраждане
    Милионери социалисти ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТаУмВзе

    31 3 Отговор
    Кво Гласуване бреееее! Не се наядохте и тва си е!
  • 12 Георгиева

    28 6 Отговор
    Гласувай народе за Сбирщината на всички БКП-та по земните кълбета!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мисия невъзможна,

    24 1 Отговор
    - А бе баювото , хубав "месидж"

    си хортуваш,

    но я ми дай, някое читаво име , без" охрана" от фирми около жените и децата им,

    от това "ляво минало" в този Парламент ,

    че не мога, точно сега , да се сетя....???
  • 15 200 000 евро

    30 2 Отговор
    Круме, а на всеки по едно скъпо зелено Porsche като твоето, няма да обещаеш?
  • 16 Иванова

    40 2 Отговор
    Я обяснете как член на вашата партия Данаил Папазов и служебен министър в кабинета Орешарски е толко богат??? Нали сте лява партия, която проповядва равенство и справедливост??? Как ваши членове станаха милионери за отрицателно време??? Моля за разяснение КАК точно се случват тия неща??? КОЙ ще потърси Папазов да обясни от къде са му парите за всичките тези имоти???
  • 17 Отговор

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "Сделано в СССР":

    УТОПИЯ, Петър Кънев да си дати печатницата и авоарите, Гергов панаира и т.н.

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лявото

    18 2 Отговор
    Стана синоним неолиберални извращения. Язък.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Отговор

    10 1 Отговор

    До коментар #17 от "Отговор":

    Да се чете " да си дари".
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 запознат

    28 3 Отговор
    И ЗАЩО ДА ГО ПРАВИМ: МИЛИОНЕРИ, ГОВОРЕЩИ НЕИСТИНИ, СЕМЕЙНИ УЧАСТИЯ....ВИЖТЕ ЛЕВИТЕ КОЛКО СА ИМОТНИ...НИЩО ЛЯВО НЯМА В ТЯХ....ПОКАЖЕТЕ МИ ЕДИН ЧИТАВ В РЪКОВОДСТВОТО...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Наблюдател

    11 13 Отговор
    В интерес на истината в БСП повечето са културни и образовани, не са raмени като kaтyна на Копейката или чалгарите.

    Коментиран от #29

  • 26 смех

    20 6 Отговор
    ляво? главорезите на българския народ продължават да се наричат леви...
  • 27 ТОТО

    33 3 Отговор
    Къде е лявото и кои са в лявото? Левият електорат у нас като цело е беден, но левите вождове като Гуцанов, Първанов, Манолова, не са бедни, тогава какво общо имат едните с другите? Първанов направи АБВ, Манолова и тя неколко партии. Като искате левото защо се цепихте и си направихте отделни партии ?
  • 28 Дедо Джо

    27 3 Отговор
    Вие не сте леви и не сте социалисти. Не лъжете.
  • 29 Копейкин е бастун на Бойко

    11 6 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    Какво очакваш от ени шмекери и тарикати ?
    Коце освен, че не знайно как е завършил юридическо образование, а преподаватели писали му оценки не го познават и длъжността директор на музей е заел неправомерно. С малко АЛА БАЛА и много ШМЕНТИ КАПЕЛИ !
    Попълнил е документ с невярно съдържание, за да измами комисията, че отговаря на изискванията за длъжността!
    А това че Каракачанов го е назначил за организатор е много смешен виц, Костя ако имаше поне минимални организаторски качества, поне партията му щеше да се развива по- добре.
    И Екперт Стопанска дейност 😂😂😂😂😂 Костя!?!🤣🤣🤣
    Да не говорим и лъжата пред членовете, че работи като юрист-консулт при най големия производител на билки в България.
    Един платен от ВМРО партиен функционер, който може да докаже само три години работа като шофьор претендира, че има качества да ръководи държавата!
    Хич не се чудя вече защо се обгражда с по- глупави от него неможачи, някои от тях и безработни, ами себеподобни са му.
  • 30 Хазис

    25 2 Отговор
    Нямате кауза. Нямате идея. Освен пари друго нямате. Превърнахте се в мулти милионерски фамилии с гнусни разклонения . Работодатели с бизнеси няма как да защитават социалното срещу самите себе си. Всичките сте мошеници с огромно его на база "Найш ли кой е дядо ми или баща ми . Колко власт и колко е забогатял , а ? Глей каква кола и костюмче имам и аз".
  • 31 Перо

    26 3 Отговор
    Партията на червената буржоазия е на кантар за прескачане на изборната бариера!
  • 32 българка

    20 7 Отговор
    БСП е носител на товара от БКП, така че нищо ново не може да се очаква от тази партия - глуха, сляпа и безидейна като всяка 100 и нещо годишна бабка.

    Коментиран от #37

  • 33 Анонимен

    22 3 Отговор
    Прекалено много ви личи, че сте леви, но много добре си служите с дясната ръка. Крадливи комунисти. Вече няма глупаци да вярват, че може да им помогнете. Всичко правите само за себе си.
  • 34 Българин

    22 3 Отговор
    От 1990 година неуморно се налага погрешното мнение, че БСП е единственият носител на лявото в България. За тази цел БСП повеждаше люта битка, често с непозволени средства срещу всяка нова формация претендираща да е в левият идеологически спектър. Защото другарите не са свикнали на конкуренция и винаги са свирели единствено като са имали монопол.
  • 35 първановци и станишевци милионерите

    25 2 Отговор
    За мен не са представители на социализма, а некви станали милионери на държавна заплата и партийни субсидии, осребрили властта също обилно с милиони...за Първанов пишеше, че в натрупал 80 милиона!?! Я елате да видите тия гигантски хотели на Белчин бани , точечещи дивиденти от държавната минерална вода , дето ги е построил и още строи...

    Коментиран от #93

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ТоА пък

    13 11 Отговор

    До коментар #32 от "българка":

    Овца, ако БСП имаше общо с БКП, щях да гласувам с две ръце за тях...обаче те нямат общо с БКП, а с крадливите еврокраварски капиталистическо- корпоративни престъпници
  • 38 Десничар

    8 8 Отговор
    Ние, десните сме 95% от населението! Бум.
  • 39 Хахаха

    11 2 Отговор
    Со е туй " лявото" бре???
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Истината

    20 1 Отговор
    Нищо в БСП не е истинско, дори и името и. Тя не е българска а руска, не е социалистическа а на едрият капитал и не е партия а ОПГ.
  • 42 БСП са лъжци!!!

    20 2 Отговор
    Лявото трябва да се бори за правата на работниците и социално онеправданите, но БСП са партия с депутати милионери измамници, които въведоха плосщия данък от 10% в полза на големите бизнесмени!
  • 43 М3 голд

    7 7 Отговор
    Кой е този Крум Дончев, че и член на ръководството? Нинова и Методиев направи депутат, като този, от Гражданската квота. Събират се пиявици и шарлатани около нея и с хватки изземват властта. А тя уж я даде, даде си оставката, но понеже не я изключиха, разиграва партията ДС пълномощни и хватки. След като тя не последва логичния път да стане евродепутат, със сериозен месечен петгодишен доход, оставам с обоснованото предположение, че е намесено посолствоТО и тя е затова тук. Да досъсипе партията на дядо Благоев. И не разбирам чиновниците от ИБ, що не насрочат конгрес, да си изяснят пътя в бъдеще, да утвърдят програма и, разбира се, да изключат Нинова и още 5-6 ниновисти - лапачи. Пък после да се правят избори за председател. Тя е сбъркана поначало, защото и настоящите началници трябва да бъдат изметени. Труден момент. Но такава партия в ляво трябва да я има. Иначе става лошо. Вижте Германия 1933 г.
    .

    Коментиран от #59

  • 44 Фактите не лъжат

    23 3 Отговор
    „Червена буржоазия“ и "богатите хора в БСП с много милиони“. НЕ са никакво ляво, а мръсни олигарси!!!
  • 45 Смях в залата!

    20 2 Отговор
    Кои да лявото бре, богатите хора в БСП с много милиони" като Георги Гергов, крадецът на ЦУМ, на Пловдивския панаир, на Варненската дупка и какво ли още не, другарят на червените ударни групи, повелителят на нагласените търгове, поклонникът на свинекултурата. Или другият - Бенчо Бенчев???
  • 46 Шменти Капели

    19 2 Отговор
    Кога милиардерите станаха ляво
  • 47 Промяна

    16 4 Отговор
    Много смях бкп замина
  • 48 фалшивия град козлодуй

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сделано в СССР":

    да добре тогава и герб и дпс да си дарят милиардите и ставаме най богатата държава в ес Урааааа
  • 49 Мнение

    17 2 Отговор
    Кои са тези оглупели от бедност червени симпатизанти, които продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП милионери-депутати, кжито ги лъжат, че са "социалисти"?..
    Социалистите би трябвало да споделят възгледа, че капитализмът несправедливо концентрира власт и богатства в малка част от обществото, която контролира капитала чрез експлоатация на труда на наемния работник, създава неравенство в обществото и не предоставя на всички равни възможности за увеличаване на собствения потенциал и не употребява технологиите и ресурсите в максимална степен в интерес на всички. Нашите в БСП са ФАЛШИВИ социалисти, те въведоха 10% плосък данък, който обслужва интересите на големея капитал и ощетява работниците!
  • 50 БСП са измамници!!!

    17 2 Отговор
    БСП е партията на милионерите, която говори за "социалните неравенства". Това е несъвместимо. Това е парадокс!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 3 Отговор
    ТОЗИ ОТ НИНОВИСТИТЕ ЛИ Е .............. ИЛИ ОТ ПАРТИЯТА НА МИСТЪР КЕШ .........,..... АЗ ИЗБИРАМ ПАРТИЯТА НА ГУЦАТА И ФРЕД ФЛИИНСТОУН .........,.... ФАКТ !
  • 53 Буци

    12 6 Отговор
    Само болен мозък може да милее за БКП.
  • 54 Недопустимо е!

    14 1 Отговор
    Не може милионер до милионера в БСП да ми говорят за бедността!
  • 55 Истината!!!

    15 2 Отговор
    БСП са партия на милионери-лицемери, които лъжат, че са социалисти!!!
  • 56 Хахаха

    16 1 Отговор
    Половината от БСП са милионери от Приватизацията, а са се нарекли "социалисти".
  • 57 Търновец

    5 5 Отговор
    БСП - крипто левичари
  • 58 Чума

    7 0 Отговор
    Нищо не разбрах от това интервю - този от добрите ли е или от лошите? Хич няма да гласувам и да не обвиняват за това Нинова! Ослушаха се определено време след като я махнаха и като видяха, че малкото останали привърженици не им се радват така, както са се надявали, ужасиха се от данните на социологията, че са под 6 % и обвиниха Нинова, че ги саботира! Ами, тя няма сили да ви саботира, но вие я саботирахте толкова избори, след това я обвинявате за слаби резултати! И пак не разбарах този от кой клан на тази партия в ликвидация е...!?
  • 59 Чума

    4 5 Отговор

    До коментар #43 от "М3 голд":

    Герберастите усвоиха бюджета и еврофондовете, ти още стягаш конгрес, програма и разни архиварски пособия от зората на социалистическото движение в Княжество България! Влезте в съвременни релси, господине или другарю!!! Мошеничество подлост и престъпен нрав изисква момента, а не остарели форми на партийно строителство! Електората иска реални облаги, като плащане в брой, програма за заетост на електорат, място в администрацията, а не лозунги, програми и резолюции! Ей за това поведение си отива вашата партийка! 133 години - стигат! Времето е друго!
  • 60 Госあ

    12 2 Отговор
    за да има ляво, трябва да има нормални работещи хора. Работници и интелектуалци. Такива хора в България след 35 г западна демокрация няма. Затова няма и ляво. Няма нито леви хора сред населението, нито лява партия.
  • 61 Госあ

    14 1 Отговор
    изобщо сините скакалци наизкочили от плодзеленчуците или чевените капиталисти разграбили народните пари, финансирани от западни нпота, 35г разпраат как българина трябвало да работи за себе си, как нямало нужда от енергетика и държавни железници и така нататък... хахахаха ако имахте мозък колкото на пиле щяхте да се запитате къде го има това, ве ? Има го у Африка, всеки бере банана за себе си...промиха мисленето и нагласата за общество...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "социалист":

    а вие скачате срещу Русия за двата мегаенергийни проекта - Белене и Южен поток. Щото, за друго просто нема за кво. Това бяха допирните точки. Ай успокойте се ве, унищожихте ги. В Турция са. И никъв социалист не си, тролей си
  • 64 Инж1

    8 10 Отговор
    Ляво???? БКП е терористична организация, създадена от Коминтерна.
  • 65 ха ха ха...

    8 0 Отговор
    На избори не е разумно да се гласува за избраници по милост, а още по малко по емоционална нагласа. Иначе се получава това, което се получи вече 6 поредни пъти в рамките на две години, при всички предсрочни избори. Гласува се по разум и преценка коя е най добрата перспектива за развитие на личното бъдеще на всеки от нас, а не на тази или онази партия.
  • 66 за мен

    9 1 Отговор
    Ляво е БКП! БСП е безидейна сбирщина от клиентелисти!
  • 67 демократ

    7 3 Отговор
    у лявото изтече в канала почти го няма
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 БеСПишко

    7 5 Отговор
    Който милее за лявото, да тегли една м@йна на БСП👍👍
  • 71 маняк

    5 4 Отговор
    Харесва ми как се разпадат всички партии. Няма да гласувам за никого. Всичко в плява. Да се изяждат псетата!

    Коментиран от #99

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Стоян георгиев

    5 3 Отговор
    Призовавам всички,които милеят за хилядите жертви на БКП-БСП-ДА НЕ ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ!АКО ИМАТ ПАМЕТ!!
  • 75 Едва ли някой ви чува

    10 1 Отговор
    Тези които смучеха десетки години от Партията, крадяха и градиха личните си фирми и кариери на гърба й, плюеха се като идиоти сега зоват за обединение. Нали вие създадохте този хаос, в угода на Бойко, на Станишев, на Първанов, на Мая, на Дончева, на Добрев, който окипази името на баща си, на Нинова, която реши, че нейно право е да се опълчи дори на Президента, а всички доказахте едно, че сте големи маскари и милеете за Партията доколкото можете да крадете. Тези които бяха истински комунисти измряха, а вие сте търгаши. Никой не ви вярва и с право, защото сте лицемери.
  • 76 Тони

    5 6 Отговор
    Заради комунистическата измет сега сме на това дередже.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Стоев

    5 1 Отговор
    Корнелия Нинова, подавайки своята оставка, каза – аз поемам политическата отговорност, а вие преведете партията през едни нормални вътрешнопартийни избори. Какво се случи – тези, които до вчера бяха с нея, изведнъж се оказаха новото ръководство. Борислав Гуцанов, който е организационен секретар на партията, вторият човек след Корнелия Нинова, председател на Предизборния щаб, който загуби изборите, водач на листата във Варна, във Варна сме с най-слабите резултати от цялата страна. Изведнъж такъв човек ни се появява като новият председател, дори дава заявка, че ще се кандидатира за председател на БСП. Точно това е неприемливо. Нека да има едно честно състезание, а да няма вадене на ножове и забиване на нож в гърба. Защото това беше желанието на Корнелия Нинова и тя постъпи коректно, а тези другите, които също са отговорни за резултата от изборите, се оказаха новото начало в БСП.

    Коментиран от #95

  • 79 Иванова

    5 2 Отговор
    Старите партийни бивши кадри да си се обединят и да се организират, ако могат и им стиска и се явят самостоятелно, така е най-справедливо.

    Най е лесно да се присламчиш към нещо готово направено. Ако бяха умни, този вариант заедно с БСП можеха досега сто пъти да го направят, но явно не искаха да признаят, че Нинова беше по-успешна и по-добре се справяше.

    Нинова да не се размотава, а да си стегне партията и се включи в подготовката на изборите и каквото сабя покаже.

    Коментиран от #81

  • 80 Ошашавена Копейка

    3 6 Отговор
    Нищо не може да спаси саморазпусналата се, изветряла, изкуфяла и прокиснала "модерна лява Столетница". Единствената и последна надежда е, "немедлено" да се издигне на поста Председател, доказалият се като пламенен русофил Лорд Минчу, каквото и да коства това-на всяка цена, а най-твърдата "мека китка" на "лявата идея"- Кристиан Вигенин, по "прашки" да развее "Байрака на Дъгата". Само и единствено тогава, може да се разчита на привличането на "алтернативен електорат", който с титанични усилия на задните си части, да се опита да измъкне социалистите от тинята в която са затънали до уши.
  • 81 Тодор

    5 1 Отговор

    До коментар #79 от "Иванова":

    Защо онези от стария бардак не се явят на изборите сами всички заедно, да се обединят в една организация, да си направят ляв фронт, вместо да се присламчват към партията на Нинова?

    БСП да си се явят отделно с Нинова, и да се види кой за какво става, пък после да се обединяват.

    Или май искат да използват постигнатото от Нинова, да я изместят и хитро да си присвоят партията и?
  • 82 Георги

    9 1 Отговор
    Кой да е лидерът на БСП? Социалистите са тези, които ще изберат председателя на пряк избор.

    Ако Борислав Гуцанов стане председател, мисля, че БСП ще приключи много бързо.

    Коментиран от #84

  • 83 Ханах

    3 3 Отговор
    Тези с страшно нагли, заради тях две поколения страдат вече и за тях да гласуват.
    Дано да хванете 6-7 процента от всички излъгани пенсионери
  • 84 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 2 Отговор

    До коментар #82 от "Георги":

    "ГУЦАТА" Е ВОЕНЕН , КАТО МИСТЪР КЕШ ............., ТЪПИ И ОГРАНИЧЕНИ ЕЛЕМЕНТИ ................... ФАКТ ! ................. ТОZИ ПЪТ СТОЛЕТНИЦАТА ЩЕ ПРЕДАДЕ БОГУ ДУХ ............... С АКТИВНАТА ПОМОЩ НА МИСТЪР КЕШ ...... ФАКТ !
  • 85 българия или мафията в читанка инфо

    2 2 Отговор
    КОНСЕРВАТОРИТЕ - ЗомбиранИ от Сатаната - който има две ръце две партии, консервативна с елит който разсъждава - че бедните са глупави и мързеливи - долна генетика, и Либерален елит който внушава - че всички са с равни възможности но ги мързи да работят и учат. Значи който вярва - че бедните са мързеливи, а той не Бил Гейтс, значи и той е мързелив.. Бе, дяволски капани. Консерватизмът е капан за наивници, либерализмът е капан за умници. (хазартът е капан за наивници, форекс е капан за умници.) .... Блудният син е дясното. Самарянинът е левият. Стига, с пропагандата, на ционистите като Вацев и Тръмп, че Сорос е троцкист, КОЛКО КНИГИ ЗА ТРОЦКИ ИЗДАДЕ???!!?? - ИЗДАДЕ СОРОС??
  • 86 българия или мафията в читанка инфо

    2 0 Отговор
    Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал! - го е казал на соц страните от третият свят, като ги насочва да правят неолиберализъм както ще направи България и СССР-ОНД-РУСИЯ и Източна Европа.. - "КАТО НЯМАШ ПАРИ, КАК ЩЕ РЕШАВАШ - БЕ" - каза Живков още 1987г. Поради чешката пролет, и културната революция в Китай срещу червената буржоазия от партията, соц елитът в Източна европа решава да спаси елитът си като отрече марксизмът и напише тиранични конституции с насоченост излизане от социализмът и марксизмът-заплашващ елитът им - поради което за тях се оказва недоносче. Недоносче е ЕЛИТЪТ ТОГАВА. Недоносче изродено, присвоило си всичко. Въпреки това, Чехословакия успява да направи СОЦИАЛИЗЪМ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ, и прави голям социален и икономически растеж придружен с демокрация. Просто след пражката пролет, никой не слага некадърни синчета на бащи от партията, а слагат истински кадри - кадърни. Иван Костов обещава голямо бъдеще за партийният елит - червената буржоазия, и изтъква напредъкът на Чехословакия в социалистическата икономика, но настоява за капитализъм и приватизация - като най доброто за червената буржоазия от БКП и елитът им. („Работническо дело” от 30 ноември 1989 г. със заглавие: „Никаква отсрочка”)
  • 87 българия или мафията в читанка инфо

    8 2 Отговор
    Станишев направи БСП елитът само от неолиберали - антикомунисти. И го трупяса. Нинова съживи този труп, възкреси го - чрез атакизъм - сидеровщина, консервативен популизъм. Но както Сидеров, и Нинова продаде партията за да си напълни банковите сметки. И НЯМА БСП. ДВЪ ПИТИ УБИТО. първо закриха телевизията защото нямаха вече очи за да лъжат и мажат, после спряха и останалото по ютуб.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 ежко

    11 0 Отговор
    Лява партия с милионери не се прави!
  • 91 Уса

    3 6 Отговор
    Подкрепа за кой пореден път и колко пъти ще раждате партии и хора мутанти.Защо подкрепихте фашисткия режим в Украйна с оръжия и пари докато българите мизерстват.Колко ваши олигарси цоцат откръвта на майка България.Подкрепа само за Възраждане,колкото и проруска да е има по-голямо зло от Русия в момента.Много демократи,тъмнокожи,геове и лесбиики в сащ прозряха истината и ще подкрепят Тръмп,защото не искаме трета световна война
  • 92 Може

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Айде":

    БСП може, но без Нинова и антуража и.
    Тази жена беше в правителството на ПП.
    Тя разби БСП.
  • 93 Констатираща

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "първановци и станишевци милионерите":

    До някъде е така, но това позволява съвременното общество, защото иначе как ще съществуват? Всеки редови социалист трябва да е беден гражданин, едва свързващ двата края, който да работи на някакъв бизнесмен и да бъде експлоатиран или да има собствена фирма, за да бъде независим. Не трябва членовете на БСП да допускат вторите в редиците си. След 10.11.89, всеки започна да лови риба в мътни води, за да оцеле. Тогава се пролича кой, кой е. Едни от бившите комунисти, които бяха подводни камъни, вдигнаха двата пръста и преминаха на другия бряг, други останаха, но започнсха да търсят начин да се възползват от новото положение и възможности, а трети си останаха истинските, които се разочароваха и не знаеха накъде да бъдат. Те трябваше да продължат линията на партията и да рязчистят редовете й от останалите, което никога не е късно. Трябва да се върне старият контрол и да не се опитват да бъдат лавираща "модерна" лава партия, за да съществуват в съвременното евроатлантическо общество, а да запазят идеите и смисъла на социализма, за да не губят електората си, защото тази партия е най-старата и истинска, доказала се през вековете, но има много хора - предатели, които успяват да се вмъкнат в нея, за да я обезличат или да се възползват от името й. По принцип, най-опасни за всяка една партия са тези периоди, когато тя печели народното доверие и има мнозинство, защото тогава в нея успяват да се вмъкнат хората - хамелеони, байраци и т.н., за да се възползват и бъдат вина
  • 94 Крали Марко

    4 1 Отговор
    Данаил Папазов да ви е познат от някъде ? Кой е следващият крадец , за който не се знае ? Чувството е отвращение.
  • 95 Констатираща

    4 2 Отговор

    До коментар #78 от "Стоев":

    Според мене, Корнелия Нинова беше най-удачният председател на партията след 10.11.89. Тя, независимо какво говорят за нея, отстояваше интересите на партията в съвременната трудна обстановка и затова успя да се задържи достатъчно дълго, защото това беше оценено от редовите членове на БСП. Може да е допуснала някои грешки, в стремежа си да подобри състоянието на своята партия, но като цяло, тя беше образец за лидер на тази партия, доколкото са останали подобни личности в съвременното ни общество.
    Проблемът е в това, че трябва да се направи чистка в ръководството и членовете на партията и да не се допускат компрометиращи личности, което съвсем не е лесно, като се има предвид, сегашната
    държавна политическа линия и световната политическа обстановка. Всички трябва да проявяваме разбиране и да залагаме на моралните ценности на всяка една партия, а не на личностите, които в момента я представят, защото те са преходни и за всяка една партия, както го казах, има критични периоди и те са точно тогава, когато тя има най-голяма популярност и авторитет. Тогава в нея се намъкват предатели или хора-хамелеони, за да се възползват от положението й или да я обезличат, служейки на опонентите й. Тогава членовете й трябва да са най-бдителни и да следят за това явление, което обезличава партиите.
  • 96 инж. Ганчо Илков

    4 3 Отговор
    Може ли човек да има чиста съвест на Социалист член на Политически Проект БСП? Съществуват две форми на Определението Социалист. Първата е, Идеология на Силна Държава упражтяваща Контрол върху Социално Икономическите Отношения, включваща Частната Собственост като основен компонент в Икономиката. Втората, е Същата Функция, Изключваща Частната Собственост в Икономиката. Втората Форма е дефинирана от Ленин и е популярна като Болшевишка. Премахването на Частната Собственост в Материалното Производство се осъществява чрез Терор и Насилствено Въдворяване, чрез Концлагери и Изселване, Забрана на Публична изява и достъп до Образователен Ценз. Частната Собственост развива Интелектуалноста и Предприемчивоста на Личноста. БСП не крие връзката си с БКП. БКП е пропита и тясно свързана с Болшевизма. Членовете и се афишираха като Комунисти от Болшевишки тип. Сега са възприели определението Социалисти и се считат за "Лява" Партия. Проекта БСП е създаден под натиска срещу Болшевишкият Комунизъм в Източна Европа, след 1989 година. Въпреки това, сегашните Български Социалисти с "Чиста" Съвест се считат за Членове на Партия Столетница. Вместо да се Разграничат от БКП и Репресивния и Режим, те отново посягат без Срам и Неудобство към Власта.
  • 97 ПРИПОМНЯНЕ

    4 2 Отговор
    БСП и "Лявата идея" сте „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ....... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.

    Коментиран от #105

  • 98 На другарката синчето от САЩ

    5 0 Отговор
    Ако обещаеш да върнеш жан виденов, гумен речев в управлението на държавата и лева пак да удари 3000лв за 1$, ще гласувам и с двете ръце за вас комунистчета пребоядисани. Мили сте ми как да не сте!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Зависи Какво Ляво ......

    2 0 Отговор
    Зависи Какво Ляво ...... Предлагате!

    Дали е Твърде Ляво! Или Напрано си е Ляво!
  • 101 Перо

    3 0 Отговор
    Партията на червената буржоазия е на кантар за прескачане на изборната бариера!
  • 102 Лозунг

    3 0 Отговор
    БСП - У ЛЕВО!
  • 103 Анджо

    3 0 Отговор
    Задавам си въпроса, защо всеки говори, че тероризма е проклето нещо, А вие левите гласувате за терористична организация която е направила най голямият терористичен акт за 20век. Вие хората на идеалогията на БКП не си ли противоречите. За това вие сте безмозъчни същества. Три пъти да си смениш името за сто години и с това да се гордееш. Димитър Благоев е създал съвсем различна партия но БКП му я крадът. Е гласувайте още за тази партия.
  • 104 Ха-ха

    1 0 Отговор
    Кое му е лявото на туй вашето ляво?
    БСП никога не се е държала, като лява партия. Напротив.
    Вълк в овча кожа.
    Време е да изчезнете от политиката, като напълно излишни.

    Така, че се събирайте с ГЕРБ и другите сродни и престанете да се правите на леви.
  • 105 Глупости на търкаля

    1 1 Отговор

    До коментар #97 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Няма, как да имаш богата държава пък, ако ще и всичките й граждани да са богати, ако 1000 кретени крадат повече от всичи в света и раздават на чужди фирми благата на тазидържава.
  • 106 незнайко

    1 1 Отговор
    Боже с какви работи ни занимават ! ЛЯВО, ДЯСНО, ЦЕНТЪР пълни глупости . БЪЛГАРИЯ вече не е СВОБОДНА държава ! Сега наистина сме колония на САЩ от които не сме получили нищо ДАРОМ ! Окупираха ни военните бази и се разхождат в страната ни без да ги ловят нашите закони ! Набутаха ни в политиката шоумените Кирил Петков и Асен Василев като възпитаници на Харвърд а това е най скапания университет в СВЕТА !
  • 107 Бай село

    1 0 Отговор
    Абе тия като са леви да не са сменили резбата.
  • 108 СВИЛЕН

    0 0 Отговор
    ДА РАЗБИРА СЕ ЗА ДА КПАДЕ И ЛЪЖИ И НИЩО ДА НЕ ПРАВИ
  • 109 ЮРИ

    0 0 Отговор
    КОМУНИСТИ МОМИФИЦИРАНИ МОШЕННИЦИ ПАРАЗИТИ КРАДЛИВИ ДРУГ ПЪТ СЛЕД ХИЛЯДА ГОДИНИ