Last news in Fakti

24 Август, 2006 00:00 789 0

Mall Varna ще струва 30 милиона EUR

  • varna-
  • бъдат-
  • метра-
  • mall varna
Райфайзенбанк осигурява финансирането на първия Mall в Морската столица. Той ще бъде разположен на площ от 65 000 кв.м, като 25 000 от тях ще бъде чистата площ, която ще бъде отдавана под наем. Това, което ще отличава Mall Varna от другите подобни комплекси в страната, са обширните площи, обясни Красимир Узунов, чиято фирма „Интерсервиз Узунов” е инвеститор на проекта. Височината на етажите е 5,6 метра, а ширината на пътеките за клиенти е 14 метра, докато в някои софийски Mall-ове тя е едва 8 метра. На разположение на посетителите ще бъдат 700 паркоместа. В близост вече е построен магазин от веригата Kaufland, където има още 500 места за паркиране. Общо взети с тези на Mall Varna броят им става 1200, което е близо два пъти от тези, които са в целия град, посочи Узунов.

,Mall Varna ще има три подземни и три надземни нива. Особеното е, че всеки етаж е със собствена тематика. Така например, ако решите, че днес ще почивате в Mall-а, то етажът, който ще ползвате, е третият. Там ще бъдат разположени солариум, интернет зала и детски кът. Комплексът ще разполага и с шест кинозали с общо 1300 места.Цените на наемите ще бъдат по-ниски от тези на централните улици във Варна и София, каза Валеви Вълчев от FORTON, но не се ангажира с точни цифри. Близо 70 на сто от наемателите, които имат магазини на Главната улица в Морската столица, проявяват интерес към Mall Varna. По предварителни данни се очаква над 100 български и чуждестранни марки да наемат помещения в комплекса. Част от тях ще бъдат за първи път в България.
picture:_2.jpg,


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА