Last news in Fakti

10 Декември, 2015 11:11 3 868 1

Наемният пазар на Берлин отлично място за инвестиции

  • берлин-
  • германия-
  • жилища-
  • инвестиция

Над 42% от жителите на германската столица предпочитат да живеят под наем и едва 15% са собственици на имоти. Тези и редица други фактори дават отлична възможност на чуждестранни инвеститори да спечелят, придобивайки имот в Берлин, казват анализатори от компанията Black Label Properties.

Средната цена на апартаментите в германската столица е между 2500 и 3500 EUR/кв.м. Това е с близо 1/3 по-евтино от Париж и Лондон и създава благоприятни инвестиционни възможности за чуждестранни купувачи.

В Берлин са силни т.нар. кооперативни наемодатели затова наемателят се опитва да живее в едно жилище или къща колкото се може по-дълго време. Германската столица е първият град във ФРГ, в който беше въведено ограничение на повишаването на наемите на жилища с цел осигуряване на наемателите определена сигурност.

Ето и петте основни причини според Black Label Properties, поради които е добре да се инвестира в недвижими имоти в Берлин:

1. Германската столица се явява голям културен център с нарастващо население, добра транспортна инфраструктура, сравнително ниска цена на живот и много на брой полети от и към европейските столици. Там е разположен германския парламент. Също така местните власти активно инвестират в развитието на града.

2. Местният пазар на недвижими имоти е млад и наемните нива са 3-4 пъти по-ниски в сравнение с общоевропейските. Анализатори прогнозират годишен ръст на цените за покупка на жилище от 10%, а след 10 години – 20%.

3. Германия има стабилна съдебна система и е най-силната икономика в Европа, което свежда до минимум риска от покупка на имот. Дори в центъра на Берлин може да бъде намерено жилище на достъпни цени и то със сигурност ще носи висока доходност от наем.

4. Тук съществува друга психология на наемателите – стараят се да живеят колкото се може по-дълго време в избраната от тях квартира. По този начин собственикът не е принуден да търси наемател на всеки 2-3 години

5. Доколкото ограничаването на повишаването на наемите в Берлин не обхваща новопостроените жилища и до ден днешен е налице отлична възможност да се спечели добре от инвестиция в подобен имот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Angelika

    1 1 Отговор
    По Точка 3. България има най-слабата, корумпирана и нестабилна съдебна система в Европа и кретаща икономика. "Познай кой ще дойде на вечеря?" или отговорете на въпроса кой инвеститор ще дойде тук да инвестира с негарантирана доходност по гореизложените базисни причини. Пък ние нека си говорим по тв студия и кръчми коооолко хубава природа имаме с 4 сезона и пр.