Last news in Fakti

8 Декември, 2015 17:43 2 122 2

Превръщат конгресен център в бежански лагер

  • бежански лагер-
  • берлин-
  • конгресен център

След като летище „Темпелхоф” в Берлин беше превърнато в бежански лагер, то дойде ред и на Международния конгресен център в германската столица. В него се планира да бъдат настанени 400 бежанци. Реконструирането на Зала 2 с 3500 седящи места, която е била затворена през март 2014 г., започна миналата седмица и се очаква да приключи до средата на декември. Ремонтът ще струва 833 000 EUR.

Основният проблем е, че залата не разполага с дневна светлина, а осветлението е само изкуствено. Свеж въздух ще се подава през вентилационната система. Предстои и възстановяване на тоалетните и душовете, разположени в приземното ниво.

За да може залата да бъде годна за обитаване ще бъдат изградени разделителни стени, санитарни съоръжения, отопление, вентилация, както и ще бъде подобрена противопожарната система.

Залата може да се използва максимум 3 години като място за настаняване на бежанци. Вероятно в нея ще бъдат настанени мигрантите, които в момента се намират в палата 26 в близост до Конгресната зала.

Независимо от наличието на бежанска криза, Конгресният център е планиран да бъде саниран през 2018 г. Решението на местните власти е 10 000 кв.м разгъната застроена площ отново да бъдат използвани с конгресна цел, а останалите 30 000 кв.м да бъдат предоставени на частни инвеститори.

Сградата на Международния конгресен център е причислена към хай тек архитектурата на западния свят и често се сравнява с център Жорж Помпиду в Париж или Лойдс в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 0 Отговор
    настанете ги в бункера на Хитлер..
  • 2 неутрален

    1 0 Отговор
    И тези са се побъркали.