Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 13:48 3 470 4

Строят нов град в Сърбия

  • сърбия-
  • костурица-
  • комплекс-
  • град

Милошград е името на новото населено място, което ще построи известният режисьор Емир Костурица. То ще бъде разположено в близост до столицата Белград. Концепцията е градът да бъде културно-исторически и туристически комплекс, в който ще има много търговски обекти. Ще бъде изграден по модела на Дървенград и Андричград в Босна Херцеговина.

Милошград ще е непосредствено до село Забрежие. По думите на неговия кмет, до края на 2016 г. ще бъде разработен идеен и урбанистичен план на комплекса. Очаква се да бъде пуснат в експлоатация до няколко години.

Властите ще подкрепят финансово проекта, но се очакват и инвестиции и от страна на чуждестранни предприемачи. Близостта на комплекса до Белград и редица исторически забележителности, ще спомогнат за успешното реализиране на проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    2 1 Отговор
    И като се юрнат едни западни инвеститори в тая съветска губерния, като потекат едни милярди в долари.
  • 2 goni

    1 2 Отговор
    Абре, Гого!!! В Сърбия дето е Съветска губерния строят нов град! В България дето е Европейска страна скоро ще се стигне до закриване на градове! Ама, да не ти пука! Само последният да изгаси лампата-че няма кой да плаща тока!:)

    Коментиран от #3

  • 3 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    ти може да се поинтерасуваш с колко намаля сърбия през последните 25 години като територия и население,после остроумничи кво строят сърбите.може и да провериш къв стандарт имаха спрямо нас да речем 1990 година и сега какъв е!
  • 4 theJack

    0 0 Отговор
    Гого , Сояне,
    вий сърбите не ги мислете, винаги са били и ще бъдат по добре от нас.
    Дори до падането на стената се ползваха със специален статут, и пътуваха из цяла Европа било то източна западна. Покажеха ли сръбски , тогава югославски паспорт нямаха проблеми никакви. Просто си играеха правилно играта м/у русия и запада. Подобно на унгарците.