Last news in Fakti

19 Февруари, 2016 17:33 3 413 0

Инвеститорите се насочват към Камбоджа

  • камбоджа-
  • инвестиции-
  • жилища

Привличането на чуждестранни инвеститори в имотния сектор на Камбоджа започна през 2010 г. с приемането на закон, който разреши на чужденци да купуват имоти разположени над втория етаж в сградите. По този начин се изключи придобиването на парцели, къщи и малки търговски обекти. Също така на чужденците им беше забранено да придобиват имоти на разстояние по-малко от 30 км. от границата на Камбоджа.

Истинският интерес към имотите в страната обаче ще бъде през тази година, след като през януари започна строителството на един от най-големите чуждестранни проекти – D'Seaview на сингапурската инвестиционна компания HLH Group. „Силното търсене на жилища в нашия проект до голяма степен се дължи на интерес от страна на местното население към качествени и в същото време достъпни ценово имоти. Профилът на купувачите е млади професионалисти и бизнесмени. Има интерес и от страна на чужденци, които виждат бързият икономически ръст на страната”, казва генералният директор на HLH Group Дато Джони Онг.

Камбоджа е особено привлекателна дестинация за японските купувачи. Броят на тези, които са над 60-годишна възраст и придобиват имоти в екзотичната страна е нараснал с 30% за последната година. Това още повече стимулира предприемачите решили да строят и печелят от жилищни проекти.

Отслабването на китайската икономика минимално би се отразила на камбоджанския имотен пазар, прогнозират анализатори.

Репутацията на страната в очите на чуждестранните инвеститори се повиши и в резултат на променените закони в сферата на жилищното строителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА