Last news in Fakti

29 Януари, 2013 13:00 4 117 4

Супер модерна библиотека (ВИДЕО)

  • библиотека-
  • дизайн-
  • щутгарт-
  • германия

С навлизането на високите технологии през последното десетилетие, като че ли загърбихме книгите, а първата асоциация, която правим при споменаването на думата „библиотека” са стари помещения, с дървени лавици, пълни с книги и специфичната миризма на стара хартия.

Инвестицията в библиотека сама по себе си като че ли не е печеливша, но много зависи как ще бъде направена, смятат архитектите, построили една от най-модерните библиотеки в днешни дни, тази в германския град Щутгарт.

Отвън сградата изглежда като двуцветно кубче на Рубик, а вътре привлича с просторните си помещения. Книгите са подредени във вградени в стените лавици. Сърцето на библиотеката е куб на четири етажа, като всеки етаж е тематично обособен – музика, природа, деца и други.

Разбира се, има кът за деца и кафенета. А детските книги са подредени в кутии, които са поставени на пода, за да е по-удобно за децата.

На етажа с музикална литература, освен книги, има също така аудио и видеоматериали.

Библиотеката разполага с много зони за слушане на музика и гледане на видеоматериали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Svetlio

    1 0 Отговор
    Еха то тва е най-яката библиотека.
  • 2 Svetlio

    1 0 Отговор
    Ама тя е и на 9 етажа, супер е. :)
  • 3 7777

    1 0 Отговор
    Една такава в студенски град в София.Веднага ще я превърнат в 4алго дискотека .
  • 4 книгата

    0 0 Отговор
    С това чалга мислене и долен манталитет скоро няма да видим такъв шедьовър у нас.