Last news in Fakti

8 Май, 2014 10:10 2 131 0

Най-високата дървена жилищна сграда (СНИМКИ)

  • жилищна сграда-
  • дърво-
  • берген-
  • норвегия-
  • екология

Тя ще бъде построена в норвежкия град Берген като доказателство за това че от дърво може да бъде изградена здрава висока сграда. Постройката ще се състои от 62 апартамента, чийто помещения ще са високи по 5 метра. Жилищата на последните няколко етажа ще са с френски прозорци, за да може собствениците да се наслаждават на красивата гледка към града.

Конструкцията на 14-етажната сграда, която ще е висока 49 метра, ще бъде изцяло от дърво, с изключение на фасадата, която ще е от бетон, стъкло и други материали.

Половината от апартаментите вече са продадени и това не е изненада, след като това ще е най-високата жилищна сграда на планетата и най-екологичната. Проектът беше анонсиран през 2013 г.

Treet01 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева Treet
Treet02 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева Treet
Treet03 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева Treet
Treet05 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева TreetTreet06 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева Treet

Treet07 Скандинавский дизайн, или В городке Берген будет построен самый высокий дом из дерева Treet


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА