Last news in Fakti

16 Януари, 2015 16:15 2 488 2

Задържаха двама за изработване на скриминг устройства

  • двама-
  • изработване-
  • скриминг-
  • устройства

Те са криминално проявени и осъждани за кражби

Двама мъже са задържани за изработване на скриминг устройства след акция, съ6общиха от МВР.

В хода й е разбита престъпна група за изработване на инструменти и заготовки за скимиране на дебитни и кредитни карти. Задържани са двама мъже – на 44 г. и 50 г., криминално проявени за кражби и осъждани.

Установена е работилница, приспособена в апартамент в столичния квартал “Павлово”. При извършените действия по разследването там са намерени и иззети множество предмети и технически средства - „усти” с четци за информация от карти, поставяни в АТМ устройства, приготвени лайсни за монтаж с микрокамери, отливки за клавиатури, тестови пластики, USB устройства и флаш-памет.

Открити са още платки, магнитни ленти, мобилни апарати, SIM-карти, различни по вид и големина батерии, метални и пластмасови пластини, инструменти и компютърни конфигурации.

Съвместната полицейска операция на служители от сектор „Противодействие на престъпления против собствеността” - ГД” Криминална полиция”, ОДМВР-Силистра и столичното Шесто РУ е проведена на 15 януари в София.

Действията са били под ръководството на Окръжна прокуратура - Силистра, съгласувани със Софийската градска прокуратура.

Операцията е проведена във връзка с водено досъдебно производство в РУ - Тутракан при ОДМВР - Силистра.

На мъжете са повдигнати обвинения. Двамата са задържани с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ееех Анджелина, Анджелина много ли крещят тези скримиращи устройства? Защо поне елементарна справка не си направитхе преди публикацията? Или е важно да има новина, а не нейната досоверност.
  • 2 КЕЛНЕР

    0 0 Отговор
    ГЕЧИ НЕМА СТРАШНО ЧЕ ВЪРТИШ ФИТИЛИ НА ВРЪТО