Last news in Fakti

3 Март, 2015 13:56 23 558 13

Изчезналата студентка намерена удавена в Янтра (обновена)

  • велико търново-
  • изчезналата-
  • студентка-
  • янтра-
  • намерена-
  • удавена

Тялото пръв забелязал 70-годишен рибар

Изчезналата студентка намерена удавена в Янтра (обновена) - 1
Снимка: БНР, Катя Чорова

Изчезналата във Велико Търново студентка беше намерена удавена във водите на река Янтра, съобщи БНР. Полицията все още не е потвърдила официално информацията. От пресцентъра на МВР потвърдиха за Факти.бг, че наистина е намерено тяло, но все още не е установена самоличността на младата жена и огледът на място продължава.

По-късно самоличността бе установена, а по случая бе образувано досъдебно производство за убийство. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжната прокуратура.

От полицията съобщават единствено, че тялото е изпратено за аутопсия, без да посочват дали при първоначалния оглед са открити следи от насилие. Според очевидци обаче на главата на удавеното момиче имало рана. Но категорично становище дали става дума за насилствена смърт, самоубийство или нещастен случай няма.

Водолази се включиха в издирването в реката на 23-годишната Вероника Здравкова, която бе в неизвестност от събота вечерта. Момичето е родом от Никопол, но живее, учи и работи във Велико Търново.

Вероника, която подготвяла магистратура във Великотърновския университет, е била видяна за последно в събота в 19.00 часа в района на железопътната гара, след като си тръгнала от работа в мебелен магазин. Тялото й е забелязано от 70-годишен рибар близо до мястото, където тя е видяна за последно. По първоначални данни, момичето било по бельо, което подсказва, че може да е станало жертва на сексуално престъпление, предполага "24 часа".

По сигнал на родителите, полицията започнала издирването в неделя, като в обходите са използвани и следови кучета.

Днес за четвърти път проверяваме района, а в издирването в река Янтра се включиха водолази, каза по-рано през деня директорът на Областната дирекция на МВР Илиян Личев. Той обясни, че водолазите извършват проверка на цялата река, но отказа да даде по-подробна информация, тъй като, по думите му първите неща са оперативни. Личев не съобщи и колко са версиите за изчезването на студентката, по които работи полицията и коя е водещата сред тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6666

    7 0 Отговор
    Бог да прости момичето.Толкова млада си отиде от този свят.Дано да хванат убийците , а темида да не си "затваря очите" че в БГ не останаха свестни хора.
  • 2 германец

    0 0 Отговор
    НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ, цигани УБИВАТ БЪЛГАРИ!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 АлександърНикопол

    2 0 Отговор
    Не се знае кой е убиеца,циганин,българин или турчин! Няма значение това в този момент! Дано господ се смили над душата на това нежно девойче,и я приюти! А на злосторниците ще им пожелая,само едно-някой да убие техните деца! Мир на праха и! Дълбоки съболезнования на родителите на това девойче!

    Коментиран от #10

  • 5 АлександърНикопол

    0 0 Отговор
    Не се знае кой е убиеца,циганин,българин или турчин! Няма значение това в този момент! Дано господ се смили над душата на това нежно девойче,и я приюти! А на злосторниците ще им пожелая,само едно-някой да убие техните деца! Мир на праха и! Дълбоки съболезнования на родителите на това девойче!
  • 6 възмездие

    2 0 Отговор
    смърт на извършителите чрез одиране живи,аман от калпавата ни държава.
  • 7 убиец

    1 1 Отговор
    Ще смотаят престъплението с обяснения "...има нещо с наркотици..." защото така е по лесно да оправдаят че няма да разкрият нищо.Жертвата не е "обществено значима личност".Ще се разследва ефективно три дни.Формално - цяла година.Неизвестен нарушител.После всички ще забравят случая.Такива са стотици.

    Коментиран от #8

  • 8 профайлър

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "убиец":

    От къде си сигурен, че няма да бъде разкрит убиеца.Съмнявам се , че ще направят както ти казваш. По скоро ми се ще и вярвам, че ще открият кой е убил момичето или каква е причината за смъртта и.По скоро смятам, че убиецът чрез адвокати и процесуални способи ще твърди, че е набеден, а хора като теб пак ще започнат: Тия ченгета набеждават невинния човечец. Най-често така се случва.
  • 9 кмета

    3 0 Отговор
    Оффф както я знам нашата прокуратура ,полиция и съдемната власт оле майко ,господи опазини .бог да прости момичето.
    Във всеки град си има управител жоро диска и американеца 95%са замесени или знаят.
  • 10 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "АлександърНикопол":

    Напротив! Има значение. Ако е някой циганин, даже няма да се трогне от твоите клетви, пък било то и всичките му деца да умрат. Нали ще си възпроизведе нова дружина, която всички ние да храним със социалните помощи, които продажните от Дондуков 1 и 2 и НС отпускат за своите верни гласоподаватели. Аз не желая с моите данъци да се поощряват м...лите да раждат деца и да получават социални придобивки и да не работят. Искам аз да лежа, а м....лите да работят и от тяхните данъци да ми дават социални помощи! Защо всички тези през последните 25 години минали през парламента не направиха нищо добро за работещите българи, а само крадяха безнаказано? Кога корумпираните съдии и прокурори ще заработят за благото на народа. Писна ми от милиардери и мулти милионери с основно образование и съмнително минало.....
  • 11 НИКОЙ

    0 0 Отговор
    жалко за момичето младо дете
  • 12 шипара

    0 0 Отговор
    аре стига бе, докога ще има такива у тая държавка. Защо не утрепат с камъни некой на площада и да се знае че наказание ще има веднага за всяко престъпление. Я отрежи на неколко изрода ръцете, па да видим дали ще посмее някой.
    Язък за момичето...
  • 13 сдфгх

    1 0 Отговор
    престъпника ще бъде заловен съден и осъден само ако е Българин
    Ако е циганин ..въобще до тука беше всичко а най вероятно е м....л
    просто само за цаигани са типични тия жестокости те са като добитък безчуствени