Last news in Fakti

14 Септември, 2015 08:58 1 280 5

Гледат делото срещу убиеца на Вероника

  • делото-
  • убиеца-
  • вероника-
  • илиян здравков

5 800 души искат доживотна присъда за рецидивиста

Гледат делото срещу убиеца на Вероника - 1
Снимка: БТА

В Окръжния съд във Велико Търново гледат тази сутрин делото срещу  Илиян Здравков, обвинен в убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова на 28 февруари тази година.

Илиян Здравков е лежал в затвора за убийство, което е извършил като непълнолетен, както и за грабежи и кражби.

Майката и бащата на Вероника тази сутрин заявиха, че искат максималната присъда за убиеца, която според закона е доживотен затвор без право на замяна. Те няма да бъдат удоволетворени от съкратена прроцедура по делото, което предвижда до 30 години зад решетките. Със случая са се заели и от ВМРО, които също настояват за максимална присъда, тъй като Здравков по време на убийството е трябвало да бъде в затвора.

Родителите на убитата Вероника ще предявят към Здравков граждански иск за 200 000 лева обезщетение.

По време на процеса днес Илиян Здравков заяви в съдебната зала, че съжалява за стореното.„Малко е да кажа, че съжалявам, наистина”, промълви 40-годишният рецидивист, след като бе прочетен обвинителният акт срещу него.

Майката и бащата на Вероника заявиха пред журналисти, че не вярват на думите на Здравков и според тях това е трик, за да избегне най-тежката присъда

Здравков ограби и уби Вероника в района на железопътната гара във Велико Търново, след като за пореден път излязъл от затвора и отново бил обявен за издирване заради влязла срещу него в сила друга присъда за кражба. Здравков е направил пълни самопризнания, че при грабежа е умъртвил студентката с брадва, след което хвърлил тялото й в река Янтра. Обвинението срещу него е подкрепено с веществени доказателства, ДНК-експертиза и следствен експеримент.

Роднини на момичето са изпратили до съда две подписки, в които 5 800 души искат доживотна присъда за рецидивиста.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петров

    0 0 Отговор
    За този екземпляр няма подходяща присъда различна от смъртната. Той е роден убиец и крадец и няма шанс да бъде променен. Сега сместо да бъде затрит, ще бъда хранен и държан на топло с парите от данъците на родителите, загубили дъщеря си.
  • 2 ДЕД

    0 0 Отговор
    СМЪРТ!!!
  • 3 Здравко Илиянски

    0 0 Отговор
    Този представител на средностатистическият представител на полуостров Индустан, не подлежи на цивилизоване и единствените две решения са: доживот принудителна трудова повинност.
  • 4 656

    0 0 Отговор
    СМЪРТ, ЕКЗЕКУЦИЯ
  • 5 Минолта

    0 0 Отговор
    НАКАЗАНИЕТО ЗА ТОЗИ ИЗВЕРГ ТРЯБВА ДА Е САМО ЕДНО - ЕЛЕКТРИЧЕСКИ СТОЛ !!!!!!!