Last news in Fakti

15 Февруари, 2016 14:04 1 477 5

Убиецът на Вероника иска по-малка присъда

  • убиецът-
  • вероника-
  • присъда

Прокуратурата поиска потвърждение на осъдителната присъда на убиеца на Вероника

Убиецът на Вероника иска по-малка присъда - 1
Снимка: БТА

Апелативна прокуратура - Велико Търново  защити тезата на обвинението и пледира потвърждаване на осъдителната присъда на убиеца на Вероника. В съдебно заседание, днес, прокурорът заяви, че жалбата на подсъдимия Здравков е неоснователна и че размерът на наложеното наказание лишаване от свобода е законосъобразно и правилно  определен.   Представителят на апелативна прокуратура поиска присъдата на първоинстанционният съд да бъде потвърдена и  уточни, че осъдителния диспозитив е определен при отегчаващи отговорността обстоятелства.

Делото в Апелативен съд Велико Търново  е образувано по въззивна жалба на подсъдимия Илиян Здравков, с искане за намаляване размера на наказанието. Той беше признат за виновен и осъден от Окръжен съд Велико Търново на 30 години лишаване от свобода  при строг режим за това, че на 28.02.2015 г. в гр. Велико Търново,  отнел от владението на Вероника Здравкова, чужди движими вещи на обща стойност 401,81 лева,  като употребил за това сила, деянието е придружено с убийството на 24-годишната студентка и е извършено в условията на опасен рецидив. Здравков е осъден да заплати по 100 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на близките на убитото момиче.  

Предстои апелативен съд да се произнесе с решение в законовия срок.

          

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    НА ТОЗИ ЦИГАНИН КАКВИ АРКАДИ ЩЕ МУ НАПРАВЯ
  • 2 1234

    0 0 Отговор
    А ЕДИН ПО ДЕБЕЛ САП ОТ ТЕСЛА НЕ ЩЕ ЛИ?
  • 3 КИРЕТО

    1 0 Отговор
    Този м....л ако зависеше от мен щях да го одера жив и кожата му щеше да е разпъната там в съдебната зала.
  • 4 КАРУЦАТА

    0 0 Отговор
    САМО ЗА ФИЗИОНОМИЯТА СЪС САПКЪНА В ЗЪБИТЕ И МУТРАТА У РЪБО НА БУЛДУРУ
  • 5 Спиро

    1 0 Отговор
    Абе какво намаляване на присъдата бе??
    Кой откачен адвокат измисли това?
    Тоя изрод не трябва въобще да съществува.