Last news in Fakti

13 Септември, 2017 08:12 3 135 7

Прокурор: Няма как детето да е убило мъжа във Виноградец

  • лазар влайков-
  • виноградец-
  • септември

Свидетелски показания за местоположението на детето по време на убийството във Виноградец изключват възможността то да е произвело фаталния изстрел.

Това стана ясно в Окръжния съд в Пазарджик, където прокуратурата обжалва домашния арест на обвинения по случая Лазар Влайков. Миналата седмица Районният съд му наложи по-леката мярка за неотклонение, въпреки настояването на прокуратурата той да остане зад решетките.

И днес, въпреки новите факти, изнесени от прокурора, съдът остави Влайков под домашен арест с мотива, че е не е осъждан, няма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление.

Засега вече бившият председател на Общинския съвет в Септември е обвинен само за това, че не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на 47-годишния ресторантьор Наско Тонкев.

От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че раневият канал, през който е проникнал куршумът, е от ляво надясно и отдолу нагоре. Според окръжния прокурор Васил Малинов има свидетел, който твърди, че 6-годишният Юри е стоял отдясно на Тонкев, така че няма как той да го е убил, съобщи "24 часа".

Държавният обвинител уточни, че е готова физико-химическата експертиза от натривките за барутни частици. Тя показва, че по ръцете и ръкавите на Влайков и детето има еднакви по химически състав барутни частици, докато по тези на Тонкев - съвсем други. Затова може да се направи заключение, че бойният пистолет "Глок" е бил държан от Влайков, който го е дал на детето зареден.

На миналото съдебно заседание прокурорът вече заяви, че момченцето е разказало, че е стреляло, като оръжието му било дадено от мъж с кожено яке - а единствено вече бившият председател на общинския съвет в Септември бил с такова.

От новата информация по случая излиза, че малкият Юри е стрелял, заедно с няколко от възрастните гости на рождения му ден (на мястото бяха открити 126 гилзи), но не той е убил Тонкев.

Близките му, които и днес дойдоха в съдебната зала, искат Лазар Влайков да бъде осъден и да влезе в затвора.

Пред съда самият той заяви само, че иска да бъде запазена сегашната му мярка за неотклонение "домашен арест", а след решението отказа коментар пред медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 темида

    20 1 Отговор
    Гледах го тоя селтак по телевизията, хилеше се, като пача, явно има здрав гръб зад себе си.

    Коментиран от #5

  • 2 Гост

    22 1 Отговор
    Това е селски купон все някой трябва да е видял какво е станало. Защо разпитват дете на шест години, при положение че там са присъствали толкова много възрастни. Къде са журналистите?
    Ако и при този фрапантен случай не се получи справедливост никога повече не я чакайте.
  • 3 Пешо

    16 0 Отговор
    Не лепете на детето от малко вина за убийство! Ако не съда, Господ ще ви накаже! Осъзнайте се!
  • 4 Тъпак

    16 0 Отговор
    Да се изправи като мъж и да си понесе вината. Другите хора не са хлебарки да ги тъпче. Защо разбиват и живота на хлапето, какъв спомен му насаждат този и тъпия му баща
  • 5 Гостъ

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "темида":

    Ами нали е гербераст, демек от "правилната" партия. Как няма да се хили като и преди е вършел престъпления и никакви последствия.
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Малко детенце, а вече убийче.
    За срам на такъв добър баща.
  • 7 РОМ

    0 0 Отговор
    Стига глупости сте писали.Дайте на детето един пистолет без патрони,да експериментират натискането на спусъка,и като се види че детето не може да натисне спусъка на цялата държава ще стане ясно че детето не е убило никой,а истинския убиец е задържания.