Last news in Fakti

20 Януари, 2018 11:48, обновена 20 Януари, 2018 13:28 72 341 52

Измамничката Ружа Игнатова - с яхта за 15 млн. лева и имоти по цял свят

  • ружа игнатова-
  • криптовалута-
  • onecoin

Българката е успяла да измами 3 милиона души с криптовалутата "ОneCoin"

Измамничката Ружа Игнатова - с яхта за 15 млн. лева и имоти по цял свят - 1
Снимка: OneCoin

Българката Ружа Игнатова е участвала в пирамида за измами и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуалната валута "OneCoin". Разследването срещу 37-годишната светска лъвица започва преди 2-3 години. Тя успяла да измами около 3 милиона души, които закупили обучителни пакети за криптовалутата "ОneCoin". След това те придобивали и самата криптовалута, пише

Игнатова и майка ѝ са разследвани в Германия, където разпространението на уанкойни е забранено. По искане на прокуратурата в германския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП провели в България акция, при която са иззети сървъри, ползвани за "OneCoin" и са разпитани 50 души. Акцията е координирана от Европол и Евроджъст.

Искането на немските магистрати към България е за конкретни процесуално-следствени действия – претърсвания и разпити на свидетели, но няма издадени европейски заповеди за арест на конкретни лица, уточни вчера шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев.

“OneCoin” няма нищо общо с набиращата все повече популярност биткойн. Ако биткойн е децентрализирана валута, то уанкойн е централизирана. Тоест, уанкойн може да бъде придобит само от конкретна международна асоциация. Ако биткойн може свободно да се купува и продава в интернет, то уанкойн може само чре една асоциация, каза още Гешев.

Проверявано е българското търговско дружество "Уан Нетуърк сървисис” ЕООД и свързаните с него лица, в това число и двете българки с германско гражданство. Това са основателката на "ункойн” - Ружа Игнатова и нейната майка Веска, на чието име има 9 регистрирани фирми у нас. Сред тях е въпросното ЕООД, което се води на 26-годишния Кристиян М., а негов собственик е друга фирма с шеф Божидар З., също 26-годишен. Разследващите установяват местонахождението на сървърите в София и обслужващите ги фирми, използвани от международната престъпна организация.

По данни на прокуратурата "OneCoin Ltd.” е регистрирано в Обединените арабски емирства и действа чрез стотици свързани с него дружества на 4 континента. То въвежда разплащания с уанкойн (по подобие на криптовалутата биткойн), като в Германия и няколко други държави разпространението на уанкойни е забранено. Според немските финасови институции уанкойните служат като платежно средство, чрез което се заобикаля местното законодателство, уреждащо платежните услуги. У нас обаче търговията с криптовалута не е инкриминирана, съобщи шефът на специализираната прокуратура.

Българското дружество "Уан Нетуърк сървисиз” ЕООД е изпълнявало функциите на фактически търговски представител на "OneCoin Ltd.”, набирало е клиенти като дистрибутор на създадената от него виртуална валута. В момента дейността на свързани с „OneCoin Ltd.” дружества се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада, Украина, Литва, Латвия, Естония и много други държави.

Измамничката Ружа Игнатова - с яхта за 15 млн. лева и имоти по цял свят

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова посочи, че за около 3 години тази международна група е успяла да привлече повече от 3 млн. потребители и клиенти от цял свят, които инвестират в обучителни пакети за криптовалутата уанкойн. За разлика от биткойн, които е децентрализирана криптовалута и всеки може да се включи в добива му, когато си поиска, уанкойн е централизиран - цялата търговия с него се извършва на вътрешен сървър след закупуване на пакет.

Самите пакети са различни и цените им варират от 110 евро до 27 500 евро. Всеки от тях предлага обучение по виртуални валути и конкретно уанкойн и различни бонуси, с което човек може да спечели “огромни приходи”. Има опция и да получавате пари от всички новопривлечени членове, които инвестират в уанкойн или станат членове на концепцията. Така от компанията обещават приходи на принципа на мрежовия маркетинг. Именно тази стратегия кара потребителите в мрежата, немските власти, а и финансови регулатори по света да описват уанкойн като поредната финансова пирамида.

Основателката на уанкойн става "Бизнесдама за 2014 г.” у нас, съобщава "Труд". Д-р Ружа Игнатова е родена в България, но от 10-годишна живеев в Германия с родителите си Пламен и Веска Игнатови. Завършва магистратура по "Икономика” в университета в Констанц и защитава докторантура по "Право” в Оксфорд, сочи самата тя в биографията си. Започва кариерата си като консултант в международната компания „Маккинзи енд Къмпани”, където работи с редица международни банки и финансови институции.

Според германско списание "Дер Шпигел” Ружа Игнатова и баща ѝ Пламен до 2012 г. са имали металургичен завод в Бавария, който е фалирал дни, след като собствениците са го продали. Немското издание сочи, че дъщерята е била осъдена условно за това, че е забавила обявяването на несъстоятелност, а синдикът на дружеството обвинява семейството, че преди несъстоятелността са разглобили мощностите с цел да бъдат изнесени от завода. Игнатова е цитирана да твърди, че това е невярна интерпретация, а причината за фалита била световната криза.

През 2015 г. представя концепцията за бъдещето на световните разплащания чрез криптовалути на форум, организиран от списание The Economist. Освен Ружа Игнатова, други лектори на събитието са тогавашният президент на България Росен Плевнелиев, и министъра на икономиката Божидар Лукарски.

В България през 2014 г. регистрира Фондация "Един свят” и получава приза „Бизнесдама на 2014 г.” Омъжена е за немски адвокат. За нейния светски живот и участието ѝ в партита, включително и на 40-метрова яхта, съобщават жълтите сайтове. По данни от Търговския регистър семейството притежава сгради за 20 млн. лв. в София.

Измамничката Ружа Игнатова - с яхта за 15 млн. лева и имоти по цял свят

Централната сграда на проверяваната от спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС фирма „Уан нетуърк сървисис” ЕOOД се намира в сграда на столичния площад „Славейков” 6А. Смята се, че преди 5 г. цялата сграда е купена за около 3 млн евро от фирма, регистрирана в Обединените арабски емирства от Ружа Игнатова. Тя и майка ѝ Веска управляват през различните периоди и други фирми като „Уан пропърти“, „Уан пеймънтс“ и др., които придобивяат недвижими имоти в идеалния център на София, сред които и емблематичната сграда на бившия ресторант „Крим” за около 4,2 млн евро. Брокери изчисляват, че общата пазарна стойност на купените от семейството от Германия недвижими имоти надхвърля 20 млн.лв.

В свое интервю пред светски сайт Ружа Игнатова разказва, че води преговори за закупуване на една у закъсала спрямо момента козметична фабрика в Германия. "Освен напълно познатите марки, с които е известна, ще създам и една чисто нова козметична линия, както и продукти за коса с първоначално име RUJA, което е моето име, но и звучи интернационално по някакъв начин”, казва бизнесдамата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 г-н Хокинг

    136 11 Отговор
    Като има балъци ще има терикати има едно нещо и се казва при създаването на една Пирамида който е в първите 500-1000 човека може да намеже всички останали лижат пода !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Георги Колев

    104 26 Отговор
    Публичен разстрел за тази...И много други богаташи.Но уви Темида е сляпа и заедно с тях е свързана със сексуален живот.Затова Секс и пари никой не ги лови.Ха хаааа.Това е истината и живота скъпи ми човеци.
  • 5 Бай

    96 10 Отговор
    Дкато има овци ще има и вълци
  • 6 Eee

    76 64 Отговор
    Браво на жената,умна е.

    Коментиран от #47

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Патил

    116 10 Отговор
    Като чуя за българска бизнес дама на годината и ми се драйфа. Понеже ги познавам лично повечето какви тъпи и надути патки са.

    И след някоя и друга година ги издирва Интерпол - за международни "бизнес постижения" .
    Има и две-три изключения, разбира се, те се предимно за дами на сериозните науки - математика, физика ..
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гост

    71 2 Отговор
    Ох,чедоооо. Яко се е налапала,овцата.
  • 11 чалма тв

    30 4 Отговор
    имали,дали, всичко върви с хапчета,бонус .
  • 12 балама

    67 4 Отговор
    Света ще свърши,баламите -НЕ...
  • 13 Дикембе Мутомбо

    23 6 Отговор
    Изтичане на мозъци...
  • 14 гост

    82 8 Отговор
    Загледайте се внимателно !!!!! Типична забелена циганска физиономия . И после следва те Българите !!!!! Крайно врем е да се пише в паспортите кой какъв е !!! И всеки да си носи кръста
  • 15 хахахахаах

    57 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В България през 2014 г. регистрира Фондация "Един свят” и получава приза „Бизнесдама на 2014 г.”

    Ей това се казва "бизнес"... цялата ни държава и народ е " бизнес"
  • 16 сноу

    70 5 Отговор
    И къв го търсят тука дойчовците ? Нали тая цигунска кифла ,омацана като японска гейша е техен кадър,нали по техни буквари е учила бизнеса.Сега се усетили ,че някой им бъркал в гащите.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 konservator

    56 4 Отговор
    Много неприятно изглеждащо същество.
  • 20 Vasik Atanasova

    27 8 Отговор
    яхтата е убиец лятото беше акустирала до заведение хепи
    на морска гара
  • 21 гост

    2 3 Отговор
    http://inlife.bg/%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2-%D1%80%D0%BE%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BD/

    Коментиран от #25

  • 22 Митьо

    17 5 Отговор
    Ако някой много го е яд на тази споко умирачката и е вързана в кърпа!!!
  • 23 ojikxmlv

    33 0 Отговор
    Отклоняват пак вниманието на хората от важните неща в бг,та да му мислим за немските проблеми с няква крипто валута.кво ста с показните убйства с общинска банка защо не се говори за това а ни занимават с проблеми които неса наши.
  • 24 цоле

    7 7 Отговор
    брава за пипето
  • 25 Един друг

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Като слагаш такива линкове, предупреждавай че ще се сблъскаме с ударна доза пошлост и дива селяния, облечена като "хай-лайф". Клипът ми развали вечерята, направо...
  • 26 Динко

    17 17 Отговор
    Защо сега е лоша др Ружа щото е умна ли жалко за мнението ви това се умни и ценни хора за България
  • 27 Динко

    7 10 Отговор
    Защо сега е лоша др Ружа щото е умна ли жалко за мнението ви това се умни и ценни хора за България
  • 28 Гост

    24 17 Отговор
    Браво!Голям мозък се иска!
    И не ми е ясно в какво точно я обвиняват, не виждам
    Какво ще й направят,след като пресъпление няма.
    Само празни приказки, С радост и здраве да харчи..
    Който го може, го може!

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 АНОНИМЕН

    18 0 Отговор
    КРИПТОВАЛУТА....ЯДЕ ЛИ СЕ..ПИЕ ЛИ СЕ...ДРЪН..ДРЪН.....
  • 31 Азис

    22 2 Отговор
    Хубаво че я търсят от Германия и ще се спаси.Иначе в България по план щеше да се самоубие като Ангел.
  • 32 hmhmhm

    43 4 Отговор
    Само в Буларистан престъпник може да стане бизнес дама на годината. Да Ви е*а и у бизнесмените.

    Коментиран от #34

  • 33 Един друг

    24 4 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Ясно ни е, че си достатъчно прост да не виждаш престъпление. Нищо, де, Бърни Мадоф за принципно същото, но в по-големи размери отнесе кумулативни присъди по 11 федерални обвинения и ще излезе от федералния затвор само с краката напред.

    Една финансова пирамида по своята същност нарушава 1 кг хартия с цитирани членове и алинеи от няколко закона, но глупаците си мислят, че и на запад е като тук и колкото си по-голям престъпник, толкова повече ти викат "евала". Тая избелена циганка явно освен евро е въртяла и долари, а там става страшно, веднъж подкарат ли те федералните да коват точки на твой гръб. Ако се наложи, и в чувал ще я екстрадират швабите - това не са ти българските власти.

    Пък като я хвалите за "мозъка" тая "доктор Ружа", не ви ли е ясно, че зад нея стои цяла ОПГ, която върти банална пирамида... При първа възможност, ще я изчезнат тая циганка, пък вие ще си мислите, че си живее охолно на някой остров.
  • 34 Един друг

    39 3 Отговор

    До коментар #32 от "hmhmhm":

    Ба, тук престъпник 3 пъти става премиер, ти за няква циганка си са закахърил, че я били избрали някакви за нещо си.
  • 35 Гражданин

    35 1 Отговор
    Едни хвърлят парите си от терасите други ги превеждат доброволно по банков път. На всеки му е предначертано къде да му отидат паричките. Лошо е когато си беден и нямаш пари, но по лошо е когато си имал и си ги ги дал с лека ръка на измамниците. Не се ядосвайте, по важно е да сте здрави пари се печелят винаги но като си ЗДРАВ
  • 36 4i4o

    36 0 Отговор
    "Бизнес Дама на годината" е тотално опорочен конкурс на Евгени Минчев, съответно всеки, който си плати може да бъде номиниран и да го спечели, без значение, колко смешен е бизнесът, с който се занимава :-) , но то цялата държава е такава.
  • 37 НОВ ДОМ 1

    15 3 Отговор
    Има една агенция за недвижими имоти в България, нарича се "Нов Дом 1" - те работят с ONE COIN и можеш да купуваш имоти с нея. И те ли са измамници?
    Лесно можете да проверите думите ми - отивате на тяхна обява и срещу цената в лева/евро има и написана стойност в One Coin.
    Надявам се журналистите да си направят труда и да натиснат нещата, за да разберем истината...

    Коментиран от #50

  • 38 Аз Варна

    15 2 Отговор
    Не е луд който изял баницата.Тая специално има чертите на един братки етнос,само да бяхте писали от кой род,клан и т. н. е.Иначе е гордост за мешерето.
  • 39 Павлин

    14 3 Отговор
    Тази дама май добре си спомня песента "Пирамиди фараони" за разлика от хората които са ѝ дали парите си
  • 40 Умен политик

    7 8 Отговор
    Въобще не е тъпа тази дама макар и бизнес дама номер 1
    - след като толкова добре си оплела мрежите мисля че доста по тъпички са тези които и се ловят в мрежите и когато останат излъгани се сещат да плюят по нея
    със сигурност тя не е накарала никой насила Никой не е заплашила да и даде парите си
    И те сами кълват на тази стръв а после се ядосват Кой е по-умен от тях за да измисли въпросната стръв
    Човекът е измислил въдицата за да лови риба която всички знаят че не е по-умна от човека
    И тук е така има умни и глупави човеци
  • 41 Умен политик

    5 5 Отговор
    Въобще не е тъпа тази дама макар и бизнес дама номер 1
    - след като толкова добре си оплела мрежите мисля че доста по тъпички са тези които и се ловят в мрежите и когато останат излъгани се сещат да плюят по нея
    със сигурност тя не е накарала никой насила Никой не е заплашила да и даде парите си
    И те сами кълват на тази стръв а после се ядосват Кой е по-умен от тях за да измисли въпросната стръв
    Човекът е измислил въдицата за да лови риба която всички знаят че не е по-умна от човека
    И тук е така има умни и глупави човеци
  • 42 Гого

    5 5 Отговор
    Наборчето много умна балъците да не са купували от нея а сега да реват,тези измами не са за всеки трябва много акъл а и образование!
  • 43 Abu bakr

    4 2 Отговор
    Това гуде трябваше да е на пържоли преди много време.
  • 44 Един друг

    16 2 Отговор
    Всички плъхове тук, които й се възхищават колко много акъл е имала тази, са типичен електорат на Боко, който си мисли, че навсякъде е като в наше село.

    Това тук е обикновена пирамида, използваща алчността на глупаците и не се иска много акъл да я развъртиш. За сметка на това, трябва съвсем малко акъл да не си въртиш схемите на американска почва, срещу американски граждани и в щатска валута, а тази тъпа циганка е направила точно това. Помните ли преди няколко години какво стана с едни нашенци, които по интернет продаваха лекарства на американския пазар без съответния лиценз? Ореваха орталъка, че нашите ще ги екстрадират, а там ги чакат кумумлативно по 50 години затвор. САЩ имат договори за правна помощ с всички страни, където човек може да избяга без да се страхува, че ще го изядат, та сега на тези светът ще им отеснее, защото и онези обичат лесна плячка като тази бъчвоподнобна циганка, на чийто гръб да си наковат кариерното израстване.

    На таза "умната" ако й изпукат и щатско обвинение, където са мамили, тогава е свършена. Мадоф във федерален затвора колко пъти го пребиваха, а ако беше в щатски да са го заколили досега 10 пъти с подострена четка за зъби.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ТМВ

    10 0 Отговор
    Ей тази с увисналата джука в Китай или КНДР щяха да я разстрелят по кратката процедура!!!
  • 47 Филма

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Eee":

    Как се мамят 3 500 000 души???
  • 48 Еврогей

    5 2 Отговор
    Ние в Европа ще се занимаваме с третия пол. И с мащабни кражби. И с бежанци. И ще оставим богатите да съсипят системата тихичко. Докато Индия и Китай си оплитат нещата ние ще гнием бавно.
  • 49 гост

    2 2 Отговор
    тя е същия плондер като виртуалния
    ама уж няма пари, пък бгнарода е като брашнян чувал
  • 50 Патриот

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "НОВ ДОМ 1":

    Ами ползвате техни похвати. Предлагахте ми магазин като апартамент.
    С вас имам малко, но много горчив опит.
    А вие уанкойни приемате ли като комисионни?
    И какви сте вие да определяте кой в какво ще плаща - единият има имот, другият пари. Вие доре не гарантирате лоялността при сделката. Не фигурирате в нито един документ за това, но взимате незаслужени комисионни.
  • 51 Пинко

    3 4 Отговор
    Защо ганйо пак завижда умна млада красива интелегентна жена желая и много успех в бизнеса и по често да се забавлява на готината яхта
  • 52 Гост

    3 0 Отговор
    В тази статия всички изброени лица са за затвора,абсолютно всички, допринесли са доста за очернянето на имиджа на България