Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 16:04 1 386 1

Спецсъдът подобри рекорда си за бързина

  • спецсъд-
  • светлин пенев

8 месеца затвор за притежание на 0.54 грама наркотични вещества

Специализираният наказателен съд подобри собствения си рекорд по бързина. След като на 31 януари успя да приключи първото си дело срещу украинския мафиот Степан Кара само за час, днес присъда беше издадена за по-малко от 20 минути.

Пред магистратите застана Светлин Пенев от Варна, обвинен за пренасяне, изготвяне и търговия на наркотични вещества. Той беше доведен от варненския затвор, където се намира от момента на задържането му на 21 юли миналата година. Тогава той е хванат с 0.54 грама наркотични вещества, на стойност 3.24 лева.

В съдебна зала днес Пенев се яви със служебен защитник в лицето на адвокат Галя Горанова. Пред съда той се идентифицира със служебна бележка от затвора, тъй като личната му карта се пази в затвора. 
Подсъдимият се призна за виновен по така отправените му обвинения и се отказа от правото му наказателното производство срещу него да се разглежда по общия ред.

„Извади си ръцете от джобовете, все пак си в съда“, скастри го прокурора по делото Плавен Евгениев, докато Пенев правеше признанията си.

Съдебният състав определи наказание от 8 месеца затвор за Светлин Пенев. Той трябва да заплати и глоба от 10 хиляди лева.

Съгласно сключеното споразумение между подсъдимия и прокуратурата от присъдата ще бъде приспаднат престоя на Пенев в ареста. Така той ще излезе на свобода на 21 март 2012 година. Наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата.

Светлин е стар познайник на полицията. Многократно осъжданият за кражби и грабежи рецидивист излязъл от затвора през август 2010 г., след като изтърпял близо 8-годишна присъда.

Според публикации в медиите Пенев, който е болен от СПИН и хепатит, примамвал момчета, като им предлагал наркотични вещества, и след това искал да ги задоволява орално. Мъжът от ромски произход дори сключил брак с жена от Варна и двамата отворили заведение, в което бил офисът, използван за сцена на блудствата. Някои от момчетата, станали жертва на спинозния наркодилър, били непълнолетни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    "помски" произход !?