25 Май, 2018 14:57 1 886 5

Спреният хероин на "Капитан Андреево" е за над 12 млн. лева

  • хероин-
  • капитан андреево

Бил скрит в чували с теракол

Голямото количество наркотици, които бяха задържани на влизане от Турция на ГКПП „Капитан Андреево”, са на стойност 12 млн. лева.

По информация на местния в.”Старият мост” ударът е от 23 май сутринта, но едва днес главният секретар на МВР и шефът на митниците оповестиха повече информация за случая.

Задържането е дошло след сигнал от партньорски служби.

Става дума за 191 кг хероин за над 12 млн. лв., скрити в тир със строителни материали, пътуващ от южната ни съседка за Белгия.

95-те пакета с дрогата били във фабрично запечатани чували с теракол. Строителното лепило е избрано неслучайно - има същата консистенция като хероина и така не се засича на рентген. Специално обучено куче обаче надушило наркотика и така започнало претърсването.

61-годишният турски шофьор и камионът са задържани, съобщава бТВ.

Все още не е ясно как той е успял да мине контрола на излизане от южната ни съседка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    11 1 Отговор
    Спреният хероин ще продължи по предназначение след комисионна! Xaxax
  • 2 Баце

    1 1 Отговор
    Браво момчета.
  • 3 Салам Алеко

    2 0 Отговор
    Братовчеда, на хасан не си е платил навреме! За да хвнат 191 кг, Значи 191 палета са минали безпрепядствено!
  • 4 хитеp

    1 0 Отговор
    какви кучета какви пет лева белгийските служби са дали даже и номера на ремаркето а на изход Турция е минал така както би минал и на вход България ако нямаше сигнал от партньорски служби -- с пари !
  • 5 некойси

    0 0 Отговор
    Бойковците изгоряха с малко стока, нищо ... ще си наваксат.