12 Март, 2019 09:41 8 781 21

Издирваната от САЩ Ружа Игнатова е замесена в 30 фирми у нас

  • ружа игнатова

Постепенно до 2017 г. тя е продала своите фирми и се е оттеглила от всички останали

Името на Ружа Игнатова - издирвана в САЩ за измама в особено големи мащаби, е замесено у нас в над 30 фирми. През 2014 г. тя е обявена за бизнес дама на годината в България, според информация на bTV.

Припомняме, през миналата седмица прокуратурата в Съединените американски щати съобщи, че издирва Игнатова по обвинение за откраднати "милиарди долари" чрез фалшивата ĸриптовалута OneCoin.

Справка в Търговския регистър на България показва, че тя е участвала в управлението на 26 фирми и е била собственичка на други 5. Постепенно до 2017 г. тя е продала своите фирми и се е оттеглила от всички останали.

Две от фирмите на Ружа Игнатова са прехвърлени на баща ѝ Пламен, с адрес в Габрово. Местните познават фамилията и членовете ѝ, но не са ги виждали повече от 10 години.

Други две от фирмите са прехвърлени на името на общ работник, пребивавал в общежитията на Националния център по обществено здраве и анализи в столичния квартал "Стрелбище".

"Той наистина е кръгъл сирак. Няма дом, няма къде да живее и по тази причина му е дадена възможност да живее в служебното общежитие" - посочва доц. Теодор Панев, главен секретар на НЦОЗА.

"Собственост се прикрива и по този начин едни фирми купуват други, вливат се, сливат се и става една огромна каша, накрая изобщо не е ясно кой ще носи отговорността и кой ще плаща сметката", коментира адвокат Ивайло Дерменджиев.

Финансовата пирамида OneCoin работи в повече от 20 държави. Тя е основана през 2014 г. - годината, през която Игнатова е печели приза за бизнес дама на годината у нас. Тя е ръководела структурата до октомври 2017 г., когато следите ѝ се губят.

Правосъдното министерство на САЩ съобщи, че във връзка с пирамидата OneCoin американските власти са задържали брата на Ружа Игнатова - Константин Игнатов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пппф

    46 2 Отговор
    Щом са задържали брат и той ще я изпее и нея и след това 2345 години присъда в американски затвор да и дойде главата на кухата лейка как се става бизнес дама.

    Коментиран от #9

  • 2 Дитър

    34 4 Отговор
    Евала, краде от богати балъци, яхтата й е уникална.
  • 3 гост

    21 6 Отговор
    Излиза, че тукашните бизнесдами/мени са са престъпниците на Запада. Ружа щом две години я няма, няма и да я намерят. Брат й няма общо с нея и ако не му докажат вина няма как да лежи заради нея.
  • 4 Грую

    15 2 Отговор
    Правилна постъпка в България едно, че няма пари и друго, че има много мошеници и то на дребно и няма смисъл, а пък да не отваряме дума, че са на власт.
  • 5 Ф 16

    54 0 Отговор
    Банкерът на годината се крие в Сърбия ,а бизнес дама на годината я търси ФБР..
  • 6 Тетава е

    16 2 Отговор
    Там си ги прибират и няма влачене отлагане шикалкавене а.тук бизнес дама на годината .няма как да да и мини номера ще е разкатаят .нашите дървени чукчета са дребни мишки които се занимават само с мишки и накрая умират като мишлета .

    Коментиран от #7

  • 7 Мордекай

    4 11 Отговор

    До коментар #6 от "Тетава е":

    Дамата на десет години е излязло от БГ и целия си съзнателен живот си го е живяла навън. Големите си пари е направила навън , най малко в 20 страни има офиси , фирмата работи по тяхното законодателство с техните правила и норми. Преди 5 години става бизнес дама , защото е успешна бизнес дама с милиард доходи , никой не роптае , никой не се оплаква. Айде да не се самобичуваме пак и по принцип да плюем България

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 mitko kulturista

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "пппф":

    Напротив,брата има право на МЪЛЧАНИЕ !!!!Във всяка държава роднините не са задължени да петнят името на своя брат,син,...дори и да знаят истината ИМАТ ПРАВО да мълчат!
    П.П. Напълно подкрепям Мордекай,10 години тези дружества са действали по законите на тези 20 държави и изведнъж става измама...айде бе....
  • 10 Петко

    10 2 Отговор
    Само дето е пропуснала че с криопто валути мафията си пере парите по цял свят. Със сигурност са я намерили без да търсят анериканската прокуратура за съдействие....
  • 11 123

    9 0 Отговор
    Искат да я хванат, за да вземат ноу хау.
  • 12 стафо

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мордекай":

    Каква бизнес дама на Годината ? Платила е на Фон Минчев 15 000 лв и е провъзгласена. Поръчала си е 1000 бройки фалшиво списание на Форбес с нейна снимка на първа страница и след това Форбес бг е забранено у нас.Измама след измама, с много пари .
  • 13 Цаца

    10 0 Отговор
    Пу за мене Бентаягата й!
    Тая тетка е вързана с Таки ,затова изкупи половината център на София и никой не смее копче да и каже....
  • 14 Истината

    8 0 Отговор
    Много грозна тая торба. Ако ще и ботокс да слага силикон... селското прозира отдолу.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ооооооо

    3 2 Отговор
    тоя Ружа не е българка, смесица от турски и друг тъмен етнос..
    Личи й, нали?
  • 17 ооооооо

    1 2 Отговор
    тоя Ружа не е българка, смесица от турски и друг тъмен етнос..
    Личи й, нали?
  • 18 София

    3 1 Отговор
    Тая циганка не е ли от ДОЛЕН чифлик !? :)
  • 19 А. Карамихалев

    3 4 Отговор
    Човек само може да се учи от хора като нея. За мен тя е един успял човек в световната история. Спомням си преди години като излезе филма за „ Вълкът от Уолстрийт” как се пълниха кино залите и всеки се възхищаваше на главния герой. Сега понеже героинята е БГ се сипят само обидни думи и завист. Дано да е добре жената и някои ден да излезе истината, че не е измамник, а успешен предприемач.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шегичка

    6 0 Отговор
    Най -вероятно вече е излетяла през борда на някоя яхта.Като знаем с какви хора си е имала вземане-даване.