Last news in Fakti

15 Март, 2019 09:31 18 060 20

Скандални разкрития за милиони евро, свързващи Евгения Банева и Жоро Шопа

  • евгения банева-
  • жоро шопа

Евгения и Жоро са втори братовчеди, като майките им са първи братовчедки

Скандални разкрития за милиони евро, свързващи Евгения Банева и Жоро Шопа - 1

Евгения Банева лично завела Георги Семерджиев, известен като Жоро Шопа, в швейцарска банка, за да си отвори сметка. Това обясняват очевидци на историята, цитирани от в. „Уикенд“.

Воаяжът до Цюрих се случва малко след като Семерджиев е прострелян пред столичния хотел „Хемус“. През 2014 г. наемник, който все още не е открит, изстрелва 4 куршума по него. За късмет той е пронизан само от един патрон. Нападението става недалеч от офиса на Семерджиев, като убиецът стреля в гърба му, докато бизнесменът слиза от колата си.

Веднага след като си стъпва на краката след този инцидент, Евгения завежда Семерджиев в Швейцария. Двамата посещават банката, в която семейство Баневи имат сметка. Евгения гарантира пред трезора, като това е условието, за да бъде открита сметка и на Семерджиев. Без гарант нямало да може да стане клиент на банката, поясняват източниците на изданието. След това той захранил сметката си с 3-4 млн. евро.

Както БЛИЦ вече писа, Евгения и Жоро са втори братовчеди, като майките им са първи братовчедки. Двамата не били кой знае колко близки, но все пак поддържали контакти. Обща черта на двамата била болезнената им мания към лукса и скъпите вещи. Според запознати преди години връзката на двамата новобогаташи била далеч по-здрава, но с времето пътищата им се разминали.

Източниците на вестника обаче са категорични, че Банева не е завела Шопа в банката само защото са роднини. Напротив, услугата си има и чисто финансови измерения. Евгения получила тлъста комисиона - процент от парите, вкарани в сметката, за която тя гарантирала.

Интересът на семейство Баневи към солидните швейцарски банки не е от вчера. Още по времето на покойната Дочка Банева Николай Банев влага пари в трезорите, известни с умението си да пазят в тайна клиентите си.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Робот

    59 9 Отговор
    Разкази от Женския пазар !
  • 2 митака

    73 9 Отговор
    Кво ме интерисува кой на кого го слага и как си открават сметките. Кво занимавате хората с глупости. Медийте - занимавайте се с това , че на някой хора им е вдигната водата с 250 % , че други нямат какво да ядат, че пенсионерите взимат по 200 лв. пенсий. С това се занимавайте.

    Коментиран от #17

  • 3 Запознат

    28 9 Отговор
    Бих я помачкал в ареста.
  • 4 Аз никога

    26 8 Отговор
    Няма да се пенсионирам. И къв е смисълът. 40г стаж пенсия 200лв. 0г стаж пенсия по болест 200лв. Отиваш в чужбина работиш 6 месеца връщаш се 1000лв пенсия от 200лв.
  • 5 Кольо-зета

    24 4 Отговор
    Тая Евгения е перверзна и ме кефи...........навитак съм и да и ударя една точилка.

    Коментиран от #14

  • 6 Гост

    15 2 Отговор
    Видяло се е,ще се мести.

    Коментиран от #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 истинко

    16 1 Отговор
    Тези журналя не спират да ме изненадват! Голямо разкритие "Евгения и Жоро са втори братовчеди, като майките им са първи братовчедки"! Ами ако майките им бяха трети братовчедки, какви братовчеди ще са Евгения и Жоро?!?
  • 10 КККК

    25 1 Отговор
    Значи били изстреляни 4 куршума по него, ама той бил уцелен от един патрон.Изглежда единият атентатор докато го е стрелял, втория го е замерял с патрони и го е уцелил.Явно автора е пропуснал казармата))))
  • 11 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    Това ли е бг прокуратура????
  • 12 жоро уудстока

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    на моя от местене свят му се зави-скоро ще заповръща.А какво да местят"сладураната","слънчицето"и др.сладки"никчета"?Предлагам да не бъдем егоисти и да ги включим в местенето.Който е Съгласна-местенето да започнееее.........
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Старшина Варадин

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кольо-зета":

    Я по-добре една Чайка че е по-реална
  • 15 БАРО

    8 0 Отговор
    Не само казармата и училището
  • 16 Васил

    4 0 Отговор
    Нормално нали и с Мадуро от Банкя бяха на "бизнес пътуване" до Дубай
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    Не ви ли прави впечатление,че покрай Банева на кого е братовчедка или учанайка,се затумчва въпроса за Цветан Василев и още сто василевци?
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    Напълно излишна информация. Съвет към така наречения журналист.
    Нищо и никой не може да бъде пронизано от патрон, освен ако не е изстрелян с прашка. Патрона се състои от куршум, гилза и метателен заряд и се зарежда в пълнителя, от там в цевта. След изстрела от цевта излита куршума. И след като си го написал първия път правилно, какво те накара в следващото изречение да импровизираш?
  • 20 Фууу, шлюшка

    0 0 Отговор
    Шлюшка отстойная