Last news in Fakti

6 Юли, 2019 18:48 12 087 10

Има̀не за 2 млн. евро в палата на Жоро Шопа

  • жоро шопа-
  • кабрера де мар-
  • часовници

У нас Жоро Шопа ще бъде съден за укривателство на известно семейство хотелиери

Десетки луксозни часовници и бижута на обща стойност около 2 милиона евро са открили полицаите от „Гуардия сивил“ в имението на Георги Семерджиев – Жоро Шопа в Кабрера де Мар край Барселона. В четвъртък следобед той бе арестуван в палата си от испанската полиция по искане на властите в България.

В имението на Жоро Шопа край Барселона ченгетата се натъкнали на впечатляваща колекция от часовници и бижута Семерджиев е въдворен в арест в Мадрид в очакване на екстрадицията си и вероятно ще изкара лятото в испанска килия, докато съдебните власти уредят отзоваването му в България, твърди lupa.bg.

У нас Жоро Шопа ще бъде съден за укривателство известно семейство хотелиери, които от месеци са в следствения арест. Срещу Семерджиев ще бъде повдигнато и друго обвинение – за пране на пари от престъпна дейност, но засега детайлите от това разследване се пазят в тайна от Специализираната прокуратура.

Според неофициална информация, става въпрос за огромна сума пари с неустановен произход – над 12 милиона лева. Източник от високите етажи на МВР пък разкри прелюбопитен детайл около задържането на Семерджиев в къщата му в Кабрера де Мар. Дошлите да арестуват Жоро Шопа испански полицаи са се натъкнали на впечатляваща колекция от луксозни швейцарски часовници и дизайнерски бижута – мъжки и дамски, заключени в сейф.

Полицаите описвали около 2 часа скъпоценностите на Семерджиев, които имали автентични документи за произход. „Часовниците са на обща сума около 2 милиона евро – става въпрос за уникални модели на „Вашерон Константин“, „Картие“, „Аудемар Пиге“, „Юлис Нарда“, „Зенит“, „Хублот“ и други реномирани марки.

Интересно е откъде Семерджиев ще докаже произхода на средствата, с които е закупил часовниците“, разказва източникът. Георги Семерджиев пред имението си в Кабрера де Мар заедно с друг "сенчест" баровец с прякор Брото. В България Георги Семерджиев – Шопа отдавна стана пословичен със страстта си към свръхлуксозните часовници. Той даже стопанисва бутици за тиктакащи скъпоценности в София, а и в Букурещ.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zxc

    11 17 Отговор
    тва са китайски реплики бре тука в базар.бг ги има по 200лв
  • 2 Киро

    30 3 Отговор
    Тос май не си е платил, на който трябва.
  • 3 Bahti

    21 4 Отговор
    Ех, Барселона. Сега тиквата, ще блажи. Сега те първа, ще се Крадът останките.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 български превод хаха

    12 0 Отговор
    Вашерон Константин, „Аудемар Пиге“, „Юлис Нарда“ хахаха някой май изобщо няма представа как се произнасят тези марки

    Коментиран от #6, #9

  • 6 Нереза

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "български превод хаха":

    Айде преведи ги ти бе отворко....аре да ти видим превода..
  • 7 DEA

    1 2 Отговор
    Aza vibratora shto ne kaghete be bg shushomigi neblagodarni
  • 8 DEA

    1 2 Отговор
    Aza vibratora shto ne kaghete be bg shushomigi neblagodarni
  • 9 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "български превод хаха":

    Мария пише статията,не се сърди 😁😁😁😁
  • 10 1944

    1 0 Отговор
    да не излезе , че бижутата са на наша манекенка с къща там. че бай мек х.й ще им прати мазната цаца да ги респектира разпищолените испанци.