31 Май, 2019 14:43 1 969 11

Цацаров поиска да спрат присъдите на полицаите по делото за смъртта на Чората

  • чората-
  • ангел димитров

Главният прокурор внесе искане до Върховния касационен съд за възобновяване на наказателното дело

Цацаров поиска да спрат присъдите на полицаите по делото за смъртта на Чората - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане до Върховния касационен съд за възобновяване на наказателното дело, по което петима бивши полицейски служители са осъдени за убийство на Ангел Димитров - Чората. Той почина на 10 ноември 2005 година при полицейската операция “Респект” в Благоевград.

Главният прокурор направи и искане за спиране изпълнението на наказанията "лишаване от свобода" по отношение на осъдените, съобщиха от прокуратурата.

По 7 г. затвор получиха петимата, обвинени за смъртта на Ангел Димитров – Чората: Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Граховски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

Днес, 31.05.2019 г., главният прокурор Сотир Цацаров се срещна по тяхна молба със съпругите на осъдените, и ги уведоми за внесеното искане и от негово име за възобновяване на наказателното дело.

На 31.05.2019 г. главният прокурор внесе във ВКС искане за възобновяване на наказателно дело № 1140/2018 г., за отмяна на постановеното решение от 19.04.2019 г. и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на касационния съд, като счита, че съдебният акт е постановен при съществени нарушения на закона и процесуалните правила, а наложените наказания са явно несправедливи.

Направено е и искане за спиране изпълнението на наказанията, изтърпявани към момента от всички осъдени лица, до провеждане на съдебното заседание по образуваното дело за възобновяване на наказателното производство и постановяване на решението.

Ако съдът уважи искането на главния прокурор за спиране изпълнението на наказанията, осъдените Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков следва да бъдат освободени от местата за лишаване от свобода до произнасяне на ВКС по направените искания за възобновяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДДРОнег

    16 20 Отговор
    Сега полЮцаите няма ли да излязат на протест, за да защитят колегите си, или те по навик протестират само за пари и привилегии !!!
  • 3 Вова

    33 18 Отговор
    Цацаров отново в защита на едни убийци и то осъдени на последна инстанция! Така е в държавата, където мафията ръководи!

    Коментиран от #6

  • 4 Дрейк

    32 13 Отговор
    Въртят и сучат да отърват кожата на полицаите бандюхи! Утре може да убият и всеки един от нас и пак ли ще се отърват?
  • 5 чичо

    31 5 Отговор
    не разбрах защо са го били, когато вече е бил с белезници

    Коментиран от #7

  • 6 Aaa

    12 25 Отговор

    До коментар #3 от "Вова":

    Те са герои! Присъдите трябва да се отменят и да им се даде награда за добре свършена работа! Всеки бандит да си знае мястото - под тревата! Няма аз да го издържам дълги години да яде наготово в затвора!
    Каква точно ни е ползата от такива Чори, Мори, Очи, Иванчеви и т.н.?!?
  • 7 Aaa

    12 20 Отговор

    До коментар #5 от "чичо":

    А може би е трябвало да му постелят червено килимче, да го галят и да му дадат топло ястие?
    Когато си престъпник нямаш никакви права - ти си просто едно нищо!
    От голямо пазене на правата на престъпниците стигнахме до това положение да забравим за правата на нормалните хора!

    Коментиран от #11

  • 8 Gost

    16 1 Отговор
    garvan garvanu oko ne vadi ima6e edna poslovica
  • 9 Is 200

    13 4 Отговор
    Да стоят в затвора.
  • 10 ЧОРИ, МОРИ, ВСИЧКО ЛЕШ

    9 4 Отговор
    Щом ще се правят на престъпници да си берат гайлето. Твърда ръка и твърд закон, така трябва да е, кви са тия хуманности и европейски ценности, ала бала.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.