Last news in Fakti

8 Юни, 2012 13:19 2 177 7

Братя Галеви обвинени в прането на над 35.5 млн. лв

  • братя галеви-
  • обвинени-
  • "пране" на пари
Братя Галеви обвинени в прането на над 35.5 млн. лв - 1
Снимка БГНЕС

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са обвинени задочно в ръководене на престъпна група с цел "пране" на пари чрез използване на документи с невярно съдържание за сумата от 35.5 млн. лева, съобщиха днес от Специализираната прокуратура. Като членове на групата са привлечени още две лица – Методи Ковачев и Христинка Ангелова. Установяват се и други лица, които са участвали в ОПГ-то.
Според прокуратурата групата е действала в периода януари 2003 г. – до края на 2010 година на територията на България.
Обвинението твърди, че от януари 2003 г. – март 2004 г. Братя Галеви и Христинка Ангелова като подбудители и помагачи умишлено склонили Методи Ковачев да преведе общо 576 779.30 лева от сметките в български банки на фирма "Катон-Транс" ЕООД по сметки на различни бенефициенти в различни чуждестранни банки, използвайки документи с невярно съдържание – договори за покупка и внос на стоки в страната.
От април 2004 г. до края на 2010 г. в столицата, в Дупница и в чужбина Братя Галеви подбудили пък Христинка Ангелова умишлено да склони Методи Ковачев да извърши множество финансови операции – парични преводи от български банки към банкови институции в Швейцария, Канада, Литва, Латвия, Обединените арабски емирства, Великобритания, Британски Вирджински острови, Кипър, Сейшелите и Китай на обща стойност 35 515 628.40 лева. Милионите били придобити чрез престъпление, твърдят от спецпрокуратурата.
Обвиненията срещу Галеви са повдигнати задочно, тъй като от 3 май те са в неизвестност. Вече са пуснати за издирване и на страницата на Интерпол. Преди да изчезнат  Върховният касационен съд  осъди Пламен Галев на пет години затвор, а Ангел Христов  на четири години затвор за организирана престъпна група с цел рекет. Оказа се, че Пламен Галев и Ангел Христов  са изтеглили и гаранцията си от 100 000 лева.
Методи Ковачев е с мярка за неотклонение "подписка", а Христинка Ангелова – с парична гаранция в размер на 5000 лева.
Разследването и проследяването на паричните потоци се провежда, освен от спецпрокуратурата, от МВР, ДАНС в сътрудничество с ФБР.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кии

    1 1 Отговор
    Тези политици, вече се чудат, кого да обвиняват за откраднатите пари от тях самите и който е избягал всичко е на негово име ....
  • 2 ПРЕДСТАВЛЕНИЕ

    1 1 Отговор
    Аха, за толко години чак сега се сетиха да ги разследват... това ясно показва, че прокуратура и т.н. разботи заедно с мафията и като хора като 'братя' "Галеви" им свърши работата и не са им нужни вече си ги топят и хвърлят прах в очите на хората... тоест в момента самите галеви за жертви, но те си го и заслужават..... общо взето ЦИРК! Боко и Цветанов са 20 пъти по-голяма мафия от тия, ама те имат чадърче, нали все пак са на 'ръководни' постове :D ЦИРК ЦИРК
  • 3 кик

    1 1 Отговор
    даааа боко е топ престъпника заедно с обкръжението си
  • 4 станимир карагеоргиев

    1 2 Отговор
    смешници!!!!!

    Коментиран от #7

  • 5 Явор

    0 1 Отговор
    ako ne bqha izbqgali tova shteshe da bude pokrito mai a :) Boko moko Cvetarkata Bulgarskia narod gi izbra !
  • 6 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    abe kakvo pliuete sreshtu Borisov.are zamalchete kogao imachovek koito pravi neshto v tazi ubita ot komunistite darjavica.
  • 7 Кирил Червенков

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "станимир карагеоргиев":

    4udq se dali ne sa zneeli o6te v prednoto pravitelstvo za tova i zashto se 4aka tolkova :) te da bqxa samo bratq galevi shte e o,k no kato tqxs ima o6te 100 tqx koga 6te sudqt