7 Октомври, 2019 17:50 1 778 7

Ексминистър Манолев се изправя пред съда

  • александър манолев-
  • къща за гости

Бившият зам.-министър на икономиката е обвинен, че е предоставил фалшива информация, за да получи финансиране за къща за гости

Ексминистър Манолев се изправя пред съда - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият зам.-министър на икономиката Александър Манолев отива на съд, съобщават от Окръжна прокуратура – Благоевград. По информация на държавното обвинение, той е предоставил фалшива информация, за да получи еврофинансиране за къща за гости.

Манолев подаде оставка от поста и след това беше разследван заради къщата за гости, която се оказа в негов имот, недостъпна за туристи и собственост на жена. Тогава от държавното обвинение изразиха съмнение, че може да е подставено лице.

Като съучастник на Манолев е обвинена и въпросната жена, тя е подала документите за финансиране пред Държавен фонд „Земеделие”.

Въпреки че нямала финансови средства за извършване на инвестиция по проекта към датата на кандидатстването ѝ, тя представила неверни сведения като подписала декларация, че е осигурила такива в размер на близо 600 хил. лв.

От разследването става ясно, че на 30.04.2014 г., с писмо пред Държавен фонд „Земеделие“ жената е представила документи, удостоверяващи извършване на разходи от нейна страна и получаване на приходи, свързани с отглеждане на лозе от земеделска дейност през 2012 г. За целта тя приложила договор за отдаване под наем на земеделска земя, в който като наемодател и собственик бил посочен Александър Манолев – другият обвиняем по делото.

В същото време обаче въпросният имот бил собственост на „Т.А.“ ЕООД. Освен това, обвиняемата приложила фактури за обработка на лозе и продажба на грозде, въпреки че посочените в тях дейности не били извършени.

Държавното обвинение посочва, че Манолев умишлено е склонил жената да извърши престъплението. Той я улеснил чрез даване на съвети и разяснения относно процедурата за кандидатстване.

Също така бившият зам.-министър е намерил парцел, на който да се да се изгради „къщата за гости“ и е предоставил паричен заем в размер на 700 хил. лв. на управляваното от нея дружество.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така се праи инсталация

    4 0 Отговор
    Така е Сашка , ГЕРБ е електрическо табло с наредени на различни постове бушончета и те трябва в дадем момент да горят. Сега предизборно силните токове те опраскаха теб.
  • 2 Ynd

    3 0 Отговор
    Произход на 700 000 лева?
  • 3 Доналт Тръмп

    5 0 Отговор
    Да позная ли как ще приключи делото ....и после Страсбурк .
  • 4 анонимен

    2 0 Отговор
    Всичко е цирк и пълна порнография! Нищо няма да му направят! Замазват очите на народа!
  • 5 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Къде ли ще го пратят и него посланик
  • 6 Гост

    1 0 Отговор
    На тоя присъдата трябва да му почва от 10 годин нагоре само за физиономия
  • 7 МАРА ПОДРОБНАТА

    0 0 Отговор
    а този на компи дету е във валенсия, а сички останали, кой с асансьорче, кой с тераска с къщичка и градинки отпред и одзад -- ЩЕ ИМА ЛИ СЪД ЗА КЬОРАВОТО И САКАТОТТО КОИТО КРАДОХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРАДА И ДА МАСКАРЯТ, НАС, БЪЛГАРИТЕ...
    ОСВЕН ТОЗ...