Last news in Fakti

29 Ноември, 2019 09:48 3 141 8

10 съдии си дадоха отвод по делото срещу Манолев за луксозната къща "за гости"

  • александър манолев

Цели два месеца процесът не може да стартира

10 съдии си дадоха отвод по делото срещу Манолев за луксозната къща "за гости" - 1
Колаж: БиволЪ

10 съдии от Благоевград си направиха отвод по делото срещу бившия зам.- министър на икономиката Александър Манолев, който заедно със своята съучастничка Анна Димитрова бе обвинен от прокуратурата в злоупотреба и фалшифициране на документи с цел получаване на европейски помощи, съобщи БНР.

Два месеца след като окръжната прокуратура даде на съд бившия зам.-министър заради луксозната къща за гости край Сандански, която обаче никога не е използвана като туристически обект, а като личен имот на семейството му, делото не може да стартира.

Причината е, че всички съдии, избирани автоматично и на случаен принцип, са си направили отвод с един и същи мотив - колегиални отношения със сестрата на обвинения - Рая Манолева, която е съдия в РС - Сандански, разказва още Националното радио. Ако и последният окръжен магистрат, съдия Татяна Андонова, избрана преди седмица, откаже да поеме делото, то ще трябва да бъде изпратено в друг съд с решение на ВКС.

Къщата за гости на Александър Манолев се оказа и в списъка на ДФ „Земеделие“ с фирмите, които ще трябва да върнат 100% от европейската помощ по ПРСР, а усвоената сума е 391 хил. лева. Бившият зам.-министър е обвинен в подбудителство и умишлено склоняване за извършване на престъпление. Чрез 25-годишната Ана Димитрова, която е формален собственик и вносител на проекта, на ДФ "Земеделие" са представени фалшифицирани документи за собственост, за наличен капитал и фактури за извършени плащания, с които всъщност Александър Манолев си е построил луксозна къща за гости, която никога не е работела по предназначение, твърди БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valio

    26 1 Отговор
    Дайте го тогава на Спец.прокуратурата в София.

    Коментиран от #6

  • 2 Вилиян

    19 0 Отговор
    Гарван гарвану око НЕ ТРЯБВА да вади.....
  • 3 Булгар

    18 0 Отговор
    Как да я осъдят като си знаят бакиите и може и тях да ги сполети нещо подобно ако тя се ядоса
  • 4 Спиро

    16 0 Отговор
    Ха-ха. Ами, да си поканим съдии от чужбина. Както, при ''кървавите'' дербита в родния ни футбол. А на 10-тимата, със самоотвода -без право да ''свирят'' за една година.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А дано

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Valio":

    Какво да правят в Спеца? Те прокурорите са напълнили 40 папки. Търси се, кой да удари с чукчето и да произнесе присъда. И ако един се престраши да вкара министър в затвора .... Може и другите да се отпушат. Ама, на'дали :-)
  • 7 е туй е то

    6 0 Отговор
    мафията,която си има държава-със сикаджията начело!
  • 8 Африканеца

    4 0 Отговор
    Ами освен мешерето да се самосезира