Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 17:19 5 205 6

Лоши новини за задържания охранителен бос и приближените му

  • vta-
  • арести-
  • бургас

Рекетьорите заплашвали собственици на търговци обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми

Лоши новини за задържания охранителен бос и приближените му - 1
Снимка: shutterstock

Повдигат се обвинения на седем лица, част от организираната престъпна група за рекет в Бургас. Това каза по време на брифинг във връзка с действията по разследването на организираната престъпна група за рекет в Бургас, неутрализирана на 14 октомври, предаде "Фокус".

Припомняме, че един от закопчаните е босът на VTA Николай Мечков.

Тя поясни, че в хода на разследването са били иззети мобилни телефони, парични суми и документи. На един от адресите е иззета и маска с прорези. В групата са участвали седем лица, криминално проявени и осъждани, които демонстрират висок начин и стандарт на живот.

Един от членовете е осъден на доживотен затвор без замяна за убийството на две лица чрез взрив на автомобил.

От Старозагорския затвор, където към момент той излежава присъдата си, е осъществявал контакт с групата. Групата се е занимавала с охранителна дейност, а също и е предлагала пари срещу висока лихва.

Заплашвали собственици на търговци обекти, хотели и комплекси да сключват договори с охранителни фирми, управлявани от членове на групировката. Събрани са доказателства, че членовете са осъществявали побой на хора от конкурентни на тях фирми.

Към момента се повдигат обвинения на седем лица, по отношение на 6 от тях СП ще внесе искане в СНС за мярка за неотклонение и задържане под стража.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо Седларов

    11 0 Отговор
    ОХ "горкичките" Какво ще Правят?????????
  • 2 Тьотю

    24 2 Отговор
    А ТИМ-Варна, КОГА???!!!
  • 3 бургаска батка с адибас

    21 1 Отговор
    Не не няма мутри и 90-те отдавна са отминали !
  • 4 Офтамолог

    20 0 Отговор
    А Митьо Очите? Той? Че те са братя по оръжие с Мечката
  • 5 ОПАААА

    11 5 Отговор
    ОЩЕ ЕДИН КОМУНИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС УНИЩОЖЕН , ЗАПОЧВА КОМУНИСТИЧЕСКО ПИЩЕНЕ !
  • 6 ???

    4 6 Отговор
    Взели на хората телефоните, че даже и маска с прорези. И сега и аз като имам такава за колелото дс взема да я хвърля ли?