Last news in Fakti

20 Август, 2012 20:32 10 287 26

Охранителят на Братя Галеви преби съсед

  • дупница-
  • братя галеви-
  • стоимен христов-
  • охрана-
  • побой
Охранителят на Братя Галеви преби съсед - 1
Снимка: БГНЕС

След повече от три месеца, откакто са в неизвестност, Братя Галеви напомниха за себе си чрез едно от най-доверените си лица. Основният им охранител преби мъж в дома му. Причината - вдигал шум.

Стоимен Христов живее и работи в Лондон, а в Дупница се връща за по месец в годината. След дискотека в събота срещу неделя се прибрал вкъщи с двама свои приятели. Шумната компания подразнила съсед на третия етаж, който връхлетял в жилището и пребил Стоимен пред очите на съпругата и едногодишното му дете.

„Не знам, много сме уплашени и двамата. Ходя с роднини да взема малко дрешки на детето и даже сега трябва да му взема лекарствата след малко отгоре, че имаме в апартамента, но ме е страх да се прибера, ние спим при роднините”, казва Христина Велева, съпруга на Стоимен.

С екипа на bTV семейството намира смелост да влезе в апартамента си. Показва следите от среднощния екшън. „Аз много не си спомням какво е станало, в смисъл би ме много... Тук съм се подпирал, кръв навсякъде може да видите”, разказва потърпевшият.

„Тук той пада и той почва да го бие много, рита го и мъжът ми пада в безсъзнание и почва да не може да си взима въздух, целият облят в кръв”, добавя детайли към разказа на съпруга си Христина.

Пребитият мъж е приет в болница. Съпругата му веднага подава жалба в полицията срещу бияча - Васил Капланов, с прякор Каплата, един от най-доверените хора на мистериозно изчезналите Братя Галеви.

„Аз съм го виждал с пистолети, с пушки излиза от апартамента, с калашници... Аз мислите ли, че мога да се кача и да му кажа нещо? Примерно като се карат с жена му, аз да не би да се качвам горе и да го бия или пък някой от всичките други комшии”, допълва още Стоимен Христов.

След инцидента Каплата е неоткриваем. Призовка да се яви за разпит полицаите връчват на жена му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 г-н.Никои

    9 1 Отговор
    Радвам се че ще пиша първия коментар,но наистина случая е много неприятен.,едно от най унизителните неща които могат да се случат на един мъж е да го пребият в собствения му дом пред жена му и детето му и по-лошото е че човека не се е съпротивлявал защото е слаб, а за да непредизвика още по голям гняв от страна на малоумника заради малкото си дете и жена си.Гледам коментара ми да е максимално обективен и се сдържан от мнения от рода на аз какво бих направил защото съм сигурен че след малко ще се напълни със коментари на ол...френи и полуидиоти.
  • 2 Тодор Тодоров

    6 2 Отговор
    Подкрепям казаното(плюсът е от мен). Искренно се надявам този да бъде съден, осъден по поне 3-4 обвинения и да престои поне 10 години зад решетките.
    Искренно се надявам, но...не вярвам!
    Това в друга държава щеше да му струва сериозен престой в затвора, а в САЩ може би и живота още преди да стигне до полиция и съд(според късмета и случая).
  • 3 ккк

    7 1 Отговор
    Мутрите си бият хора, държавата си пита у., малките и подрастващите виждат ,че само така те уважават -като биеш на ред. Всички момчета се държат като мутри ,а момичетата ,като проститутки. Въобще- рая на земята. Това се получи след 23 години демокрация/капитализъм/. То ще излезе ,че бай Тошо и хората му бяха по свесни- поне държаха да има ред и спокойствие и човек не се страхуваше дали няма да изнасилят или пребият детето му на връщане от училище.
  • 4 ВИП АМГ

    0 3 Отговор
    NIKOI NE ZNAE KAKVO E STANALO.NEKA RASLEDVASHTITE ORGANI SA MAKSIMALNO OBEKTIVNI I DASI SVARSHAT RABOTATA.
  • 5 1234

    0 0 Отговор
    Абе тодоре хващай си багажа и заминавай за сащ. Те такива чифутски г и докараха такива като братя галеви.
  • 6 BatkoVi

    0 5 Отговор
    "С екипа на bTV семейството намира смелост да влезе в апартамента си"...Само това изречение ме накара да се осъмня дълбоко в тази "история", която дезинформираните веднага бързат да коментират, сякаш са били там през цялото време...Както каза колегата по-долу - оставете разследващите да си свършат работата...С пушки излизал, с калашници?!После пък не си спомнял как са го били...Кой знае колко е бил пиян и какви ги е бръщолевил "гурбетчията", а това, че е гуляйствал посред нощ пред жена си и бебето защо не го обсъдите, вие защитници на този мишок?Или това е нормално поведение на "примерен" баща?И на мен да ми думка музика нощес, особено ако съм с малко дете, и аз ще го отупам, без да ми мигне окото...или може би трябва да се обадя на полицията да дойде да му каже да намали малко, което естествено после няма кой да проконтролира...
  • 7 1234

    0 1 Отговор
    Така е приятелю. А пък този си мисли че като се е върнал от острова в БГ ще му козируват.
  • 8 EMSKI

    1 1 Отговор
    Аз съм чирпанлия.....на тоя му режа главата до две...ако е прекалено силен,ще го издебна,и пак го пребивам...и в Англия ще го намеря,просто става цел номер 1 на живота ми! Не мога да си представя това-да ме сритва пред жена ми и детето ми...квото и да става после-трепя го!!!
  • 9 1234

    4 0 Отговор
    E то на комрютъра и аз ги трепя всичките.

    Коментиран от #10

  • 10 EMSKI

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    За разлика от тебе,съм служил в УБО...не знам дали ти говори нещо тази абревиатура...ако не...по-добре замълчи!

    Коментиран от #13

  • 11 diablo

    1 5 Отговор
    ще го бия като магаре ако па ще и маргарет тачер да го е пратила на почивка в българия. нещо се е превъзбудил повече след гадния и мизерен скотски живот.

    Коментиран от #17

  • 12 1234

    0 0 Отговор
    Емски много се изплаших. А като си бил в убо сигурно си бил колега на братя галеви . И тогава трябва да ги знаеш къде са.
  • 13 юхтн

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "EMSKI":

    желязото не пита кой къде е служил смешка
  • 14 Костадин Кръстев

    2 0 Отговор
    еми с пистолет ако човек се защити, ще го осъдят, то какво остава в личния си дом да е нападнат човечеца, поне да имаха пистолет да се защитят, но накрая те ще са виновните
    какъв е извода - пистолета не е излишен, но смятам че винаги ще има такива истории, еми това е творение на нашата държава така че не се учудвайте, на мене ми е чудно тази анархия до какво довежда, то повече престъпници има на свобода отколкото в затвора - там са сигурно овчици, за побои трябва да сложат по тежки присъди а не съдиите да се смиляват и все условни и да ги пускат тия престъпници, колко такива престъпници са неосъдени или с условни присъди, аз викам - да се местим в друга държава, време ни е на всички
  • 15 kjuy

    0 2 Отговор
    Август месец много гурбетчий се приберат отпуска. Псевдо испанци англичани кипърци и тем подобна сган. И почват да се фантазират пред хора които не познават. И точно от там е възникнал скандала.
  • 16 гражданин

    2 0 Отговор
    на сапуни галеви и огранителите им и боко и останалите от комунистическата мафия, на сапун всичките

    Коментиран от #24

  • 17 николай маринов

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "diablo":

    За Маргарет Тачър е простимо да си неграмотен , но да пишеш БЪЛГАРИЯ с малка буква си е жива простотия .
  • 18 гост

    1 1 Отговор
    Ако единият участник не беше толкова известен, никой нямаше да коментира този случай.
  • 19 един възмотен

    0 0 Отговор
    просто тоя прословут бияч трябва да влезе в затвора и там да го маправят жена та да се почувства добре
  • 20 1234

    1 0 Отговор
    Абе в затвора дали ще го направят жена не знам. По скоро ще стане обратното като ги знам как обичаха м...лите. А боко спечели изборите като разправяше че ще вкара всички в затвора и вие му повярвахте. И кой е в затвора? Че този е в МВР от 2001г. Точно от тогава се възродиха мутрите.

    Коментиран от #23

  • 21 WTF

    2 0 Отговор
    Чета,чета коментарите и немога да повярвам,че има хора,които подкрепят "бияча"...Ако бития Стоимен е вдигал шум,каквото всъщност е направил е трябвало просто да се извика полиция и да му съставят акт и готово,лично на мен са ми съставяли за същото,ако е имало друг проблем между двамата е трябвало "бияча" да го извика навън насаме,да му зашлеви един възпитателен шамар и готово,защо да пребиваш човека за едната глупост? Но всъщност отговора в мн прост-защото той така е свикнал,такава му е работата,която е работил при "бизнесмените" Галеви.Само че този път не е отчел факта,че последните ги няма и този път няма кой да го изкара невинен,както всеки път,като е пребивал хора.Искренно се надявам да го намерят,осъдят и поставят на едно топло място,където да се чувства наистина много зле!
  • 22 нещастник

    0 0 Отговор
    аз пьк нямаше да се оставя на ме набие за какьв се мисли тоя боклук ще му изям крькляна на нещастника ..
  • 23 браво

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "1234":

    Браво човек ,това исках и аз да кажа БОЙКО - много обещаваше ,че ще вкара в затвори някой хора ,които много бързо забрави после да ги вкарва ,защото е обществена тайна ,че БОЙКО е равно на МАФИЯ ,няма по добра закрила от това да си МАФИОТ - МИН .ПРедседател
  • 24 9/8

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "гражданин":

    + + + + + + + + +
  • 25 глупак

    0 0 Отговор
    Аз съм сигурен че Каплата е спрял да чете вестници и да гледа телевизия като братчетата дето ги охраняваше.И не знае че го търсят.Ама той ще види като го хване бате Боко.А бате Боко ще го хване точно като Галевите.За едни две работи.За ръцете имам предвид , да не помислите нещо ,че ще ми изтрият коментара като нецензурен.
  • 26 Някой

    0 0 Отговор
    Каплата не е от макя раждан тва говедо заслужава да свърши като отвертката и да бъде наказан не от нас от човекът който гледа грешките който прави от господ но полиция нищо не смее да направи докато той е шерифа сме мъртви ваички и града е негов. Точка по въпроса