Last news in Fakti

14 Април, 2020 20:20 5 855 56

Сидеров принудително в СДВР, отказал да покаже лична карта и си тръгнал

  • волен сидеров

Лидерът на АТАКА е бил призован в качеството на обвиняем и за предявяване на гаранция от 50 000 лева

Сидеров принудително в СДВР, отказал да покаже лична карта и си тръгнал - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Волен Сидеров е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района на Столичната дирекция на полицията, където е бил призован да се яви в качеството му на обвиняем по досъдебно производство, образувано в Софийската районна прокуратура. Затова се е наложило разследващ полицай да разпореди принудителното му довеждане, съобщават от прокуратурата, съобщи "Дарик".

Малко по-рано Софийската районна прокуратура повдигна две обвинения на столичния общински съветник и лидер на АТАКА Волен Сидеров.
На Сидеров беше наложена парична гаранция в размер на 50 хил. лв.

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение. Освен това на 13 април общинският съветник е попречил да му се връчи призовка.

Второто обвинение на Сидеров е за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай по време на телевизионно предаване излъчено на 13 април: "Правете си сметката, тези които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!"; "Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!".

Въпреки всичко Волен Сидеров днес се е явил в СДВР, за да му бъдат предявени обвиненията. Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    39 1 Отговор
    Шоуто започва.......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 З Мастурбакова

    28 12 Отговор
    ЕЙЙЙЙЙ ЛУД ИЗВИНИ СА БЙЕЕЕЕ
  • 4 Хубава новина

    31 13 Отговор
    Тая държава почва да се оправя, браво!
  • 5 ЗАБРАНИК СЪМ ТВ "АЛФА" СОФТУЕРНО В САМИЯ ТЕЛЕВИЗОР..ГОВНЬЯ

    13 9 Отговор
    ГОЛЯМ КЕФ
  • 6 Правото на свободна воля

    32 25 Отговор
    Воленееее ....Руско мекере си, но за това си прав!

    Коментиран от #27

  • 7 Нагло същество

    36 15 Отговор
    Аз, като прост български робработник, трябва да се съобразявам с ченгели, закони, правила и т.н. а за тоя па нищо не важи, е как да му бъда последовател, като произвола му утре, ще се стовари и върху мен
  • 8 Ами да

    28 9 Отговор
    Другаря лузер не го слуша главата ! Само той да е......
  • 9 Ръмпези

    38 25 Отговор
    ГЕШЕВ , СРАМУВАМ СЕ КАТО БЪЛГАРИН, ЧЕ НАШИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР ГО ВОДЯТ СЪС СИНДЖИР КАТО БУЛОНКА И МУ ДИКТУВАТ КАКВО ДА ПРАВИ...СРАМ ЗА ЦЯЛАТА НАЦИЯ...КЬОВЕШИ СЕ СМЕЕ НА ВИСОК ГЛАС...
  • 10 Жоро

    29 16 Отговор
    Тоя ги направи луди.
  • 11 Ххх

    32 12 Отговор
    Сидеров да си седне на задника, защото е изпята песен отвсякъде. С подобно поведение няма да си върне електората. Досега го броят че е с властта и обикновено му се разминава. Но след приключване мандата на този парламент става господин никой. Който определено е недолюбван от бившите си партньори в ОП Каракачанов и Симеонов. Така че да внимава. Да не станат съседи по килия с Банев и Арабаджиев.

    Коментиран от #25

  • 12 Behemoth

    21 18 Отговор
    Е че то е все едно на Баце да искаш лична карта ....и той ще се засегне...
  • 13 милицаи прости

    17 24 Отговор
    За какво им е документ за самоличност, не знаят ли кой е...

    Коментиран от #36

  • 14 ГАВАРИТ МАСКВА

    23 16 Отговор
    "Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок."

    Сметката вече е пристигнала в руското посолъство.

    Коментиран от #18

  • 15 нас червеното знаме роди ни

    24 19 Отговор
    Русофили, дарявайте!

    Един рубла, друг - две!

    Да съберем парите за гаранцията и да спасим тов. Сидеров.

    Коментиран от #22, #24

  • 16 мисляси

    29 6 Отговор
    Който е станал ортак на ГЕРБ след това горчиво е съжалявал. ГЕРБ съсипа не една политическа кариера. Някой сеща ли се, че имаше едно Яне, Мартин Димитров, Радан Кънев и колко ли още. Тепърва ще гледаме провалите на Каракачанов, Симеонов и Марешки. Няма да им се размине, въпреки забавянето във времето. ГЕРБ, като сборище на заклети комунисти, се ръководи от правилото, че партията не може да бъде виновна и грешна.

    Коментиран от #26

  • 17 Кой68

    17 6 Отговор
    Психар......
  • 18 Ххх

    15 3 Отговор

    До коментар #14 от "ГАВАРИТ МАСКВА":

    Ти не ги имай руснаците за толкова прости. Ако си мислиш, че до безкрайност ще залагат на бити карти, май не ги познаваш достатъчно.
  • 19 Смешник

    20 7 Отговор
    Напълно забравен ненормалник!Ако не направи някоя глупост ще напълно забравен.А и жена му почнала да се оглежда,че маркуча е мек
  • 20 Напред Волен

    8 23 Отговор
    Ние след теб
  • 21 Без компромиси

    20 5 Отговор
    "Волен Сидеров е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района на Столичната дирекция на полицията." Това само показва демонстративната наглост на Сидеров граничеща с безсрамен цинизъм и хулиганско подигравателен непукизъм незачитащ Законите и институциите в държавата , мислейки че е над тях, затова към него не като към обикновен гражданин , А като към видна публична личност и политически водач трябва да бъде извънредно упражнена цялата строгост и тежест на закона!!!!
  • 22 Ххх

    9 13 Отговор

    До коментар #15 от "нас червеното знаме роди ни":

    Товарищ Сидеров е срам за националистическата идея. И то най - големия. Надявам се националистите, симпатизиращи на Русия на следващите парламентарни избори да гласуват за Възраждане. Пък подлогите на западняците нека си плюят, че Костадинов бил Копейкин, бил пингвин и не знам още какви "бисери" от сорта.

    Коментиран от #33

  • 23 УМРЕ БОЛЕН

    14 6 Отговор
    ПРЕДИ ТРИ ГОДИН
  • 24 Ххх

    14 7 Отговор

    До коментар #15 от "нас червеното знаме роди ни":

    Ти русофилите не ги мисли на кого ще даряват. Виж такива като тебе биха могли да дарят за Тиквата, че може да иска да сменява дограмата на къщата в Барселона.
  • 25 🐑 главо

    11 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Не си мъчи акъла , пий си ракийката и гледай брифинги по ТВ .

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Ххх

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "мисляси":

    Добре е да си мислиш, но не е лошо да мислиш малко по адекватно, защото разсъждаваш като дете. Който се е хванал с ГЕРБ си бил съсипал политическата кариера. И ми даваш пример с Радан Кънев. Определено неадекватен пример. Защото и Радан Кънев, и Христо Иванов се хванаха, но навреме се усетиха и се дръпнаха. За разлика от Обединени патриоти например. Краси Каракачанов нали беше извадил една програма с мерки за тъмнолилавите. Ама Тиквата се прави на ударен с мокър парцал. И Краси Каракачанов току излиза от правителството и властта. На приказки. И само той ли ? Нима си мислиш, че останалите патерици на ГЕРБ не си дават сметка, че управлението им с ГЕРБ води до тоталното им обезличаване и загуба на идентичност ? Напротив, дават си сметка и са напълно наясно. Само че, предпочитат да стоят във властта, да напълнят гушите като пеликани, пък на следващите избори всеки ще се спасява по единично. Ако пак успее да излъже шараните, ако напазарува повечко цигански гласове - току виж - поживял охолно още четири години. И за това ще е борбата при сегашните патерици на ГЕРБ.

    Коментиран от #38

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ххх

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "🐑 главо":

    Пък и акъла си мъчи този, който го има. Като гледам, две приказки си написал, изглежда с това се изчерпват интелектуалните ти възможности. И след като сивото ти вещество е в толкова ограничено количество, по - добре си стой в дупката и не се опитвай да ръсиш мозъци.

    Коментиран от #39

  • 30 Марио Давидов

    18 4 Отговор
    Аз пък ще откажа да си плащам данъците! От години е ясно вече че Волен Сидеров не е наред психически! Непрестанно е в някакъв проблем. Занимават се с него много хора на държавна издръжка (заплата) . Ако това продължава, ще откажа да си плащам осигуровките!

    Коментиран от #35

  • 31 мнение

    14 6 Отговор
    винаги ще помня най-долната измет, която наистина ненавиждам, и то само заради едно тяхно действие и нищо друго. този господин и ония малоумни пубертетчета дето към момента са единствените нагли същества в историята, които си позволиха да превърнат учебно заведение в огневи рубеж
  • 32 Колхозник

    7 6 Отговор
    Крои се някой цирк! Замисъла е по дълбок, но още не знаем за какво става въпрос!
  • 33 322

    13 6 Отговор

    До коментар #22 от "Ххх":

    Националисти симпатизиращи на русия, е като хетеросексуален да си пада по мъже.
  • 34 берон

    19 4 Отговор
    махайте го тоя бе напълни се пари а нямаше един лев и ходеше с едно сакенце във Вестник Демокрация и ядеше обикновени вафли за закуска
  • 35 pepy

    22 4 Отговор

    До коментар #30 от "Марио Давидов":

    "... От години е ясно вече че Волен Сидеров не е наред психически! Непрестанно е в някакъв проблем..."

    Това е ясно, както е ясно и че се криеше зад депутатския имунитет... и размахвайки депутатска карта правеше всякакви простотии и т.н.
    Сега обаче такава карта просто няма. Явно ще му трябва време да свикне с това...
  • 36 Иван

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "милицаи прости":

    А ЕГНто му го знаят наизуст всички милиционери, така ли?

    Коментиран от #51

  • 37 Аз съм

    17 4 Отговор
    Ако ние обикновените хора направим така, какво ли ще ни се случи ? Ние обикновените хора, които "уж" сме работодателите на тези ...... Интересен е светът в който живеем. Срам , съвест , отговорност ..... все непознати думи за някои на които даваме поминък.

    Коментиран от #44

  • 38 Явен пример е пудела-икономически

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ххх":

    министър. Той е най-тъп и верен на примата. Въпреки многобройните сакатлъци/за последно ББР,като принципал и надзорник/,примата не го пипа!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Наблюдател

    7 10 Отговор
    Наблюдават се нападки срещу Волен Сидеров от комуняги , герберасти , депесари ! Това означава , че е прав !!! Всъщност и трите партии плюс СДС са скъпи рожби на БКП !
  • 41 Townboy

    7 6 Отговор
    Тоя е за Карлуково вкаран в парламента от охтанители и СОТаджии, същите дето сега гледат телевизия 7/8 и ще вкарат още един хахавел във властта.
  • 42 Пунта Мара

    11 7 Отговор
    Тоя пак иска да покаже, че е жив. Тоя път вече лудницата го зове
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Волен

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "Аз съм":

    Точно затова сте " обикновени" хора и ще си заминете като овце без история .

    Коментиран от #47

  • 45 Сидеров

    5 9 Отговор
    Президент
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Аз съм

    4 2 Отговор

    До коментар #44 от "Волен":

    А вие какво правите като сте НЕобикновен ? Научете ме , мен не ме е срам да се уча .

    Коментиран от #48

  • 48 Волен

    8 6 Отговор

    До коментар #47 от "Аз съм":

    Ами , първа стъпка - спри да гледаш първите 10 минути от "новините" по БНТ ,БТВ и НОВА тв.Опитай се да мислиш самостоятелно , а не да ти влияят от медиите , чети книги .
  • 49 Такси

    10 4 Отговор
    Къде си бе Гешев?Защо позволяващ тази подигравка с държавността? Покажи че си истински главен прокурор.

    Коментиран от #50

  • 50 ХА ХА

    2 1 Отговор

    До коментар #49 от "Такси":

    Провери багажника , може да се е скрил там !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Юрист

    7 3 Отговор
    В закона ясно е казано, че всеки гражданин носи отговорност за извършено престъпление по чл. 320 от НК във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение И тук и дума не може да става за целенасочена ЛИЧНОСТНА саморазправа към Сайдера и дежурните му лафове за някаква Диктатурата...!!! Но хак да им на Държавата и Прокуратурата щом търпи и позволява да ги заплашва и разиграва един обществен хулиган скрил се зад маската на политик и русофил, вживявайки се ту на Фюрер, ту на недосегаема мутра за която няма закони и години наред сервираше пред обществото само гаф след гаф, като все му се разминаваше някой да има смелостта да му потърси сметка...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 гого

    3 1 Отговор
    Волен е доказан циклофреник и не може да бъде съден,за това прави кото си поиска.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.