Last news in Fakti

22 Април, 2020 14:40 1 872 5

100 часа общественополезен труд за млада жена, нарушила карантината си

  • търговище-
  • карантина-
  • общественополезен труд

25-годишната Къймет С. от Търговище ще получи и две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител, и двете за срок от шест месеца

100 часа общественополезен труд за млада жена, нарушила карантината си - 1
Снимка: БГНЕС

100 часа безвъзмезден труд и пробационни мерки е наказанието на 25-годишна жена, нарушила карантина, след одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище, съобщиха от пресцентъра на прократурата.

25-годишната Къймет С. ще положи 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото в рамките на една година. Освен това тя получи и две пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни периодични срещи с пробационен служител, и двете за срок от шест месеца.

До наказанието на 25-годишната обвиняема за отклоняване от посочен адрес на задължителна 14-дневна карантина след завръщане от чужбина се стигнало, след като Къймет С. се отказала от разглеждане на наказателното дело срещу нея за престъпление по член 355, ал. 2 от НК и сключила споразумение с Районната прокуратура в Търговище.

Младата жена се завърнала от чужбина с приятеля си. Посочили, че ще търпят карантинните мерки на адрес в Търговище. Заради разправия помежду им Къймет напуснала квартирата и отишла в дома на родителите си. Отсъствието ѝ от посочения в предписанието на РЗИ в Търговище адрес било установено и срещу нея било образувано досъдебното производство за отклоняване от наложената карантина по време на пандемия със смъртни случаи и извънредно положение.

Одобреното от Търговищкия районен съд споразумение е със сила на присъда и е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    2 5 Отговор
    Браво !
  • 2 Решение

    11 4 Отговор
    Да я пратят да ги отработи в спешното или при болните от корона вируса като санитарка!
  • 3 БПФ

    7 2 Отговор
    Принудителният труд е добро наказание - да я пратят в някоя болница санитарка, както казва №2
  • 4 Чумата

    4 5 Отговор
    10 тояги на голо! И 100 свирки да направи!
  • 5 Пиеро

    1 1 Отговор
    Невежо цигане...малко и е!