Last news in Fakti

28 Април, 2020 17:08 3 699 35

Отмениха гаранцията от 50 000 лева, наложена на Сидеров

  • волен сидеров

Според съда липсват мотиви за вида и размера ѝ, както и че не е съобразена с имущественото и семейното състояние на Сидеров

Отмениха гаранцията от 50 000 лева, наложена на Сидеров - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд отмени гаранцията от 50 000 лв., която лидерът на "Атака" и общински съветник в столицата Волен Сидеров трябваше да заплати по едно от делата срещу него, за да остане на свобода. Мярката му бе наложена на 14 април т. г. от районната прокуратура.

Трима адвокати на Сидеров са обжалвали гаранцията. Те са посочили, че липсват мотиви за вида и размера ѝ, както и че тя не е съобразена с имущественото и семейното състояние на председателя на "Атака".

Паричната гаранция бе наложена, след като Сидеров бе обвинен за подбуждане към нарушаване на мерките срещу пандемията от коронавирус. Навръх Цветница в телевизионно интервю и в съобщения до медиите Сидеров призова: „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“.

Ден по-късно прокуратурата се самосезира и започна проверка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    11 4 Отговор
    Пак успяха да го вкарат в парламента.
  • 2 гост

    24 3 Отговор
    Много ясно ,че ще я отменят...В случая Сидеров беше прав...Без вяра сме обречени !!!
  • 3 Експерт

    17 3 Отговор
    Научете се, че съдът е този който решава в България не обвинението затова и искат да му сложат и ръка на него като отстранят Лозан Панов !
  • 4 Ivory

    10 6 Отговор
    Сидеров и Атака ще продължат да подкрепят правителството,все пак Боко за трети път го спасява от затвора.
  • 5 Иван

    8 7 Отговор
    Съдияяяяята съдияяяята, съдияяяятааа ПЕ-ДЕ-РАСТ!!
  • 6 Ръмпези

    7 0 Отговор
    АМИ КОИ ТРЯБВА ДА УСТАНОВЯТ ДАЛИ СЪМ В СЪСТОЯНИЕ ДА ПЛАТЯ ТАЗИ СУМА....ПРОКУРОРЪТ МОЖЕ ДА ИСКА МИЛИОНИ...ПИСАРУШКИ....
  • 7 ХА ХА

    7 1 Отговор
    Сега вече да внимава по светофарите ..
  • 8 Защо за Сидеров може........

    7 2 Отговор
    А ако някой обикновен човек не може ? Какъв е този закон който предпазва известните и брули обикновените хора........някой може ли да ми каже ?
  • 9 Васил Левски

    7 3 Отговор
    Пак е имало позарлъци с голямата ТИКВА
  • 10 Истината

    6 3 Отговор
    Още един пример защо хората и народа нямат вяра на Съда и в българското правосъдие... Много доброто имуществено състояние на председателя на "Атака", въобще не трябва да бъде поставяно под съмнение, след като всички знаят че е добре "позлатен" и заплатен поради "златния си пръст"...!!!
  • 11 ГОСТ

    3 1 Отговор
    Как се радвам искрено на тази новина! Доброто, Истината и Правдата и Здравия Разум възтържествуваха! Г-н Волен Сидеров е НЕВИНЕН и Е ПРАВ!!! Бог да поживи тези трима достойни адвокати! Бог да пази и благослови и съдия Николай Урумов!

    Извънредното и военно положение НЕ отменя Българската конституция, НЕ отменя правата и задълженията на българина, НЕ отменя правото на мнение и религиозност, тъй като в Българската конституция пише така :

    Чл. 6.
    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

    Чл. 13.
    (1) Вероизповеданията са свободни.
    (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
    (3) Традиционна Религия в Република България е Източноправославното Вероизповедание.
    (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.


    Чл. 37.
    (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
    (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена
  • 12 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖЕНИЕ :

    A oтнocнo cвoбoдaтa нa мнeниeтo в Българската Кoнcтитуция пишe тaкa :

    Чл. 38.
    Никoй нe мoжe дa бъдe прecлeдвaн или oгрaничaвaн в прaвaтa cи пoрaди cвoитe убeждeния, нитo дa бъдe зaдължaвaн или принуждaвaн дa дaвa cвeдeния зa cвoи или чужди убeждeния.
    Чл. 39.
    (1) Вceки имa прaвo дa изрaзявa мнeниe и дa гo рaзпрocтрaнявa чрeз cлoвo - пиcмeнo или уcтнo, чрeз звук, изoбрaжeниe или пo друг нaчин.
    (2) Тoвa прaвo нe мoжe дa ce изпoлзвa зa нaкърнявaнe нa прaвaтa и дoбрoтo имe нa другигo и зa призoвaвaнe към нacилcтвeнa прoмянa нa кoнcтитуциoннo уcтaнoвeния рeд, към извършвaнe нa прecтъплeния, към рaзпaлвaнe нa врaждa или към нacилиe нaд личнocттa.
  • 13 ГОСТ

    1 0 Отговор
    ПРОДЪЛЖЕНИЕ :

    А относно извънредното или военно положение то НЕ може да бъде над Българската Конституция и Българските Закони, Правата и задълженията на българите :

    Чл. 4.
    (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

    Чл. 5.
    (1) Конституцията е върховен закон и другите закони ( и ВКЛЮЧИТЕЛНО т.нар " извънредно положение") НЕ могат да й противоречат.
    (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие

    Коментиран от #17

  • 14 ГОСТ

    1 1 Отговор
    Браво съдия Урумов! Уважение към вас! Вие доказахте, че в България има и почтени съдии и хора, а не само злобна паплач, злорадваща се на НЕСПРАВЕДЛИВО осъдените!!! Г-н Волен Сидеров е невинен!
  • 15 filo

    2 1 Отговор
    Бат Волен искаше от наивния си електорат (явно мислейки си, че има такъв) да му плати гаранцията от 100000 лв., тъй като нямал пари. Абе Волене гаранцията е съобразена с матералното ти състояние бе, откъде накъде ще искаш хората да ти я плащат.
  • 16 Наградата е 5000 лева ама ако ме Фанат

    1 1 Отговор
    Умно ,Умно и мен като ме Фанат другият път ще викам - милиардер съм и имам пари ------ както и че тя не е съобразена с имущественото и семейното състояние на председателя на "Атака".
  • 17 До Коментар #13

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "ГОСТ":

    Не ЗАБЛУЖДАВАЙ И НЕ е ВЯРНО че Извънредното или военно положение НЕ отменя правата и задълженията на българина..!!! Точно според Конституцията, по време на извънредно положение може да бъдат ограничени правата на българските граждани....
    "Извънредно положение в България е обявено от Народното събрание и става с решение на парламента" с чл. 84, т. 12 от Конституцията" Извънредното положение позволява приемането на временни закони, които ограничават част от основни права и свободи на гражданите в условията на извънредно или военно положение. Единствените неотменими права остават правото на живот и правото да не бъдеш подлаган на изтезания.Обявяването на извънредно положение води и до мобилизация на резервистите на Българската армия за налагане на ограничения върху правата на гражданите и да са в помощ на полицията"...

    Коментиран от #18, #19, #20

  • 18 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "До Коментар #13":

    Донякъде си прав, ала НЕ си!

    В Българската Конституция относно извънредното или военно положение пише така :

    Чл. 57.
    (1) Основните права на гражданите са неотменими.
    (2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
    (3) При обявяване на война, на военно или друго извънредно положение със закон може да бъде временно ограничено упражняването на отделни права на гражданите с ИЗКЛЮЧЕНИЕ на правата, предвидени в чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 и чл. 37.


    Извънредното и военно положение НЕ отменят тези членове :

    чл. 28 и 29 :

    Чл. 28.
    Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.
    Чл. 29.
    (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
    (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

    Чл. 31.
    (1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок.
    (2) Никой не може да бъде принуждаван да се признае за виновен, нито да бъде осъден само въз основа на неговото самопризнание.
    (3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

    Чл. 32.
    (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и сре

    Коментиран от #21

  • 19 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "До Коментар #13":

    Продължение:

    Извънредното и военно положение НЕ отменят тези членове :


    Чл. 32.
    (1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име

    и Чл. 37.
    (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи. !!!!




    СЛЕДОВАТЕЛНО , извънредното и военно положение НЕ отменя член 37 , в който ясно се подчертава ПРАВОТО на Религиозност!
  • 20 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "До Коментар #13":

    Колкото и да ти се иска, извънредното или военно положение НЕ е над Българските закони и Българската Конституция! Много фенове на мутафчийски се навъдиха напоследък.....
  • 21 До Коментар #18

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "ГОСТ":

    Tуk не се коментира Чл. 37. в който се подчертава ПРАВОТО на Религиозност, Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и свободното посещение на църкви , А когато целия народ осъзнава сериозността на смъртоносната зараза и дисциплинирано спазва въведените от Правителството противоепидемиологични правила въведени за защита от пандемията, Kакво друго е, ако не е престъпления по член 355 и член 326 от НК по време на обявеното от Народното събрание Извънредно положение е призива на Волен Сидеров по телевизията за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки във време на законово установено ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ с цитат: " Защо народът не се надига" и съвсем демонстративно и открито призовава "Хората да излезат и да нарушат забраните" за което му е повдигнато обвинение...""?!!

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    0 2 Отговор
    Ох, колко неочаквана новина. Така се развълнувах.
    „Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!“
    Личния пример малко куца в този случай.
  • 24 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "До Коментар #18":

    Какво нарушаване на правилата по време на тази скапана " пандемия", бе? Излиза, че тази " пандемия" я изкарваш по- важна от Конституцията, която дава права и задължения на българските граждани, а? Ти си за лудницата или психиатрията. За съд е и НОЩ, тъй като цели два месеца е всявал паника на българите, въпреки че и Борисов е признал, че сме на първите места по НИСКА смъртност при този вирус! Как ти, нищожество, ще казваш, че Волен Сидеров греши и че хората не могат да имат правото да имат Вяра и да са религиозни, като при положение, че Българската Конституция дава това право, а и министър - председателя Бойко Борисов НЕ е забранил празнуването на Великден ( въпреки, че на боклуци като теб им се искало това)и ходенето на църква, въпреки извънредното положение?

    Коментиран от #25

  • 25 До Коментар #24

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "ГОСТ":

    Е попрекали вече малко...!!! В България и при извънредно положение никой не е забранил на хората да имат Вяра и да са религиозни и дори Бойко казваше че с настъпването на Великден от двора на къщата си ще вика с цяло гърло "Христос возкресе", а всички църкви за разлика от Гърция бяха отворени и свободни за посещение, но при приети определени противоепидемиологични правила...!!! А кой е ВОЛЕН СИДЕРОВ И С КАКВО Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, че се противопоставя на законите на "Извънредното положение обявено от Народното събрание с чл. 84, т. 12 от Конституцията" Че не трябва да бъде наказан и да понесе отговорност по член 326 от НК във време на обявеното от Народното събрание Извънредно положение за всички и добре че не е време с обявено "военно положение" че тогава законът щеше да го обяви и третира като "предател дезертьор" по религиозни причини, за което се знае какво е наказанието , независимо че не е ходил в казармата и не е положил военна клетва...!!!

    Коментиран от #26, #27, #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "До Коментар #24":

    Когато има военно положение, по отношение на Вяра и Религиозност в Конституцията НЕ случайно пише, че хората имат определени права. Разбира се, че вярващите мъже и българи, за разлика от невярващите такива, при военно положение и при набиране на войници няма да се скрият като страхливи мишки и няма избягат от това задължение да служат дори и военно на Родината си. Стига си вменявал страхливост на религиозните и вярващите хора, не си мисли,че те са страхливи и че не ги интересува Държавата, Държавността и народа.
  • 28 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "До Коментар #24":

    И за твое сведение познавам хора, които са вярващи, а също така и служат на Държавата. Познавам и вярващ полицай. Не си мисли,че такива хора, които са вярващи вършат по- малко работа или са небрежни към нея, в сравнение с тези, които са атеисти.

    Не случайно Православните Християни празнуват и почитат Свети великомъченик Георги Победоносец, който е Християнски Светец и Мъченик, който е били вярващ Християнин, а също така и Военачалник. А Българската държава ( както и Гърция, Русия, Грузия, Сърбия и др. страни) е приела 6 Май ( Деня на мъченическата кончина и смърт на Свети Великомъченик Георги Победоносец) за ден на ( Българската )Армия. Къде си чул и видял българският народ ( и не само) да тачи и почита така силно и много
    смъртта на друг военен , който обаче е НЕВЯРВАЩ и НЕ е християнин? Щото такова почитание към такъв НЯМА в България и другите православни държави, няма и да има.
  • 29 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "До Коментар #24":

    Доколкото до Волен Сидеров, стига си му приписвал грехове и престъпления, които той НЕ е извършил! Вече прекаляваш , преувеличаваш и УМИШЛЕНО петниш доброто име на този човек! Ти сега извършваш НАРУШЕНИЕ като обвиняваш, КЛЕВЕТИШ и петниш доброто име на Сидеров!

    Той не е престъпник, нито е дезертьор, нито пък е страхливец, който не иска да служи на Родината си! И сега сме в обикновено извънредно положение, а НЕ военно! Дори и военното положение НЕ отменя член номер 37, както и чл. 28, 29, 31, ал. 1, 2 и 3, чл. 32, ал. 1 !

    Коментиран от #30

  • 30 До Коментар #29

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "ГОСТ":

    Пак нищо не си разбрал ! В България повече от 70 години не е имало "Военно положение" и няколко поколения са живели в траен мир, затова и не знаят точно какво означава един силно ограничителен военен режим и абсолютизиране на действащия военен закон над всички останали граждански закони с тоталното ограничаване на гражданските и всякакви религиозни права на свободата на съвестта и на вероизповеданието,които не могат да бъдат повод за отказ от военна мобилизация за защита на Родината или да са насочени срещу националната сигурност и обществения ред, а неподчиняващите се граждани са бързо съдени от военен съд, без право на адвокат! За това българите приемат несериозно и подценяват ситуацията от законово въведеното Извънредно положение и не го спазват! Колкото до Волен Сидеров, най малкото аз съм човека който може да "петни" доброто му име, след като самия той се е държал непристойно за един политик в обществото с обидни изрази към служителите на реда и закона от МВР , за което има заведени 5 наказателни дела за хулиганство с 2 години пробация...!!!

    Коментиран от #31

  • 31 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "До Коментар #29":

    Стига си обвинявал българите, че не спазват законите на България! Аман от такива " съвестни" граждани като теб! Ако българите не спазваха и просволутото " извънредно" положение , направено заради това ново вирусче ( друг е въпросът ЗАЩО не обявяват военно или извънредно положение и не затварят границите за ДРУГИ , ВАЖНИ и къде ПО- ОПАСНИ за човешкия живот вируси и болести, отколкото този безобиден китайски вирус с МИНИМАЛЕН % смъртност в света!), то България нямаше да бъде на първите места в Европа по НИСКА заболеваемост и смъртност при това НЕсмъртоносно вирусче! Бойко Борисов каза, че българите са дисциплинирани и отговорни, а ти ги обвиняваш в немарливост и неспазване на Българските закони и извънредното положение!

    Волен Сидеров не е казал нищо против извънредното положение, неговата реч беше адекватна критика против Мутафчийски , който нагло в ефир заяви,че Великден НЕ е празник и че хората щели да се заразят в църквите! Мутафчийки обиди и хотелиерския бизнес, "хората да не правят резервации и почивки в хотелите , иначе щели да се заразят в хотелите!) Питам се къде е била Ангелкова, когато Мутафчийски е изричал това? Това не е ли удар против българските хотелиери и българското хотелиерство, което също участва и подпомага българската икономика? Хипотетично къде пренощуват хората, когато са на почивка? На улицата ли? В колата? Не е ли по- нормално да пренощуват и почиват в хотела, както се правеше това и преди извънредното положение?

    То бива
  • 32 ГОСТ

    2 0 Отговор
    До коментар #30 от "До Коментар #29":

    То бива, ама такива като теб прекалявате, все едно се опитвате да се изкарвате по- големи изпълнители и ревнители на извънредното положение и Българския закон от мнозинството българи. Не изкарвай целия български народ болен и престъпен!

    И още нещо, защо не се говори за Африка и какво е положението там? А за Азия? Или Южна Америка? Въпреки, че при последните два континента има нисък % заболеваемост от този вирус? Явно те не са толкова важни, колкото Европа или по- точно западна Европа. Източна Европа и Балканите са както винаги охулени несправедливо от проклетите западняци, които пък се мислят,че са едва ли не властелините на света.

    В Африка има къде по- опасни за здравето на човека болести, а също така има и глад, но изтънчените европейци не ги е грижа за африканците и дума не обелват за тях, щото африканците в техните очи са много ниска класа хора. Но за Европа се вдига кучешки вой!

    Ами българите в България? Колко хора нямат сега доходи, ти знаеш ли как се справят тези хора? Без работа и без доходи? Колко нещастия се случиха заради това в този месец, а, нещастнико? И то на наши сънародници! Ами тези българи и български граждани останали без работа, а какво да кажем и за бездомните хора? Не, за комплексирани нещастници и снобари, мислещи се за черешката на тортата и които гледат през розови очила, такива неща и злополуки в България няма и не съществуват!

    Коментиран от #33

  • 33 До Коментар #32

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "ГОСТ":

    Е щом световните факти че над 3 милиона са заразените по света включително в Азия,Африка, Бразилия и Мексико И с над 1 милион са само в САЩ където жертвите от вируса са повече отколкото във Виетнамската война А плажовете на Флорида са още затворени, ей така заради капиталистически каприз И в Русия се случва нещо нечувано и за първи път се отменя Парада на победата поради опасност от зарази със смъртоносния вирус И това е за теб нещо незначително от едно вирусче , включително и мерките взети в България за запазване на най ценното-здравето и живота на хората е несъществено, е достатъчно, че няма какво повече да си кажем...

    Коментиран от #34, #35

  • 34 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "До Коментар #32":

    Сега ли се досети да напишеш това?

    България, за свой срам, пък е отменила Празненствата по случай 3 Март, въпреки че нямаше извънредно положение! А извънредното положение в България започна на... 13 март, 10 дена след 3 - ти март! Срамота!

    За САЩ и Русия няма какво да кажа , освен че и те от страх напълниха гащите. Какъв срам! А Нашите български предци , които са претърпели къде по- големи трудности, болести и войни , сега се срамуват от нас!!!
  • 35 ГОСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "До Коментар #32":

    Хайде стига си и преигравал! Никой не е против мерките, включително и аз спазвам тези мерки! А да се прави от мухата слон или заради една бълха да се изгаря цял юрган или покъщина е просто жалко! И разбира се, че този вирус е за " подценяване", защото не е толкова опасен, за разлика от други болести, които докарват ПО- ВИСОКА смъртност при хората!

    И не се прави, че си загрижен за здравето на хората! Ти не си искрен! Никога не ти е пукало за хората около тебе, за твоите близки не си се загрижил и не си им обръщал внимание, а сега се правиш на много загрижен за целия български народ! Не, българите не искаме такъв тип " загриженост"!

    На тебе много ти се иска целия български народ да умре, ама няма да умрат българите и твоето няма да стане. Българите и сега са здрави и живи, и ще бъдат живи и здрави и за напред, Бойко Борисов похвали народа си, че е дисциплиниран. Иначе без българския народ няма да има пари в Държавната хазна, а Българската политика , държавност, демография и икономика е под опасност!

    А ти по- добре си трай, ЛЕКУВАЙ СЕ, ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА, СТОЙ СИ ВКЪЩИ и СПРИ да пишеш простотии, че се излагаш вече.....