Last news in Fakti

24 Октомври, 2012 09:16 1 512 2

Експерти: При обир просто дайте парите!

  • обир-
  • сигурност-
  • пари
Експерти: При обир просто дайте парите! - 1
Снимка: БГНЕС

Когато има криза, всеки пести от сигурност, защото тя е най-скъпа. Това е най-големият проблем във връзка със зачестилите в страната обири на пощенски и банкови клонове. Около тази позиция се обединиха в предаването „Тази сутрин” на бТВ комисар Николай Григоров - началник на „Охранителна полиция” към МВР, и ген. Георги Ангелов – представител на Сдружението на фирмите за охрана.

Според тях при последния обир на столичен банков клон, станал вчера, има пренебрегнати няколко изисквания за безопасност – не е имало преграда между клиентите (в случая нападателите) и служителката на касата, липсвало е и необходимото по закон бронирано стъкло.

„Така е и с инкасо автомобилите. За тях, например, трябва да има втори вход, за да може да спре близо до вратата и направо да се влезе в трезора – в защитеното помещение, да не се минава през салона. Масово обаче това и други изисквания не се изпълняват. Всеки решава докъде може да поеме риск”, заяви комисар Григоров.

По думите му компаниите много често решават, че е по-евтино просто да се застраховат. Позицията им донякъде се дължи и на факта, че клоновете им се отварят в помещения, които често сменят предназначението си. Обраното преди ден представителство на „Алианс” било преди това сладкарница.

Генералът на свой ред увери, че се взимат всички необходими мерки за обучение на персонала по такива пощенски и банкови клонове – чрез тренировъчни програми се разигравали различни ситуации и реакциите им.

„Най-важното е да се запази животът на хората и да не се допусне използването на оръжие. Съветваме служителите да не предизвикват нападателите, просто да им дадат парите. Такава е и световната практика”, заяви Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LEVSKI

    1 0 Отговор
    MNOGO NE6TO TAKA STAVAT NEOTKRIVAEMI POSLE TIA OBIRDJII NA BANKOVI KLONOVE!!!DALI PAK NE SE TELEPORTIRAT NA DRUGA PLANETA SLED TOVA ZNAE LI 4OVEK:) :-(:-)

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "LEVSKI":

    kuukite dushat s sigurnost.skoro shte izgori niakoi.